Koncertbeszámolók

Graveworm, Emergency Gate, Tenside, Kryptos (Wacken Road Show) – Koncertbeszámoló

2014. október 6. @ Budapest, Dürer Kert

Hammer Concerts szervezésében!

Számomra a DürerKerben az utóbbi időben egyre jobb zenekarok lépnek fel. Ezt igazolván ez év október hatodikán egy igazi nyalánkság-csomagot láthattunk a kisteremben; Graveworm, Kryptos, Tenside, Emergency Gate.
Gyors terepszemle; a kisterem előtt jegyszedők, tőlük nem messze WOA-es merchandise stand kapott helyet, ahol a fellépők logojával, nomeg WOA logóval ellátott polókat lehetett kapni, emellett CD-k, bakelitek is szép számban sorakoztak. Sajnos úgy vettem észre, ezt annyira nem vitte senki sem.
Node lássuk, hogy is indult az este.

Elsőnek a Thrash Metal világ egy egyelőre kevésbé ismert gyöngyszeme, a Kryptos lelkes csapata dobbant fel a porondra, rettenetes késés kíséretében. Rém lelkesek voltak, az egyszer fix, folyamatosan és intenzíven tartották a kapcsolatot a közönséggel. Habár rajongóik tábora nagyjából az egy tucatot ütötte meg a színpad előtt, olyan profin zenélték végig a nekik kijáró időt, mintha egy stadionnak játszottak volna. Az énekes úr, Ganesh K. növelte a Thrash Metal életérzést a fehér, magas szárú sportcipővel. Profin érkeztek, profin távoztak.

Rögtön utánuk érkezett a Tenside, szintén Thrash beütésű elemekkel tarkított Groove Metaljukkal. Kifejezetten szimpatikus hangokat generált az énekesük, Daniel „Kuhle” Kuhlemann, mely inkább a Death/Black Metal felé hajlott számomra. Elég impozáns kis alakítást toltak le bő 40 percig, és itt természetesen sűrűsödött már a tömeg is. Egy-két percig még pogó is megfigyelhető volt.

Számomra sokkal inkább kilógott a sorból az Emergency Gate, főleg megjelenésükkel; leginkább egy techno fanatikus kinézetét idézte a kigyúrt alkattal, zselézett hajjal és világos cuccokkal a frontember. Ők egyébként feldolgozták Haddaway legismertebb számát is…remélem ennek címét nem kell leírnom nektek. Zenéjükben egyébként elektronikus elemek is fel-felbukkannak, mindezt sikoltásokkal, üvöltésekkel és zúzással tarkítják. Állítólag ők Metalcore és Melodic Death Metal keverékét játszzák. Nos, én nem vettem észre. Ettől függetlenül jól nyomják azt, amit.

Mint sejthető volt mindenki előretolakodott az est fénypontjához, a Graveworm-höz. Sosem láttam élőben őket, ám számaikat hallottam már több alkalommal is, különböző bulikban. Olaszországból indult brutális hullámuk még ’92-ben, a Melodic Death és a Gothic Metal keverékével. Szép számmal akadnak full albumaik, de fellelhetünk egy-két demo-t és single-t is anyagaik között. Számaikat szerintem nem kell bemutatnom senkinek sem, lendületesek, hangulatosak a szinti betétekkel. Ennek köszönhetően sok női rajongójuk is akad, de az erősebb nem képviselői is előszeretettel hallgatják slágergyanús szerzeményeiket.


Végig agresszíven adták elő a nótákat, ám törekedtek arra, hogy tartsák a kapcsolatot velünk. Ennek tükrében azt kapták, amire számítottak; őrjöngő rajongók üvöltözése két szám között, botrányosan jó hangulattal társulva.

Ennyi pénzért ez a show gyakorlatilag ingyen volt, és remélem mindenki élvezte, aki megjelent rajta.

Köszönet a profi fotókért Pazonyi Dórinak!

Kapcsolódó cikkek

Graveworm – Downfall of Heaven (official lyric video)

KMZ

A Graveworm új albumán bezúzza a Bon Jovi klasszikust!

KMZ

A Graveworm bemutatja az „Ascending Hate” borítóját és számlistáját!

KMZ

A Graveworm leszerződött az AFM Records kiadóhoz / új album júniusban!

KMZ

Hot News: Emergency Gate announce first would tour and album release!

KMZ

Hot News: Tenside on tour in China with their new album!

KMZ

Hot News: Emergency Gate feat. Haddaway – „What Is Love” video!!

KMZ

Hot News: Tenside releases their music video „Reborn”!

KMZ

Emergency Gate – Mindfuck (Official Video)

KMZ

Hot News: Graveworm – Tour Trailer Online!

KMZ

Hot News: Kryptos – New album “The Coils Of Apollyon” released in Europe / lyric video “Nexus Legion” online!

KMZ

KRYPTOS – The Coils Of Apollyon

Saint-Savin

Hot News: Kryptos signs with AFM Records!

KMZ

Hot News: Graveworm – Announce „Fragments of Death Tour 2012”!

KMZ

Hot News – Graveworm: Announces Line-Up Change!

KMZ

GRAVEWORM – Fragments Of Death

Azagtoth

Hot News – Graveworm: New Album „Fragments Of Death” Out Now!

KMZ

Hot News – Graveworm: New Song "See No Future" For Free!

KMZ

Hot News – Graveworm: First Album Trailer Online!

KMZ

Hot News – Graveworm: Tracklist And Artwork Of New Album “Fragments Of Death” Announced

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek