Koncertbeszámolók

KMM Tehetségkutató: II. Elődöntő – Koncertbeszámoló

2022. június 18. @ Budapest, Analog Music Hall

A múlt szombathoz hasonlóan, most is időben megindultam az Analog Music Hall nagytermébe, hogy minden bandát meg tudjak nézni. Mint kiderült, túl korán is érkeztem, mert a Kill Me Twice betegség miatt nem tudott fellépni és ennek köszönhetően később kezdődött a megmérettetés. Nem is tudom, hogy mi a rosszabb: ha túl korán érkezel vagy ha túl későn… A múltkorihoz hasonlóan most sem voltak túl sokan a közönség sorai között: család, barátok, barátnők… Mondjuk ez hozta meg a PLEBS-nek a döntőbe jutást a közönségszavazatok alapján, de ne szaladjunk ennyire előre. Ezt csak azért emeltem itt ki az elején, mert már a jelenléttel tudjátok támogatni az adott bandát, ugyanis van közönségszavazat (is). Kapunyitás 17:30, a kezdés pedig 18h-ra volt kiírva, amiből kb. 18:30 lett. A zsűri szerepében: Pap Dávid Page, Radnóti Zsuzsi, Balázs Misi volt; és Jankai Sebestian lett volna, de betegségre hivatkozva nem tudott jönni.

Nem árulok el nagy titkot (ha olvastad az I. Elődöntős írást, akkor tudod), hogy a Devoid-nak volt köszönhető a jelenlétem. Egy sör mellett beszélgettünk Szilárdékkal a kezdés előtt. Kiderült, hogy ők nyitnak, amin igencsak meglepődtem, mert a „Mindentől Mentes” volt a legbrutálisabb banda az est folyamán. Legutóbb a Riff-ben láttam őket. Akkor és most is odatették a témát. A győri csapaton egyáltalán nem látszott, hogy ők nyitnak. Teljesen olyan hatást keltettek, mintha ők zárnák a bulit. Brutális dob témával nyitottak a füstben, amit a gitárok követtek. Szilárd rendesen felpörgette magát a színpadon, aminek a gitárosok nem biztos, hogy örültek (lásd. videó).. 😀 Mondjuk a mikrofonnal való fejbeverést hiányoltam, de nah, ez mégis egy tehetségkutató volt… 😀 A zsűri értékelése alapján továbbjutottak a döntőbe. Gratula még egyszer! Találkozunk júliusban A döntőn és a CHOOSE YOUR DESTINY MINIFEST-en!

“A zenekarral már nagy lelkesedéssel készültünk a szombati megmérettetésre, ami a selejtezőhöz hasonlóan ismét nagyon színvonalasra sikerült, nem csak a professzionális szervezésnek, hanem a többi versenytárs-zenekarnak is köszönhetően.
A helyre kicsit korábban sikerült érkeznünk, így volt időnk átszellemülni, ami nem is ártott, ugyanis a sorsolás eredményeként nekünk kellett kezdeni az estét. Ettől kicsit ódzkodtunk, azonban szerencsére jól sült el és a zsűri kritikái alapján bizakodóak voltunk a továbbjutás tekintetében. Azt fontos megemlíteni, hogy az este folyamán hozzánk- és egymáshoz képest is stílusidegen zenekarok mérettették meg magukat, így minden bizonnyal meg volt az okunk az aggodalomra, mindenki esélyes volt a maga módján a döntőbe jutásra.
A továbbjutásnak nagyon örültünk, főképp, hogy ez a zsűri szakmai állásfoglalása miatt valósult meg. A legjobban azonban azt értékeltük, hogy pozitív- és negatív, építő jellegű kritikákból tanulhattunk, professzionális körülmények között zenélhettünk és régi-új kapcsolatokat is ápolhattunk az este során.” – Macher Zoltán (gitár)

A budapesti The Age rock banda folytatta a műsort. Beálláskor feltűnt az énekes gitárja. Hát mit mondjak?! Elég érdekes.. 😀 A gitár után a színpadi összkép tűnt fel. Vagy a basszer volt túlöltözve, vagy a többiek alul. Ez nem minősíti a zenéjüket, de azért feltűnő a kontraszt. Utólag kiderült, hogy a bőgős inkább ezt a Marilyn Manson, Nine Inch Nails vonalat kedveli. „A kor” zenéjét nem is tudom hogy írhatnám le… Egyik pillanatban a Scars on Broadway féle Daron Malakian hanglejtése ugrott be, a másik pillanatban meg valamiért a Clawfinger-re asszociáltam. Volt aki azt mondta, hogy a Faith No More és a Primus szerelemgyermeke, más pedig a Dead Kennedys-hez hasonlította őket. Távolról úgy tűnt, mintha Dodor lenne az énekes, de nem ő volt az.. 😀 Összességében egy elég korrekt hangzást produkáltak, fasza riffek adták a flow-t.

Fantasztikus élmény volt fellépni, nagyon szeretjük ezt a helyet.. Nagyon jól éreztük magunkat.. Óriási köszönet a hangosításért, illetve a fényekért azoknak akik ezért felelnek. Leírhatatlan érzés volt fent lenni. Nagyon jó este volt: családias hangulat és a többi zenekar is nagyon jó volt! Sok sikert kívánunk… 🙂” – The Age

Setlist:

Intro
Inner storm
Prison wall
Dead man
Everyday

A Pardon ME volt a harmadik fellépőnk. Hangzásra ilyen pop-rockos témának mondanám őket. Az énekesnőnek bitang jó hangja van. A zenekar többi tagja is rendben volt, a dobos HÖLGYet külön ki szeretném emelni. Ritka manapság, hogy a bőrök mögött a szebbik nem képviselteti magát. A koncert alatt az jutott eszembe, hogy simán be lehetne vágni egy magyar játékfilmbe a zenéjüket. Legközelebb júliusban, az Exopop lemezbemutatón lehet találkozni velük.

Nagyon jól éreztük magunkat és szerintem szombaton nagyon oda is tettük magunkat minden szempontból. Erős volt a mezőny és nagyon különbözőek voltunk mind a 4-en stílusirányzatokat tekintve. Az hogy nem jutottunk tovább nem keserít el minket ugyanis nagyon jó barátságok köttettek aznap és rengeteg új ember ismert meg minket. A többieknek szurkolunk ezerrel a döntőhöz.” – Sorry not sorry we are the Pardon ME!

A PLEBS zárta a versenyzők sorát. Le a kalappal a srácok előtt, mert az este folyamán végig támogatták az első sorból a többi zenekart. Látványra a logó, a bőgős húrjai és cipőfűzője üti meg az ember szemét. A rikító pink szín a Divided pólómra emlékeztet. Energikus muzsika, lágy vokál, de a közönség szerette. Én személy szerint jobban adnám az angol vokált, de a rajongók nem biztos. Mint ahogy már fentebb említettem, nekik volt a legnagyobb támogatásuk közönség oldalról, így sikerült a döntőbe jutni. Gratula! Legközelebb a szegedi Városi Rock Klubban láthatjátok őket júliusban.

Leírhatatlan élmény volt újra az Analog színpadan állni. Úgy indultunk neki a KMM tehetségkutatónak, hogy jóvan’ srácok, februárban megjelent a nagylemezünk, zenéljünk itt-ott. Ehhez képest ott vagyunk hogy döntősök lettünk 😀 ilyen közegben fellépni teljesen otthonos volt nekünk!” – a PLEBS(z)

Setlist:

Szállj magadba
Valld be
Köztudat
Valami

Még a zsűri elvonult megvitatni a döntőbe jutók nevét, addig a Tündérvese szórakoztatta a nagyérdeműt. Néhol az Alice in Chains hatást éreztem, de itt már kezdtem ittas lenni, szóval lehet, hogy hülyeségeket beszélek…

Összességében egy jó estét tudhatok magam mögött, de ehhez sokban hozzájárult az after is… A kisteremben: „Magyarország egyetlen, 2010 óta rendszeresen megrendezésre kerülő Freestyle Battle-ja, azaz a DIALEKTUS, 2022-ben negyedszer!” volt. Ha éled a 8 mérföldet, akkor ott a helyed! 😉

Gyertek a DÖNTŐ-re, ami július 16-án, szombaton lesz, szintén a nagyteremben! \m/

“Szerintem a felhozatal összességében nagyon jó volt, érzékelhető volt a különbség az első fordulóhoz képest. Devoid megint megszívta a kezdést, ez sajnos a hangzásuknak nem segített (ahogy sorra jöttek a koncertek egyre jobban javult a hangzás), de ennek ellenére szépen lehozták a koncertet. Én pici pontatlanságokat észrevettem itt-ott de a zsűri nem emelte ki ezt, mert tényleg minimális dolgokról beszélünk. A második zenekar a The Age engem nem győzött meg, egy kicsit untam a zenéjüket, az imidzsük meg.. hát mondjuk úgy, hogy “kiforratlan”. Harmadikként a Pardon Me következett és mivel ismerem őket és már voltam pár koncertjükön, így elmondhatom, hogy az egyik legjobb performanszukat nyújtották. A végén csodálkoztam is, hogy nem győzték meg a zsűrit, mert mind a hangzás, mind az előadás több mint rendben volt. A Plebs zenekar zárta a versenyt, rám nem voltak nagy hatással, de a közönség jót bulizott rájuk, így végül behúzták a közönségszavazást. Az eredményhirdetés előtt a Tündérvese koncert szép befejezés volt: nem az én világom, de tök menő tapping és ének témákat toltak, úgyhogy átjött ez a “szegény ember numetalja” stilo.” – Fűr Balázs (Nest of Plagues)

Kapcsolódó cikkek

Devoid – Shards EP és új klip megjelenés

KMZ

Cadaveres, Devoid, Beerzebub – csodás közönség

KMZ

DEVOID – Parallel Realities EP

Herczeg Frigyes

Megjelent a győri Devoid zenekar új 5 számos EP-je Parallel Realities címmel

KMZ

Megjelent a győri Devoid zenekar „Cheapest Fake of All” videóklipje

KMZ

Choose Your Destiny – Koncertbeszámoló

Steve

KMM Tehetségkutató: I. Elődöntő – Koncertbeszámoló

Steve

Beerzebub / CYD / Devoid – köszönjük Székesfehérvár, visszatérünk!

KMZ

Monastery / Krampüs / Devoid / Witchthrone – nagyon jó kis buli kerekedett ki ezen az estén

KMZ

Megjelent a Devoid zenekar új klipje „Gacy”

KMZ

Megjelent a győri Devoid zenekar második nagylemeze „Dusk” címmel és az album második klipje

KMZ

Megjelent a győri Devoid zenekar első száma a közelgő „Dusk” című második nagylemezéről

KMZ

Devoid – bemutatkozó nagylemez megjelenés

KMZ

DEVOID – A God’s Lie

Azagtoth

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek