Koncertbeszámolók

Sziget Fesztivál 2007 – Élménybeszámoló

2007. augusztus 13. @ Budapest, Sziget Fesztivál

Sok ember volt, de nem nyomorogtam, mint X éve. A zúzda színpadon meg tudtam nézni az AMD buliját, amit a közönség elég nagy távolságban tekintett meg a színpadhoz képest. Háát igen, azért lejött egy pár hc / punk, nemtom milyen arc a buliba, de nem akarták vállalni magukat, csak szépen hátulról, hehe. Egy jó kis best of programot hallhattunk a legendás hardcore bandától, akik azért kitettek magukért.

Beletudtam még nézni a YELLOW SPOTS koncertjébe is. A szokásos showt adták, Abberált beadta az ilyenkor kötelező poénokat. A koncertünk előtt megnéztem még egy szám erejéig a TOOL-t, ami nagyon tetszett, kár, hogy egy időben nyomtuk velük. Biztos forrásból hallottam, hogy állítólag remek koncertet adtak Maynardék / Tool /. A mi fellépésünk a Guiness pódium színpadon volt. Ez a színpad rekordot akart dönteni, hogy egy hétig folyamatosan megy itt a zene, s ilyen volt a jellege a beállásunknak is, ahogy bedugtam a gitárt az erőlködőbe, egyből kellett nyomnom akármit, ami eszembe jutott. Külön öröm, hogy megnéztek minket egy jó páran és nem volt rossz a buli, jövőre is jó lenne szigeten zúzni, mert ilyenkor mindenféle ember megnéz minket, meg hát minden buli lehetőség.

Futottam át NAPALM DEATH-re, akik a Hammerworld színpadon grindoltak. Nem szórakoztak a srácok, Barneyék nagyon kitettek magukért, a kb 60 – 70 percbe mindent beraktak, amiről szól ez a zene. A banda király volt, a közönség annyira nem, de hát nem kell mindennek megfelelnie, hehe. A külföldiektől meg az egyszeri „ilyen” koncertre járó arcoktól eléggé felhígult a zúzás, inkább tolakodás volt, mint kemény mosh, meg ami kell, de azért nem volt veszélyes az őrjöngés. Ami nem tetszett, hogy sok ilyen IQ O idióta volt, akik szándékosan a színesbőrü gyereket / mert ő is tombolt Napalmra / akarták minden áron megagyalni, de hát Mi még itt tartunk. A repertoár majdnem ugyanaz volt, mint a tavalyi Kultis bulin, csak annyi volt a különbség, hogy az „Order of the leech”-ről eljátszották a „Contiuing war” számot a „Narcoleptic” helyett. A Napalm még mindig egy hiteles, zseniális banda a számomra, akik iszonyat gyilkosak élőben még 26 év távlatában is. Ezek punkok, nem pupákok. Ennyi.

Még megnéztem a JUNKIES-t, akik lenyomták a szokásos rock and roll / puki showjukat, ami végülis tisztességes volt, a sok fiatal lány, fiú nyomta velük a szövegeket. Jó volt a sziget, nézelődtem sokat, ügyesen felépítették a ezt a fesztivált.

Kapcsolódó cikkek

Sziget Fesztivál 2012 – Koncertbeszámoló

Hermes

Sziget Fesztivál 2010 – Koncertbeszámoló

Darkjedi

Sziget Fesztivál 2009 – Koncertbeszámoló

Jillian

Sziget Fesztivál 2008 – Koncertbeszámoló

Darkjedi

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek