Koncertbeszámolók

Igorrr, Otto Von Schirach – Koncertbeszámoló

2022. május 2. @ Budapest, Barba Negra

A Mayhem, a szentesi Underground, a Taake és Kampfar koncertek után méltó zárása volt a hétvégének. Ez az esemény is 2020-ban került volna megrendezésre, viszont betett a Covid az egész zeneiparnak (is). Anno mikor megláttam, hogy lesz Igorrr koncert, azonnal lecsaptam az Early Bird jegyre, viszont ahogy tolódott 2021.02.21-re, majd 2021.11.29-re kezdtem elveszteni a reményt és eladtam Ticketswappen a jegyem. Mikor megláttam, hogy megvan a 2022-es dátum és úgy tűnik, hogy ténylegesen is lesz valami a koncertből már Sold out lett a buli. Nagyon letörtem, de végül is nagy harcok árán sikerült jegyet szereznem szintén Ticketswappen. Koncertkezdés előtt is még majd’ 100 ember keresett jegyet az appon. Utolsó pillanatban elég sok jegy cserélt gazdát, gondolom a hétfői időpont miatt.

Kissé megkésve érkeztem meg a Barba Negrába, ahol már nagyban ment Otto Von Schirach műsora a beltéri/fedett részen. Az eredeti program szerint drumcorps is lett volna. Nem ismerem őket, de Otto Von Schirach-ra előzetesen rákerestem, hogy kb mire is számíthatok, de nagyon nem az én világom… 😀 Ettől függetlenül a közönség megőrült és szinte egész este váltották egymást az emberek a közönség tetején = safety stage diving… 😀 Schirachot IDM és breakcore zenésznek említi az internet, de ezekben a körökben nem vagyok ismert. Mindenesetre ő is élvezte a budapesti tartózkodását, ahogy ez a FB story-jából kiderült. Színpadon is volt live-ozás, majd a show után kijött a merch pultba fotózkodni és bandázni a rajongókkal.

A két fellépő között megtelt az udvar, folyamatosan ment a merch vásár és itt-ott amatőr szkander bajnokság is a könyöklőkön (ne kérdezd). A vinyl újra éli világát. Itt ajánlom figyelmetekbe, hogy keressetek rá Igorrr – Spirituality and Distortion (Picture Disc Vinyl)-re, amiből állítólag 100 db került nyomásra. A lemez pörgése közben vágtató tevék és tyúkok magukért beszélnek! Foglaltam egy M-es pólót magamnak, mivel úgy tűnt, hogy mérethiány alakult ki a nagy kereslet miatt.

Igorrr-ék belekezdtek a show-ba, beözönlött a tömeg, kivéve Otto és néhány lelkes rajongója. „Gautier Serre, az Igorrr művésznevet használva több műfajban is játszik, például a „breakcore”, a black metal, az extrém metal és a klasszikus zene műfajában.” – írja a Wikipedia. Biztos volt már veled is olyan, mikor megkérdezel valakit, hogy milyen zenét hallgat és azt a választ kapod, hogy MINDENT… Ilyenkor jut eszembe, hogy Igorrr-t?! 😀 Van itt barokk-reneszánsz hangzástól kezdve, a metálon keresztül az operába dárenbészezésig minden. Ha nem ismered, mindenképp lesd meg. Életem első Igorrr száma, amit hallottam az a Brutal Swing, de a My Chicken’s Symphony és Chicken Sonata videója beleégett az agyamba örökre. A hangzáson kívül a dizájn, a klipek, a hogyan készült videók is igen sajátosak Igorrr világában. Na, de vissza a koncertre. Teltház, de ha nagyon akartál, akkor is bejutottál az első-második sorig, viszont szerintem a Barba Negra beltéren hátul tökéletes a hangzás és a látvány is. A színpadon a „DJ” volt középen (ahol a dobos szokott), a dobos a jobb szélen, gitár és a két vokál pedig vándorolt. Voltak átmenetek a gyorsabb és lassabb számok között. Igorrr-nál nincs olyan, hogy rossz, csak más. A doboknak domináns szerepük volt egész este, egy kisebb pogó is ki tudott alakulni… 😀 Aphrodite Patoulidou gyönyörű és a hangja is az! A lassabb számoknál a hideg kiráz, olyan érzelmi hatást kelt a szoprán. JB Le Bail hozta a metálosok kedvenc hangszínét, Abbath arcfestésben.

A PARPAING közben reménykedtem, hogy előbújik a színfalak mögül George Fisher, de JB-vel is nagyot szólt! Ahogy már fent említettem, folyamatosan vitt valakit a közönség. Ezen az estén több ilyen volt, mint eddig egész évben a koncerteken. Haverom Ausztriából jött csak a koncertre, de megismerkedtem a legfiatalabb Igorrr rajongóval is (dobolni tanul!!), aki az édesapjával jött Szlovákiából. A koncert végén reménykedtem, hogy majd kijön a csapat, ahogy Schirach is tette, de végül nem jöttek. Viszont kifelé menet sikerült elcsípni inkognitóban Gautier-t és Aphrodite-t egy közös képre! Boldogság!

Zárásként csak ajánlom, hogy hallgasd meg őket, illetve less bele a The Making Of videókba! Ha pedig megtetszett, akkor határozottan állítom, hogy élőben még jobb volt!!

U.i: A pultban függő TV-ken zajló focimeccset senki sem nézte… 😀

0502Igorrr

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek