Koncertbeszámolók

Subscribe, Seen, Kelly Hits The Blue Sky – Koncertbeszámoló

2007. június 16. @ Budapest, Kultiplex

Most kivételesen hamar leértem a helyre, ahol már a bejárat előtt egy biztonsági őr várt minket azzal a fogadtatással, hogy csak az emailben regisztráltak léphettek be a megrendezendő bulira. Szerencsére én még a regelést időben megtettem, tehát volt alkalmam bejutni. Negyed kilencre értem le, az első zenekar, a SEEN kilenc órára volt kiírva. Alig voltak még emberek a Kultiplexben ekkor, s leültem addig zenét hallgatni, nézegettem a Subscribeosok merchandise felhozatalát.

9 óra helyett fél 10 kor vette kezdetét az első buli, mert akkorra jött össze annyi ember körülbelül, hogy ne lehessen azt mondani, csak a teremnek játszottak. A SEEN zenekar kezdése után már szép számban jöttek a közönség tagjai. Találhattunk egy pár ismerős arcot a banda soraiban. Először is a zene egy őrült jazz / alter / szélvész pszichedelia volt, amelyet női ének kísért. A lány, aki a frontemberi poziciót töltötte be az Esclin Syndo nevű formációban is énekel. Mellesleg a keverőpultos srácot sem szabad kihagyni, aki szintén tagja a másik projektnek, illetve remekül színezte a műsort.Fokozta a hangulatot a különféle sejtelmes átvezetések, hangok kiadásával. A nagydarab mikrofon fejű gitáros, aki szintén ismerős nekem valahonnan, de nem tudom most jelenleg, hogy honnan, de nagyon őrülten nyomta a jazzes, komplexnek tűnő gitártémákat. Amit a basszeros / ex – Blind myself bőgős / remekül kísért és nagyszerűen alapozott a dobosnak, aki dettó egy őrült volt és nagyon durván dobolt. Ennek az arcnak az öccse vagy a bátyja, aki ekte hasonmása neki játszik a Shell Beachben is, meg egy jó pár bandában. Egy érdekes infó, hogy amit ott tudtam meg helyszínen egyik ismerősömtől, hogy ezek az ikertesók a Somló Tamás nevű zenésznek a fiai. Lehet. Zenészcsalád. A lány hangja sokszor hasonlított szerintem Björk hangocskájára, de nem csak az övéjére, hanem egyedisége is volt a hangjának, nem is kevés. Félóra kavalkád után csavarogtam egyet a Kultiplexben. Sok ismerősbe botlottam bele, akik nem nagyon szoktak bulira járni, csak ritkábban. A Wc-n belebotlottam a “Depressziós” Adámba, akinek már nagyon eleget akart tenni a szükségleteinek, ezért nem is zavartam tovább.

Inkább bementem a KELLY HITS THE BLUE SKY előadására, ami az elején nem tetszett nekem, mert a hangzás nem volt az igazi. A gitárból nullát sem lehetett hallani, az ének sem volt nagyszám. Gondolom még bele akartak melegedni. Helyezkedtem össze – vissza a terembe, s egyre okosabb lett a sound. Egy kis okostojás mondta, hogy mit mondja mindenki, hogy gitárból lejjebb, basszból feljebb, ha nem is ért senki sem a hangtechnikához. Szerintem ennyi erővel akkor koncertre sem kéne járniuk az embereknek, mert nem tudnak zenélni, akkor minek jönnek le ? Na mindegy, vicc. Visszakanyarodva a koncerthez, régebben még Kelly hits the blue christ néven nyomták, most annyi a különbség, hogy SKY lett a vége. Zenéjük korábban úgymond numetálos volt, amely elemek még most is részt vesznek a dalírásban, de szerintem sok olyan zenét is hallgattak a srácok, mint pl: Lost Prophets. Sok ismerős meg első élményes zúzott a bandára, akik egy korrekt kis bulit hoztak össze, jó hangulattal, funkys, dögös kiállással, bár néha olyan volt a fíling, mintha najólvan, jó fejek leszünk, mert ez az eleme ennek a zenének, de nem volt gáz. Elég sokan megmozdultak a muzsikájukra, nekem is tetszett. Nemrég megjelent az arcoknak a Cat’s cradle Ep, amiről szintén elhangzottak tételek. Az egyik számuknál egy vendégénekes is tiszteletét tette a színpadon. A BANDANAS-ban játszik szerintem ez a csóka, onnan lehetett nekem ismerős, bár a Bandanas is koncertenként más. Lenyomtak a végén a srácok egy Britney feldolit / Baby one more time / a saját előadásukban, amit már a basszeros forma üvöltözött. Jó volt.

Elvileg 900 ember volt regisztrálva a mai bulira, de szerintem nem voltak annyian, bár így is rengetegen gyűltek össze. Előre mentem a SUBSCRIBE-ra, mert fényképezni szerettem volna, ami sikerült is, még ha nehézkesen is, mert nagyon durván nyomtak hátulról az őrült rajongók, mert bizony a srácok zenéjének már rajongóik vannak, amit meg is érdemelnek, hiszen egy nagyon egységes produkciót nyújtottak ma is energikus előadással fűszerezve. Sokan szidhatják őket, hogy drogos – sportos arcok, meg ilyen divat, olyan divat, de tagadhatatlanul helyén van ez a zenekar. Ment a Stagediving is rendesen, amiből kaptam én is az arcomba, no de ez a lényege ennek, haha. Egy pár embernek szülinapja is volt ezen a napon, s mindegyiknek küldtek számokat, meg a Solution nevű zenekarból is megvárták a tagokat, mert ők a ZP – be játszottak aznap este. A SUBSCRIBE zenéje komplex is egy kicsit, meg nem is. Grooveos, modern, sokszínű, slágeres, befogadható, dögös. Szerintem egyre többen megfogják ismerni őket, mert elég jó útón haladnak. Jó kis este volt, a ZP – ben is játszana nemsokára, majd akkor is lecsekkolom őket.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek