Koncertbeszámolók

Guided Cradle, Holocausto Canibal, Human Error, Another Way, Jack, Kötelező Közhelyek – Koncertbeszámoló

2007. augusztus 28. @ Budapest, Kultiplex, Kisterem

WARTIME PARTY 10.

Nem gondoltam volna, hogy augusztus utolsó keddi napján, mikor Superbutt is van a Zp – ben / hehe / ennyi ember tiszteletét teszi a WARTIME PARTY 10 nevezetű bulin. Az is igaz, hogy elég erős lett a mezőny. Olyan magyar bandák játszottak, akiknek azért van nevük az undergroundban. Ami érdekes volt, hogy a KÖTELEZՐ KÖZHELYEK nevű banda is fellépett, akiknek zenéje annyira nem illett bele az esti repertoárba, de annak ellenére, hogy még 8 – kor, amikor kezdtek elég kevesen voltak, kitettek magukért a srácok. Happy punk/skacore muzsikájukkal azért remekül melegítették elő a további koncerteket, s nem is baj, hogy egy másabb zenét játszó zenekar is felüti a fejét egy ilyen bulin, legalább a begyöpösödöttek is nézhetnek egy nagyot, akiknek mindegyik crustpunk band ugyanolyan.

Második zenekar a HUMAN ERROR volt, akikre már nagyon durván tele lett a Kulti kisterme, és igen nagy megőrülés volt a 10 éves crustpunkok d-beates grindpunkjukra. A turnén is velük nyomta az új dobos, Toto, aki sajnos fél évig nem fog nyomulni Dr. Slayerékkel, mert szerencsét próbál külföldön. Tehát megint fel van adva a lecke a HE – nek dobostéren. Mindenesetre jól nyomta a kiscsákó a témákat, jól dobol.

Az egyik külföldi banda, a GUIDED CRADLE lépett képzeletbeli színpadra, old – school thraspunkot nyomtak, s elég jól, hitelesen előadva. Nagy sikert arattak a nézők soraiban. Az ő koncertjük sem jött volna létre, ha a Cseh centrum nem segíti ki a fesztivált egy kis anyagi hozzájárulással. Az Evil Barbaric Orc Crusterek jött, látott, győzött. Nekik nemrég jelent meg az új lemezük, amiről számos jó nótát hallhattunk.

A negyedik zenekar a JACK legénysége volt, akik egy nagyon forró hangulatú bulit adtak a nagyérdeműnek. Megérdemelték, hogy nagyobb nézőszám előtt itthon is daráljanak egyet. Játszottak új számokat, amiket még nem hallhatott senki sem, csak egy – két szerencsés, s a legutóbbi Tuko lemezüket sem hanyagolták.

Az ötödik bagázs a portugál HOLOCAUSTO CANIBAL volt, akik szintén EU turnét nyomnak, méghozzá végigvonatozva, dobkiegészítőkkel, hangszerekkel. Ennyi. Szerintem nem is kell különösebb magyarázat ahhoz, hogy mennyire eltökéltek az arcok. Zenéjük gore/punk és metál egyvelege, ami koncerten nagyot durrant. Ők is jól megzúzták eme helyet, s nagyon nyomták a malac témákat, főleg ének terén. Elég sok ember maradt szerencsére az uccsó bandákra is, nem mentek haza.

Utolsó fellépőként az ANOTHER WAY játszott, akik áprilisig nem is lépnek fel, mert egy – két tag külföldön fog tevékenykedni. Szerintem remek koncertet nyomtak a fastcore / thrasgrind arcok, akik új felállásban még gyilkosabbak, mint valaha. Jövőre biztos ütni fognak. Remek este kerekedett ki eme 6 banda jóvoltából. Nagyszerű érzés, hogy nincs elveszve egy adott műfaj, van érdeklődés bőven, csak jól össze kell hozni a dolgokat. Alig várom a folytatást.

Kapcsolódó cikkek

Változások a Yacøpsæ koncerttel kapcsolatban!

KMZ

Koncertajánló: Yacøpsæ, Rudiosa Inmundicia, Nuclear Cult, Step On It, Jack

KMZ

Jack, Another Way – első számtól kezdve beindult a közönség

KMZ

ANOTHER WAY – Csillagok kutyaláncon

Loomin Cage

Jack – Globalizált lobotómia (official video)

KMZ

Another Way interjú

KMZ

Paediatrician, Jack, Apoptosis – Koncertbeszámoló

Steve

Jack – Lobotómia CD out now!

KMZ

Jack – „Regisztrált Gyűlölet” (official video)

KMZ

nemecsek / Another Way / Bipølaris – azt mondják jó volt

KMZ

Crippled Fox / Jack / Another Way / Infectious Pit – teltházas brutális este

KMZ

Jack – Lobotómia lemez

KMZ

Jack – újabb split kiadvány!

KMZ

Jack/Niyazov Split 2020 megjelenés

KMZ

Jack interjú

KMZ

Jack/Sete Star Sept – split 7″ megjelenés

KMZ

Jack – Szabadulószoba (Official video 2020)

KMZ

Koncertajánló: Rotten Sound, Jack, Mass Reaction

KMZ

Koncertajánló: Meth Leppard, Powerchuck, Chepang, Jack, Apoptosis

KMZ

Jack/Meth Leppard – Split 7″

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek