Koncertbeszámolók

Iron Maidnem, Szepultúra, Hellalive – Koncertbeszámoló

2013. március 2. @ Debrecen, Kaptár

Régóta vártam a 2013. március másodikán esedékes feldolgozás bulit a Kaptárban, nagyjából azóta, hogy a rendező, Tóth Csaba megemlítette, lesz ilyen party. Rég nem láttam a Szepultúrát élőben – igen, Szepultúra, a magyar feldolgozásbanda! -,  de kíváncsi voltam az Iron Maiden, illetve a többször látott Machine Head dalokat játszó zenekarok munkájára is. A Hellalive-ot mondjuk többször alkalmam nyílt már megtekinteni, de mint tudjuk, ismétlés a tudás atyja. Sajnos úgy hallottam, a Szepultúra énekes/frontembere, Kindák Márk ezzel a bulisorozattal kiszáll a zenekarból, így mindenképp kötelező volt a megjelenés. Úgy vettem észre, sokan gondolták rajtam kívül így.
Ám haladjunk szépen időrendben! Az új Kaptár sokkal jobb helyet biztosít a zenészeknek, mint előtte bármikor; sokkal tágasabb a tér, a kivert falaknak köszönhetően – mint ahogy azt már megemlítettem a szintén ugyanitt megrendezésre került Metalcore-os buli kapcsán -, az új tulaja valóban remek munkát végeztetett a hellyel. Megújult helyen új hangulat uralkodott; rengetegen jöttek el a fellépőket meglesni.

Már-már megszokás, hogy ilyen jellegű partikon a Hellalive a nyitóbanda, és ez most sem volt másképp. A legutóbbi, Roncs Báros bulijuk után öröm volt látni, hogy mennyien őrjöngtek produkciójukra. Remek show-t alkottak a srácok – plusz az egy gitáros leányzó -, és már itt, az első fellépőnél is bődületes volt a hangulat. Korábban már hírt adtunk Nektek a produkció minőségéről, miértjeiről és hogyanjairól, így nem is fejtegetem, változatlan véleménnyel rendelkezek; jók, de lenne még mit csiszolni.

Ahogy közeledett a Szepultúra agyzsibbasztó darálása, egyre többen és többen jelentek meg a színpad előtt, alig fértünk már el a Kaptár nyújtotta helyiségben. A Chaos A.D. lemez huszadik évfordulója tiszteletéből minden számot hallhattunk a lemezről, sőt, ráadásként a műsor végén megkaptunk pár bónusz számot, így a Roots, Bloody Roots-ot, illetve az Arise-ot. Jó volt látni, mennyi embert megmozgatott ez a zenei vonal, és még jobb volt látni, mennyien tapsolták vissza a fiúkat. Így utólag: sajnálom, ha kilépsz, Márk, nélküled nem lesz ugyanaz a banda!

Ugyan nem voltam soha nagy Iron Maiden fanatikus, sőt, mondhatnám azt is, hogy ahol lehet, kerültem őket, meg kell hagyni, brutálisan jól adták vissza Iron Maidnem-ék az eredeti banda hangulatát. Kiemelném, hogy az énekes úr hangja egy az egyben visszahozta Bruce Dickinson erejét. Ez a zene tényleg a legváltozatosabb generációkat mozgatta meg; a harminc fölöttiek ugyanúgy élvezték, mint a fiatalabb rajongók. Bőséges anyagot játszottak, és itt is igaz volt a tömeg visszatapsa.

Nem vagyok egyedül véleményem szerint azzal a gondolattal, hogy remekbe szabott bulit kaptunk, megfizethető áron. Ha a Kaptár továbbra is így törtet, nem túlzok, ha azt mondom, Debrecen egyik legjobb buli helyévé növi ki magát!

Köszönet a fotókért Pazonyi Dórinak!!

Kapcsolódó cikkek

Bring The Bands Home: Slipchaos, gRain, Hellalive, Scary Guyz – Koncertbeszámoló

Melciah

Hellalive – Új felállásban a Dirty Black SummerFesten

KMZ

Iron Maidnem – Koncertbeszámoló

SteveShield

Iron Maidnem Interjú

KMZ

Iron Maidnem – Metál jubileum -15 év

KMZ

Iron Maidnem Interjú

KMZ

IRON MAIDNEM – 10 Wasted Years

Cosmicantagonist

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek