Koncertbeszámolók

Kill Fuck Die IV. – Koncertbeszámoló

2007. december 29. @ Budapest, Kék Yuk

FELLÉPՐK: LONG PIG, FOSTARTÁLY, LIMB FOR A LIMB, DEAD ETERNITY, KILL WITH HATE

Mint minden évben idén is megrendezésre került december végén a szinte hagyományosnak mondható Killfuckdie fest, amely már a negyedik koncertjéhez érkezett. A korábban kiírtakhoz sajnos elmaradt az űberkirály HUMAN ERROR fellépése, de azért a további kiírás is érdefeszítőnek volt mondható. Szépen lassan özönlöttek az emberek, nem lehetett panasz a nézőszámra, habár először tartottam attól, hogy nem lesznek olyan sokan, azért a közepe fele kikerekedett egy jó kis nézőszám.

Az első zenekar a göteborgi metálban utazó DEAD ETERNITY volt, akik nem sokkal 8 után elkezdték a zenélést. A hangzás eléggé öcsi volt sajnos az elején, s habár az egész estén nem volt nagyszám a hangosítás, azért az idő elteltével kicsit jobb lett az arány. A basszusgitár hiányzik a zenekarból, aminek keresésére külön felhívták a figyelmet. Elég jó témák vannak a zenében, meg van is a csapatban fantázia, csak még kicsit érlelődni kell az összképnek, bár igazából az volt a gáz, hogy alig lehetett hallani a témákat, mert azért nyomták rendesen neki a srácok a göteborgi témákat, amelyeket feldolgozások (pl.: In flames, Hypocrisy) is kísérték. Az énekes sráccal később is találkozhatunk, hiszen a 3. bandában is ő nyomja a gitárossal (Atheist) egyetemben.

A második zenekar a KILL WITH HATE alakulata volt. Ez a banda 2003 óta nyomja, s az alapító tagja nem más, mint Khrul, akit egy páran már ismerhettek. A zene tuskó death metál blackes elemekkel. Nem játszottak sokat a srácok, kb negyed órát nyomhattak. Nem tudok semmi extrát elmondani róluk, nem rossz, amit csináltak, majd még lecsekkolom máskor őket, ha egyáltalán sokat szoktak koncertezni. Ja igen, énekest keres a zenekar.

A 3. zenekar a LIMB FOR A LIMB volt, akik a stílusukhoz hűen gore-osan fel voltak készülve a koncert alkalmából. Mókás kis showt nyomtak, jó kis goregrind tételeket puffogtattak bele az arcunkba. A malac természetesen alappillére volt a zenének, s nemsokára 2 énekkel fog operálni a banda, hiszen a srác, aki az ANAL CUNT feldolira felment, ő is közre fog működni a jövőben, mint énekes. Jó lesz, az biztos, érdemes rájuk figyelni.

A LONG PIG-et már régóta le akarom csekkolni, sajna eddig még nem tudtam. A lemezük kíváló, iszonyatosan oda van téve. Basszusgitárosuk sajnos nincs, illetve a második énekesük, Kiss Angliában tartózkodik, ezért most csak trióban nyomták Fehér Dávidék, akit korábbról a Din-Addictből ismerhettek, úgy, mint az énekest is, Vajsz Kornélt. A legelején a koncertnek semmit nem lehetett hallani a gitárból, semmi nem jött le az iszonyat lehengerlő lemezből, de idővel azért rendeződtek a dolgok. Játékban király volt az egész pszichopata zene, remélem legközelebb is elcsípem őket, mert megérdemelnék a nagyobb megvilágítást az arcok, főleg egy ilyen lemezzel.

Az uccsó banda nem lehetett más, mint a FOSTARTÁLY zenésztársulata, akik most nem nyomtak semmi extra imizstémát a koncertjükön. Az énekesük most más volt, mint eddig. Ezt a Cinyó nevű srácot már láttam más bulikon, de most, mint a FT énekesét csodálhattam meg benne. A szokásos klasszikusok mellett eldörrent egy új szám is, amit összehozott a bagázs x ideje. Az énekes srác eléggé készen volt, hehe, s a közepe-vége felé a Limb for a limb malaca is közreműködött, mint énekes. Összességében elég jó volt, nekem bejön a poén grind is. Sokan viszont, akik úgymond csak a showért jöttek volna le, azok lehet, hogy csalódhattak, ez van.

Összességében jó kis este volt, csak iszonyat sok szarakodás volt a zenekarok között, de lehet csak nekem tűnt így, de pl a Long pig előtt nagyon sok szünet volt. Kíváncsian várom a jövő évi hepajt, mert jó kis bandák nyomták ezen az estén.

http://www.myspace.com/killwithhateband
http://www.myspace.com/longpigband
http://www.myspace.com/fostartaly

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek