Koncertbeszámolók

The Black Dahlia Murder, Job For Covboy, The Red Chord – Koncertbeszámoló

2007. december 1. @ Budapest, Kultiplex

A BPRNR szervezésében

Meg kell hagyni, hogy a Budapest Rock and Roll legénysége egy igen izmos kis estét hozott el nekünk a belvárosi Kultiplex épületébe, ahol már este 8 – kor hatalmas tömeg volt jelen. Nem voltam benne biztos, hogy a The BDM-n kívül mennyire ismeri a nagyérdemű a többi zenekart, de miután odaértem a helyre, s elkezdődött az első koncert, akkor bizonyossá vált bennem, hogy azért a koncert előtt biztosan meghallgatták egy páran az adott bandák anyagait.

Szerencsére nem 8-kor kezdődött az első buli, mert akkor szimplán lekéstem volna egy pár társammal egyetemben. Körülbelül 9 fele minden szarakodás nélkül belecsapott a koncertjébe a bostoni THE RED CHORD legénysége. Azt kell, hogy mondjam, amit ebben a kb. fél órában lezavartak, az darálás volt a legjavából. Mindegyik lemezről válogattak, nem maradhatott el a szokásos “Dreaming in Dog years” végén lévő elborulás sem, amikor elvileg mindenki a színpadon nyomja a szöveget az énekes Guy-val. Ezt egy-ketten meg is tettük, s a közönség is a többi számnál, hiszen iszonyat nagy megőrülés vette kezdetét már a koncert legelején. Külön meg is említették, hogy a magyarországi állomás volt eddig a legjobb showjuk, s bevallom, elhiszem nekik, mert tényleg őrült show ment le eme rövidke idő alatt. Szerencsére még alkalmam is volt egy rövid, rögtönzött interjúra az énekessel, aki most jelenleg Wu-Tang Clan-t hallgat.

A TRC után egy olyan 20 perces átszerelés lehetett maximum, s az Arizonából jövő JOB FOR A COWBOY alakulata csapott húrok közé, akiknél a hangzás sztem az elején nem volt a legjobb, de aztán minden rendeződött, s azt ő róluk is el kell, hogy mondjam, nagyon durva bulit nyomtak le. Eléggé sokan ismerték a számaikat, jóval többen, mint az előző zenekarét. Több ember is nézte meg Jobékat, s a tömörülés, nyomulás is fullasztóbb volt. Azért most sem maradhattak ki a stagedivingok, illetve a pitek halmozása. A banda új lemeze több death metálos elemet tartalmaz, mint az előző tipikus deathcore anyaguk, de a közönség az új korongot is kajálja, mert attól még zúz rendesen a lemez. Élőben simán hozták a számokat, nem lehetett rájuk panasz. Egy elég tisztességes számú turné elején vannak a zenekarok, s mi még szerencsére az elején csíptük el őket, hehe. Tény és való, hogy az emberek nagy része az utolsó 2 zenekarra érkezet.

Fő headlinernek a Detroitból érkező THE BLACK DAHLIA MURDER volt látható, akikre a legtöbben voltak kíváncsiak az estén. Jöttek nagyon fiatal fiúk és lányok is a buliba, de ők is kivették a részüket a mulatozásból. Szintén, többnyire egy best of progit hallhattunk az arcoktól, akik rendesen kitettek magukért, nagyon durván adták elő a szerzeményeiket. Remek banda egy jó bulival a hátuk mögött, mint ez a pesti kiruccanás. Köszönet a szervezőknek, hogy egy ilyen turnét el tudtak ide hozni, amely ilyen jó bandákat számlált. Szerintem senki nem csalódhatott, hanem nézhetett egy nagyot, milyen laza party alakult ki az este folyamán, ahol rengeteg ember tette tiszteletét. Hiába, eléggé felkapott lett ez a stílus, ez a közönség, akik részt vettek ezen a szombati esti mulatozáson. Legközelebb júliusban jön a TRC a Converge társaságában, remélem ide is elér az a turné. Mostantól csak deathcore illetve mathcore bandákat kell hallgatni :).

www.myspace.com/theredchord
www.myspace.com/blackdahliamurder
www.myspace.com/jobforacowboy

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Unborn Suffer, Lost Society, Six Reasons To Kill, The Vision Ablaze, Ashes To Ashes, Helloween, Votum, The Black Dahlia Murder

KMZ

KME videók: The Black Dahlia Murder, Enforcer, Bloodred Hourglass, Motor Sister, Children Of Bodom, Threshold, The 3rd Attempt, Huntress, Ektomorf

KMZ

A The Black Dahlia Murder a Revolvermag.com oldalon mutatja be új számát!

KMZ

A The Black Dahlia Murder bemutatja új számát és az ‘Abysmal’ előrendelési lehetőségeit!

KMZ

A The Black Dahlia Murder bejelenti ‘Abysmal’ című albumát és felfedi borítóját

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder announce ‘Fool ‘Em All’ DVD; new trailer streaming now!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder announces European summer tour!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder announces Revocation as support for European tour!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder release ‘Into the Everblack’ performance demo video!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder post “Everblack” full album preview and song descriptions on DecibelMag.com

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder stream ‘Goat of Departure’ on LoudWire.com!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder stream “Raped in Hatred by Vines of Thorn”

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder announce ‘Everblack’!

KMZ

Cannibal Corpse, DevilDriver, The Black Dahlia Murder, Hour of Penance – Koncertbeszámoló

SteveShield

Hot News: The Black Dahlia Murder to release vinyl version of classic album ‘Nocturnal’ on January, 18th/21st!

KMZ

Hot News: The Black Dahlia Murder premiere “Moonlight Equilibrium” video on BloodyDisgusting.com!

KMZ

Hot News – The Black Dahlia Murder announce massive UK and France tour in January 2012!

KMZ

THE BLACK DAHLIA MURDER – Ritual

Black_wizard

Hot News – Cannibal Corpse, The Black Dahlia Murder and Suicide Silence to tour Latin America in December

KMZ

THE RED CHORD – Fed Through The Teeth Machine

Black_wizard

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek