Koncertbeszámolók

Ruidosa Inmundicia, Maradonna, The Fight, Knife In The Leg, Goblin Gore, Kötelező Közhelyek – Koncertbeszámoló

2007. október 20. @ Szeged, Garaboncziás

Jó pár éve voltam Szegeden koncerten, a Városi Rock klub nevű helyen, ami nekem eléggé bejött. A Garaboncziás nevű hely a város szélén helyezkedett el, s meg kell mondjam, eléggé színvonalas kis klubnak bizonyult. Mindenféle koncert szokott lenni ezen a helyen. A következő nap például a Picsa lépett fel. Elég korán odaértünk a helyre, még a kiírt kezdésnél is korábban.

Az első zenekar a helyi illetőségű GOBLIN GORE volt, akik hárman voltak és nyomták bele arcba a death metálos zenéjüket. Ekkor még elég kevesen voltak a helyen, ami ilyen időpontban érthető, de azért jó dolog, hogy felléptek a srácok. A deathes zene mellett, megbújtak érdekes elemek, fűszerezések a zenéjükben. Nem áll távol tőlük a black metál illetve az extrémebb megoldások sem. Mellesleg ez a mai koncert volt a zenekar első fellépése, s ahhoz képest abszolút jó volt. Magukat tuskó death metálként aposztrofálták, s van is benne valami. Körülbelül egy 20-25 perc után levonultak a “Képzeletbeli”, ám látható színpadról.

A szegedi banda koncertje legvégén toppantak be a lengyel-német illetőségű Knife in the leg, The fight tagjai, s egy gyors átszerelés után már el is kezdte az egyik banda a buliját. Elég gyorsan, nagyon profi módjára rakták össze cuccaikat, ami után a THE FIGHT csapott bele a húrokba. Róluk azt kell tudni, hogy lengyel és német tagokat számlál a banda, és a jelenlegi turnépartnerével ad ki egy splitet nemsokára. Zenéjük olyan hatásokkal van tele, mint például az As friends rust, a Youth of today avagy a Wolfbrigade. Amúgy maga a zene dallamos hardcore, ami egy átlaghallgató számára is bejövős lehet, hiszen emészthető zenét nyomnak. Ekkorra már szépen lassan jöttek az emberek a koncertre, s szerintem eléggé bejött a közönségnek a zene. Az énekes lány jól nyomta a számokat, egyébként Vitamin-X, The Tangled Lines tagok is megfordulnak a zenekarban. Kb. 20-25 perc után ők is befejezték.

A gyors átszerelés után a szimplán “csak” lengyel tagokat számláló KNIFE IN THE LEG nyomta az intenzív egyben agresszív hardcore muzsikáját. Nekik a split mellett ki fog jönni “Bloodlust” néven egy Ep-jük is. Olyan nagy mozgás ekkor sem volt, csak a következő 2 bandára, azon belül is a Ruidosára jóval több. A dallamok az ő zenéjükben is simán megfért. Egyik ismerősöm csak annyit mondott az első két külföldi bandára, jó kis agresszív rock and roll-t produkálnak az arcok és van is benne valami. Elég nagy túrát nyomott le együtt ez a két banda és a szegedi buli az utolsó bulik valamelyikének számított. Talán az jött le nekem a két zenekarról, hogy kicsit, mintha fáradtak lettek volna, de ettől függetlenül jól játszottak és élvezetes bulikat csináltak.

A soron következő MARADONNA stílusilag crustosabb punkot játszott elég komoly előadásban. Az énekes srác szerintem vagy nagyon fáradt volt, vagy iszonyatosan be volt állva, mivel nekem úgy tűnt, hogy sokszor az is nehéz neki, hogy megálljon a lábán, de azért nyomta rendesen a témákat. Jó kis agresszív crustos zenekart láthattunk, ahol a Ruidosa énekesnője nyomja a gitárt ebben az osztrák bandben. A jobboldali mikrofon jóval halkabb volt, nem tudom, miért, pedig próbált az illetékes javítani a helyzeten, de túl sok hangot nem lehetett kipréselni belőle. Egyébként mindenféle egyén tiszteletét tette ezen az estén, nem kifejezetten csak az eme stílus kedvelői jöttek el ide a Garaboncziásba. Mindenképp jó bulit nyomtak.

A következő zenekar a chile-i/osztrák RUIDOSA INMUNDICIA csapata volt, akik a legnagyobb mozgást idézték elő koncertjükön, rájuk volt a legnagyobb megőrülés, ez nem kizárt. Egy király demo-val illetve egy teljes lemezzel rendelkező banda rendesen odatette magát ezen az estén. Az énekes csaj nagyon agresszívan, hitelesen adta elő ezeket a gyors hardcore nótákat. A dobos is nagyon feszesen, gyorsan nyomta a talpalávalót. Egyszerűen nem lehetett panasz a zenekarra. Րk is elég rendesen benne vannak a turnéban, s megállás nélkül nyomták végig ezt a 25 percet. Szerintem aki ott volt, annak kő kövön nem maradt, az biztos.

Az utolsó zenekar a budapesti/gödöllői KÖTELEZՐ KÖZHELYEK nevű formáció volt, akik tény és való, hogy nem illettek bele az est zenei képébe, de azért lenyomták a bulijukat, ha nem is mozogtak, bohóckodtak, mint ahogyan szoktak. Voltak, akiknek bejött a zene, volt, akiknek nem, ez van. Skapunkosabb, rock and rollosab zenét nyomnak fúvóssal kísérve, nekik most jön ki egy Ep-jük. Jó kis este volt, s meg kell hagyni jól összehozták a szervezők ezt a 6 bandát ilyen intervallumon belül.

www.ruidosainmundicia.net
www.myspace.com/knifeintheleg
www.myspace.com/thefight

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek