Koncertbeszámolók

Kamelot, Leaves’ Eyes – Koncertbeszámoló

2007. április 13. Budapest, Wigwam

Concerto.hu szervezésében

The „One Cold Winter’s Night”-Tour 2007

Már délután négykor elindultunk, előre várván a Leaves’ Eyes dedikálását a Hammer Zenebarlangban. Csak az volt ezzel a baj, hogy mikor odaértünk, közölték velünk, hogy a banda lemondta a dolgot. Így a koncertig nem csináltunk semmit. Nem volt más hátra, rövid kitérő egy pizzériába, aztán a Wigwam elé mentünk, de lehetett vagy fél hét, úgyhogy hosszú várakozásnak néztünk elébe. A tömeg elég lassan gyülekezett, de aztán végül teltházzal indult a koncert. Valamiért nem voltak hajlandók kinyitni 8 előtt, úgyhogy az utcán toporogtunk. Mikor beengedtek, a koncert nem kezdődött el időben: egy órás késéssel (ami, ugye idehaza bevett szokás) csaptak a lovak közé.

LEAVES’ EYES

Nem teljes setlist:

~Temptation
~The Crossing
~Into Your Light
~Ocean’s Way
~Norwegian Lovesong
~New Found Land
~Elegy

Az intro talán kicsit hosszúra sikerült, de ami utána jött, az mindenért kárpótolt. Liv Kristine hihetetlen jól hallatta a hangját, olyan csiszolt volt, mintha lemezről szólt volna. Férje, Alexander hörgővokálos tudásával pedig jól megteremtette a hangulatot. Inkább showmanként szerepelt, mint énekesként: a háttérvokál azért közel sem volt tökéletes (egy Corpsegrinder-höz hasonlítva…). Összes slágerüket elnyomták, ráadásul az októberben felvételre kerülő koncert DVD-re (En Saga I Belgia) minket is rögzítettek, kb. 5 perc erejéig. A bandáról csak úgy sütött a jókedv, láthatóan nagyon meglepte őket a rajongás, amivel a közönség fogadta őket (engem is meglepett, tekintve, hogy a Leaves’ Eyes azért mégis csak egy B-kategóriás banda).

KAMELOT

Nem teljes setlist:

~When The Lights Are Down
~Center Of The Universe
~Forever
~The Haunting
~Abandoned
~Ghost Opera
~Lost And Damned
~Memento Mori
~March Of Mephisto

További félóra szünet után elkezdődött a Kamelot koncert is. Minden tiszteletem a koncertezőké, akik a fellépés 1,5 órája alatt folyamatosan kántálták a KA-ME-LOT, végigcsápolták az egészet. Roy Khan ezen a hatalmas örömünnepélyen annyira meglepődött, hogy le is szögezte, nemsoká megint jönnek majd. Itt is bebizonyosodott, hogy nem véletlenül Magyarország Európa egyik legkomolyabban vett metálfogyasztó országa. Az egésznek hatalmas, családi hangulata volt: a számok mintegy 90%-ban gyorsak voltak, a speed metalhoz hűen. Egy kevés Nightwish-koppintás is jött: az Abandoned fedőnevű össznépi sírás alatt hab formájában műhó hullott a jónép közé.
Ezek után végre eljött a személyes kedvencem, A Haunting, amit az Epica énekesnőjével adott elő Khan, igen hatásosan. A közönség annyira imádta a zenekart, hogy kétszer is visszatapsolták őket, és a második ráadásba fért csak bele az abszolút szupersláger, a March of Mephisto. Ezt azonban már nem vártuk végig, mivel a koncertnek egy hibája volt: a Sonata Arcticához hasonlóan ők is „visszaéltek” a közönség jó hangulatával és nem voltak hajlandóak teljesen felesleges számok elődadása nélkül levonszolni magukat tisztességgel a színpadról.
A hangulat nagyon jó volt, a közönség imádta a zenekarokat, a zenekarok imádták a közönséget: bátran mondhatom, hogy ilyen koncertre máskor is szívesen áldozok 5000 ropogós magyar forintot.

Kapcsolódó cikkek

Leaves’ Eyes – viking mítoszokról zenél áprilisi koncertjén a zenekar

KMZ

Koncertdömping 2023-ban, avagy jövőre sem fogunk unatkozni – Jön a Kamelot, a Kissin Dynamite, a Dynazty, Geoff Tate és még sokan mások!

KMZ

Leaves’ Eyes, Sirenia – 12 női-frontos zenekar lép fel egy estén a Dürer kertben vasárnap

KMZ

Leaves’ Eyes, Sirenia – 5 női-frontos zenekar fogott össze európai turnéjukon, koncert a Dürer kertben

KMZ

Leaves’ Eyes – Budapestre jönnek a Kamelot turné vendégeként

KMZ

Kamelot – Októberben Budapesten!

KMZ

Kamelot: saját turnéján, svéd énekessel tér vissza a zenekar

KMZ

KME videók: Overtures, Death Angel, Omnikage, Hortus Animae, Universal Mind Project, Kamelot, Destruction, Soilid, Savage, Enthrallment

KMZ

KAMELOT – Haven

Menegroth

Leaves’ Eyes – Halvdan the Black (video)

KMZ

A Leaves’ Eyes felfedte közelgő albumának címét és borítóját! Készüljetek a „King of Kings”-re!

KMZ

A Kamelot kiadja közelgő „Haven” albuma vadonatúj dalszöveges videóját

KMZ

A Leaves’ Eyes nemzetközi szerződést kötött az AFM Records kiadóval! Új album 2015-ben!

KMZ

A Kamelot bejelentette Haven c. albumának kiadási dátumát

KMZ

Kamelot – Leszerződik a Napalm Records-al

KMZ

Leaves´ Eyes – „Hell to the Heavens” – Video

KMZ

Hot News: Leaves´ Eyes – Symphonies of the Night

KMZ

Hot News: Leaves’ Eyes – „Melusine” Clip & New Album

KMZ

KAMELOT – Silverthorn

Darkjedi

Leaves’ Eyes Interjú

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek