Koncertbeszámolók

Krisiun, Incantation, Estuary, Inactive Messiah, Dephs Of Depravity – Koncertbeszámoló

2007. október 14. @ Budapest, Blue Hell

A Planetnoir Industries szervezésében

Igencsak ütős death metal estnek néztünk elébe, és a kezdés is ehhez méltó volt. Az egyik legkomolyabb hazai death metal banda, a Dephs Of Depravity kezdte a koncertet. A színpadkép teljesen új volt, a Yuk szokásos színpadából egy darabot kicseréltek, és így egy kontroll-fal választotta el a közönséget a fellépőktől.

A dobok jócskán hátra kerültek, bár a Dephs Of Depravity saját cuccal játszott, így az ő dobosuk előrébb foglalt helyett. Ennek köszönhetően viszont sokkal jobban látszott az intenzív dobjáték is, nem csak a gitárosok teljesítménye. Az énekes mintha kissé kevésbé erőteljesen hörgött és üvöltött volna, de ez lehetett a hangzás hibája is, komoly gond viszont ez sem volt. Nézni-, és hallgatnivalónak tökéletesek voltak, a közönség még be sem indult rájuk igazán, pedig ennél bőven többet érdemeltek volna.

A következő banda felállását meglepett szájtátások fogadták. Egyrészt nem a Darkfall-hoz volt szerencsénk, másrészt az Estuary frontembere egy apró hölgy volt. A látványnál még nagyobb meglepetés volt a hangterjedelem, amivel az imént említett Zdenka Prado rendelkezett. Az amerikai oldschool death igazán megmozgatta a közönséget, bár lehet, hogy közrejátszott az a tény, hogy a basszusgitár megszólaltatója maga Jack Owen (ex-Cannibal Corpse, Deicide, Adrift) volt, és láthatólag nagyon élvezte, hogy ezen a hangszeren játszhat. Az est folyamán amúgy többször is említették a nevét a fellépők közönséghergelés céljából, valamint, hogy számokat ajánljanak neki.

Ezek után elég nagy törés következett az estben. A görög, elvileg black/death metalt, gyakorlatilag azonban hörgős énekkel felszerelt rockot, játszó Inactive Messiah annyira nem illett a koncepcióba, hogy szépen lassan inkább kicsorogtunk a nézőtérről. Nem is csak a zene volt a probléma, hanem erre mintegy rájátszva a banda, de legfőképp az énekes megjelenése is. Xristost leginkább egy grunge vagy rock’n’roll banda élén tudnám elképzelni. (A neve mellesleg görögül Krisztust jelent, talán innen merítették a zenekarnévhez is az ihletet.) Bár az Inactive Messiah majdnem dupla annyi taggal lépett fel, mint a többi zenekar, mégsem tudtak igazán komoly zenei teljesítményt nyújtani, ezután viszont két egygitáros felállás is letépte az arcunkat.

Elsőként az Incantation, akik nevükhöz mérten démoniak is voltak amellett, hogy zenélni is igencsak jól tudnak. A gitáros és a basszusgitáros bemozogták az egész színpadot, láthatóan végig ugyanúgy élvezték, amit csinálnak, mint a közönség. A számok nem túl komoly változatossága ellenére (vagy éppen amiatt is) teljesen magával ragadta a közönséget a death metal, szinte pszichedelikus hangulatot teremtve némelyik résznél, ahol odáig lassult a zenekar, ameddig a funeral doom bandák gyorsulni szoktak. Setlist: Intro, The Ibex Moon, Profanation, Primordial Domination, The Fallen Priest, Lead To Desolation, Oath Of Armageddon, Dying Divinity, A Once Holy Throne, Diabolical Conquest, Anoint The Chosen, Conquered God,

Messziről jött ember azt mond, amit akar – szól a mondás. Márpedig Brazília nincs éppen közel, viszont a Krisiun frontemberének szájából elég hitelesen hangzott az est folyamán többszöri köszönet azért mert támogatjuk az underground death metalt. Igen mi, a közönség, méghozzá egyesével. Talán túl sokszor is hangzott el ez a szöveg, de a köztük eldördülő iszonyatos zúzdák megalapozták a dolgot. A közönség itt lendült be igazán, az emberek majdnem rádöntötték a már említett hangfal-falat a színpadra, de aztán pár szám után – intenzív zene ez tényleg, szóval érthető – elfáradtak. Az együttes egy saját, és egy erősen krisiunosított Venom dallal jött vissza a közönség bíztatására, majd tényleg elbúcsúztak. Sajnálhatja, aki kihagyta, és itt messze nem csak a Krisiunra gondolok.

Fotók itt láthatók!

Készítette: conatgion, medea
Fotók: conatgion

Kapcsolódó cikkek

Wolves In The Throne Room, Incantation, Stygian Bough – Koncertbeszámoló

szgabor

Krisiun koncert a Gruesome és a Vitriol társaságában jövő tavasszal

KMZ

Death metal a Dürer Kertben – áprilisban érkezik a Septicflesh és a Krisiun

KMZ

A Krisiun bemutatja a „Ways Of Barbarism” dalszöveges videóját; elkezdi európai turnéját; új albumuk már megjelent!

KMZ

A Krisiun bemutatja „Scars Of The Hatred” című új számát a Zero Tolerance oldalon

KMZ

A Krisiun felfedi ‘Forged In Fury’ című albumának részleteit

KMZ

Krisiun – Stúdióban Erik Rutannal

KMZ

Relapse bejelenti 25. évfordulós bakelit kiadványait – Amorphis, Human Remains, Pan-Thy-Monium, Incantation

KMZ

Krisiun új album készülőben; „Blood Of Lions” zenevideó és turnédátumok

KMZ

Hot News: Krisiun – re-issues of „Black Force Domain” and „Apocalyptic Revelation” out now! Touring Europe with Kataklysm in Jan/Feb 2014!

KMZ

Hot News: Krisiun – to reissue first two albums in early December! Touring Europe with Kataklysm in Jan/Feb 2014!

KMZ

Hot News: Incantation – The Masters Are Back

KMZ

Hot News: Krisiun – Premieres New Video For „The Will To Potency” On Terrorizer (UK)’s Website

KMZ

Incantation – Vanquish in vengeance video

KMZ

Hot News: Krisiun – Announce Tour Dates And Demo Tapes Re-issue, Re-sign with Century Media!

KMZ

Hot News: Incantation – Announces European Dates

KMZ

Hot News: Incantation to Tour Brazil with Immolation

KMZ

Hot News – Krisiun: Announce European Tour Dates!

KMZ

KRISIUN – The Great Execution

Morhguel

Hot News – Krisiun: “The Great Execution” Has Begun…!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek