Koncertbeszámolók

Jakuzi’s Attempt, Dance Or Die, Duna, HXAXS – Koncertbeszámoló

2008. március 17. @ Budapest, After Music Club

Egy saját szervezésű buli volt kilátásban ezen az estén, ahova második alkalommal látogatott el a beteg laptop scream-ben nyomuló Jakuzi’s Attempt, s 3 magyar zenekar szolgáltatta nekik a talpalávalót. Az After Music Clubban -ami régebben Marco Polo néven ment- még a múltban sok úgymond hardcore buli tette tiszteletét, ám ezek száma a nullára csökkent az utóbbi években. Már máshogyan mennek a szervezések, illetve elvileg csak ingyen koncertek vannak a klub helységén belül, kivéve amikor nem :).

A lényeg ami lényeg, a színpadkép nagyobb lett, mert megnagyobbították, ami jót tett a helynek, illetve a mennyezet sem annyira alacsony, bár most sem a legmagasabb. Elég sok buli van ebben a 2008-as évben, legyen akár metál, hardcore vagy más zene, ezért abszolút kiszámíthatatlan a közönség száma, s azt is figyelembe kellett venni, hogy hétfői nappal számoltunk ezen az estén. Szépen lassan azért jöttek az emberek, aminek örültem, mert azért mindegyik bandát megnézték egy jó páran. Igaz, lehettek volna többen is, de nem panaszkodhattunk a végére.

A 19:30-as kezdés helyett negyed 9-kor kezdődött az első koncert, méghozzá a HXAXS nevében. A közel negyed órás koncert alatt egy elég ütős kis arcba verést kaphattunk tőlük, hiszen amit lenyomtak az nem egyből lejövő zene volt. Annyi jöhetett le a közönségnek, hogy agresszív zene bele az arcodba elég gyors dobbal, egy-két kiállással. Sajnos elég kása volt a hangzás, de szerintem nem vallottak szégyent a srácok. Rengeteg elszállós disszonáns téma is felütötte a fejét a thrash halmazban, amik simán megférnének egy emo számban is, hehe, csak ezt nem hallotta a közönség.

Másodikként a frissen turnézott DANCE OR DIE alakulata lépett színpadra, akik barát zenekarukkal a Saw-val nyomultak Románia területén. Elmondásuk alapján remek bulik voltak odakint, s lehet, hogy ez volt az oka annak, hogy ezen az estén kicsit fáradtnak tűntek nekem. Király a zene, imádom a zenekart, de most kicsikét erőtlennek tűnt számomra. Most láttam először az új dobost, aki egyébként a Kernel Panicban is dobol. Jó lesz ez a felállás, csak így tovább, remélem legközelebb jobban odatesznek a Dance Or Die-os srácok.

Ekkorra már özönlöttek az emberek, s kíváncsian várták, hogy a DUNA csapjon a húrok közé, akik egy hazánkban eléggé egyedi zenét produkálnak. A mára már 3 tagúvá nőtt zenekar a 25-30 perces műsorukba belepréselték a lényeget, amit ez a zenekar tud, illetve művel. Káoszpopnak is nevezhetjük a stílusukat, amiben rengeteg elszállás, hirtelen tempóváltások, páratlan screamo témák is megférnek úgy, mint a dalolászós hard popos elemek is. Volt már jobb koncertjük, mármint hangosítás terén, de sok olyan ember is megnézhette őket, akik eddig nem is hallottak róluk.

Az osztrák JAKUZI’S ATTEMPT zenéjének alapvető eleme a laptop, ami által zajokat gerjesztenek, s erre nyomják rá az agybeteg screamet. Kicsit tartottam tőle, hogy hogyan szólalnak meg ezen a helyen, de félelmem nem igazolódott be, mert eléggé megdurrant a cucc. A közel 40 perces műsorukba belepakolták a korábbi számaikat (EP), illetve egy-két új tétel is elhangzott ezen az estén. Sajnos pont nem tudtak hozni az új lemezükből, mert másnap lett csak készen a nyomtatása az új cuccnak. Amit leműveltek ebben a 40 percben, nem volt egyszerű. Iszonyat elborulós témák mentek el egymás mellett, a közönség is vette a lapot. Volt 2 forma, akiknek nem jött be, hogy mindenki csak egy helyben állt, s csak nézte a zenekart, s ők megpróbáltak mozgást csikarni az emberekből, csak kicsit vicces módon.

Azért voltak remek pillanatai az estének. A zenekar kiállása is csillagos ötös volt. A korábbi énekes srác kiszállt, s a gitáros Marcus vette át a gitár mellett az énekesi posztot is. A zenekar műsorának volt egy olyan blokkja, amikor egy nem előre megtervezett műsorral operáltak. Rögtönzések tömkelege is befigyelt koncertjük alatt. A legjobb rész az volt, mikor berohantak a közönség soraiba, s mikrofonnal leüvöltötték mindenkinek a fejét. Ezt a dobos, illetve a gitáros/énekes srác tette meg, s eközben ment a breakcore a laptopon. Katarzis. Azt kell, hogy mondjam remek este volt, jól szórakoztam, illetve jó kis bandákat nézhettünk meg.

Kapcsolódó cikkek

Koncertajánló: Izah, Left to Starve, Rules, dUNA, Visioned Frailty

KMZ

dUNA – Statues

Golysz

Summer Explosion Fest – Koncertbeszámoló

Golysz

Goudron, dUNA, Boz Cordolla – Koncertbeszámoló

Golysz

Marionette ID, dUNA – Koncertbeszámoló

Hermes

HORSE The Band, Ghost Of Shelter, dUNA, Unsent Letters – Koncertbeszámoló

Gwanath

Human Error, Sammy Sosa Band, Duna – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

Duna, Sammy Sosa Band – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

DANCE OR DIE – Self Titled

xfixbitchx

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek