Koncertbeszámolók

Meshuggah, Decapitated – Koncertbeszámoló

2013. április 26. @ Budapest, A 38 Hajó

Már a koncert előtt lehetett tudni, hogy minden jegy elkelt, így lehetett lélekben készülni az ember tömegre. Emiatt kicsit bántam, hogy az A38-ra került a koncert nem valami nagyobb helyre, azonban tudtam, hogy bitang jól fog megszólalni …és ez így is lett.

Soha nem láttam ennyi embert a hajón, már Decapitated-ék viszonylag pontos kezdésére is nehéz volt a sorok között lavírozni, de így is sikerült az első sorba jutni. Egy nagyon kicsi kordon volt felállítva a színpad elé. Aztán egy szép hosszúra sikerült intro után el is kezdődött a darálás. Az elején szokásosan nem volt tökéletes a hangosítás, de ez nagyon hamar helyre állt.

Lendületes előadást kaptunk, sok-sok gyors témával, mint ami jellemzi a lengyelek zenéjét. Már náluk is különösen szépen kijöttek a mélyek azonban elől halkak voltak a gitárszólók (az a kevés).

Aztán kicsit hátrébb fáradtam már csak sör vételezés miatt is. Hátrébb még pöpecebbül szólt a koncert, így aztán egy kicsivel szellősebb helyen álltam meg némi fejrázás céljából. Sajnos kevés régebbi nótát toltak, amiket jobban ismerek, de így is nagyot ütött a fellépésük, nem vártam, hogy ennyire jó lesz. Ha nem csalnak emlékeim, akkor a day 69-el zártak

Majdan az átszerelés alatt, vissza az első sorba. Szép lassan előkerültek a korábbi turné videókon már látott és használt fények, a dobszerkó és minden más, ami azt jelezte hamarosan le lesz tépve az arcunk. Intro és swarm. A koloss-t még egyáltalán nem sikerült megemésztenem, de így is veszettül szólalt meg a dal. Teljesen egybe volt és elől is jól lehetett hallani a témákat, éneket. Aztán másodiknak rögtön bedobták a Combustiont, amire mindenki beindult. Sajnos ennek a szólója kicsit elveszett a hangáradatban.

Iszonyat profi előadásmódot láthattunk, teljesen érezhető milyen profi gépezet lett a zenekarból az évek során. Aztán kaptunk Rational Gaze-t, aminek a témája egész nap ment a fejemben, így nagy megkönnyebbülés volt, hogy végre nem magamban kellett dúdolgatnom.

Néha egyébként annyira sok volt a fény, hogy felnézni sem tudtam a színpadra, azért ezek nagyobb helyekre vannak kitalálva, így a fotózás is nehézkesebb volt. Nem tudom mit is mondhatnék még, hisz úgymond érdekes nem történt (nem volt mozgás, ugrálás stb.), szinte tökéletes előadást láthattunk vadállat hangzással. Amit sajnálok, hogy nem volt Straws Pulled at Random, ami számomra a legjobb Meshu’ dal. Mondjuk a nem túl érdekesre sikerült Don’t look down helyére pont elfért volna, de majd talán Brutal Assaulton kárpótolnak 🙂 . Kitettek magukért és szép hosszú programot játszottak nekünk, melyet egy Catch 33 egyveleggel zártak.

Kapcsolódó cikkek

Meshuggah – monumentális turnényitás Budapesten, az Avatar vendégszereplésével

KMZ

Ismét Magyarországon a Meshuggah!

KMZ

Decapitated és Hatesphere a Dürer Kertben

KMZ

KME videók: Avantasia, Motus Tenebrae, Votum, Idol Of A Broken Mind, Necrosavant etc.

KMZ

Decapitated „Instinct” videó

KMZ

Decapitated – Második album trailer

KMZ

Decapitated – Blood Mantra (Official lyric video)

KMZ

Meshuggah „The Ophidian Trek” Live DVD kiadása!

KMZ

Decapitated – Első album trailer

KMZ

Nuclear Blast újra kiadja a Meshuggah „I”-t

KMZ

Decapitated – Hallgasd meg az új dalt a „Blood Mantra”-ról!

KMZ

Decapitated – Következő albumuk számlistáját leleplezték

KMZ

Decapitated – Albumcím és borító leleplezés

KMZ

Hot News: Decapitated – message from the studio posted!

KMZ

Hot News: Decapitated – enter studio & introduce new drummer

KMZ

Hot News: FDA Rekotz – New Decapitated Christ album and Golem re-releases to be unleashed in April

KMZ

Hot News: Meshuggah – A quarter century of deviance

KMZ

Hot News: Meshuggah – Announce Show In Mexico & First South American Tour

KMZ

Hot News: Decapitated – „404” Video Clip Released!

KMZ

Hot News: Meshuggah – Release „I Am Colossus“ Video!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek