Koncertbeszámolók

Let The Zetor Roll Party Vol. 3 – Koncertbeszámoló

2007. szeptember 8. @ Budapest, Tűzraktér

Angertea
Megazetor
Oneheadedman
Concrete

Fagyos idővel ajándékozott meg ez a szép szombat. 8 óra körül leérve a Tűztate cseppet sem hangulatos módon kongott az ürességtől. A hely amúgy is inkább egy elhagyatott goa bulira emlékeztetett.. mozgó, színes vetítések a falon, tengernyi üres placc és diszkógömbök a pult felett.

A többi körülményt inkább nem részletezném, térjünk is rögtön az első bandára, a Concrete-re. A 2005-ben alakult banda igazi kemény thrasht játszott a közönség nagy örömére, bár ez idő tájt alig voltak 15-nél többen az egész koncertteremben. A kifejezés amúgy is erős, a csupasz betonfalak, az ottfelejtett tehetségkutató lepedőből összeeszkábált programajánlója és a beszakadt színpad (amit egy falappal fedtek le) nem győzött meg róla, hogy profizmussal, esetleg színvonallal állunk szemben. Pedig a meglepően jó hangzás rácáfolt erre. Elhangzott például a We are concrete című sláger, valamint egy klasszikus Slayer dal, a Dead Skin Mask. Az öttagú formáció amúgy épp ezzel a koncerttel köszönt el az énekestől, és azóta is gőzerővel keresik utódját.

A második fellépő a Megazetor volt. A megszokott profizmus és lendületes színpadi mozgás sajnos kevés embert vonzott, de a rajongókat ez nem zavarta. A Meshuggah-Mastodon hibrid kompromisszumos death/thrash metal közé bekeveredett Testament (Low) és Death (Zombie Ritual) feldolgozások igazán feldobták a programot. Szokásos repertoár-elemként szerepelt még a Point of Return (intro), a Két Ásó, a Peace, Love and Harmony valamint az EP-ről a Colourless, a The Pain Merchant, és a címadó The Drug You Daily Crave.

Következő fellépő az Angertea volt. Az 1996 óta létező három tagú banda műsora után az állunkat szedegethettük a földről, az alig 40 perces műsoridő alatt teljesen meggyőződhettünk arról, hogy a (mások szerint is) kategorizálhatatlan zene is tud maradandó élményt okozni.

A nap utolsó, és egyben leglelkesebb bandája a Oneheadedman volt. Az újonnan csatlakozott énekesnő remekül teljesített, sőt, a gitáros (Tóth András) vokáljával megtoldva még élvezetesebb lett a zene. Felkonferálások híján nem tudhattunk meg számcímeket, de pár számba belehallgathatunk a http://www.myspace.cn/oneheadedman címen.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek