Koncertbeszámolók

Human Error, Sammy Sosa Band, Duna – Koncertbeszámoló

2007. november 19. @ Budapest, Kultiplex Kisterem

A Packaged Poison Booking jóvoltából eljöhetett volna hozzánk a Haram! nevű elszállós kategóriába tartozó banda, de sajnos aznap délután felhívták a szervezőt, hogy lerobbant a buszuk, s nem tudnak fellépni ezen az estén, így hát a 3 magyar zenekar szórakoztatta a nagyérdeműt. Az első koncert olyan 9 fele kezdődhetett el.

Րk nem voltak mások, mint a tatabányai illetőségű SAMMY SOSA BAND. Kis idő elteltével már másodszorra látom őket szintén itt a kisteremben, s múltkor is egy elmaradt külföldi fő banda előtt játszottak. Zenéjükre leginkább az elszállós szó a legmegfelelőbb, amelyekben az indie-emo elemeket keverik egy sajátos ízzel, s ez az íz teszi olyan elborulttá, utaztatóvá eme muzsikát. Legutóbbi koncertjükön többen nézték meg őket, de most sem volt panasz arra, hogy kevesen lettek volna ezen a hétfő esti bulin. A zenekarnak legutoljára 2006-ban jelent meg kiadványa, aminek dalai is arról árulkodnak, hogy nagyon tehetségesek a srácok élőben és lemezen is egyaránt.

A második zenekar a DUNA formációja volt, akiket szintén akkor láttam utoljára, mikor a Sammy Sosáékat is, de a zuglói káosz popban utazó gárda most is megmutatta nekem, hogy egyre jobban odateszik magukat élőben. Remekül reprezentálták ezeket az elborult, screamos, káosztól túlfűtött zenét, amelyek ezen az estén még jobban átjöttek nekem, mint eddig. Nemsokára szerintem adhatnának ki valamilyen anyagot, hiszen az „In motions” már lassan egy éve jött ki.

Az est utolsó fellépőjének a HUMAN ERROR legénysége bizonyult. A doboknál most is Pándi Balázs ült, mert még nem jött haza külföldről az eredeti tag, de ősszel, télen is akarnak nyomulni a srácok. A teremben egy színes bőrű echte Fekete Pákó forma osztotta az észt angolul, s kérdezte mindenkitől, hogy miért nem tudunk magyarul… Koncert közben is nyomta a szövegeket, s nagyon kellemes elemévé vált az estének. Tehát Szléjer bácsi és legénysége most kicsit másképp is odatették magukat, hiszen nem elég, hogy nagyon durván lenyomták 20-25 perces crustcore egyvelegüket, emellett a koncert végén mit sem sejtve a hangszerüket a földhöz verték illetve a dobot is eléggé tönkre tették.

Koncertjük közben is eléggé laza hangulat alakult ki, hiszen eléggé illuminált állapotban játszottak, s nem egy vicces jelenet szemtanúi lehettünk a show alatt. Már alig várom, hogy legközelebb is megnézzem a zenekart, hiszen azt kell, hogy mondjam sokkal nagyobb figyelmet érdemelnének meg. Óriási banda. Annak ellenére, hogy elmaradt az amerikai banda fellépése, azért tiszteletüket tették egy páran a koncerten, s egy kellemes kis hétfő esti csemege tárulkozott elénk 3 különböző stílusból.

http://www.myspace.com/sammysosaband
http://www.myspace.com/dunaparty
http://www.myspace.com/thehumanerror

Kapcsolódó cikkek

Koncertajánló: Izah, Left to Starve, Rules, dUNA, Visioned Frailty

KMZ

dUNA – Statues

Golysz

WormRot, Evisorax, Hard Charger, Human Error, Larry Cubiac – Koncertbeszámoló

SteveShield

Goudron, dUNA, Boz Cordolla – Koncertbeszámoló

Golysz

Marionette ID, dUNA – Koncertbeszámoló

Hermes

HORSE The Band, Ghost Of Shelter, dUNA, Unsent Letters – Koncertbeszámoló

Gwanath

Jakuzi’s Attempt, Dance Or Die, Duna, HXAXS – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

Duna, Sammy Sosa Band – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

The Locust, Otto von Schirach feat. DJ Blaasarbeit, Human Error – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

Guided Cradle, Holocausto Canibal, Human Error, Another Way, Jack, Kötelező Közhelyek – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

Human Error Interjú

KMZ

HUMAN ERROR – Life Sentence

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek