Koncertbeszámolók

Tribute in Hell Party – Koncertbeszámoló

2012. november 23. @ Budapest, Kék Yuk

Sajnos rajtam kívül álló okok miatt csak a HellAlive koncertjének a végére értem oda illetve fényképező sem volt nálam. Így most ez egy “képtelen” beszámoló lesz.

Pont a Halo utolsó felét zúzták a pofátlanul fiatal tagok. Mintha egy kicsit be is lassították volna, de pontosan és jól hozták a témát. Gyorsan szereztem közben egy sört és meglepődve tapasztaltam, hogy az egyik gitáros egy leányzó. Ritka az ilyesmi. Aztán még ráadásnak a Davidian-al örvendeztettek meg minket. Jól szólt a buli, legközelebb szívesen megyek majd a koncertjükre.

Utánuk következett a SlipChaos. Őket már régóta meg akartam nézni, hallottam, hogy jók és láttam is tőlük videókat. Közben végig azon gondolkodtam, hogy fognak elférni a Yuk színpadán. Hosszú beállás, pakolás satöbbi után aztán sikerült megoldani mindent. Az addigra már 3/4-ig megtelt nézőtéren ezután hamar be is indult az őrjöngés.

Jól hozták a dalokat, talán egy gyengébb pontot tudnék kiemelni még hozzá a Sulfur elején a dob valamiért nem úgy jött ahogy jönnie kéne. Nem tudom mi történhetett, ahogy figyeltem a dobosnak nem lehet gond lejátszani.

A koncert elején egyébként nem szólt rosszul csak kicsit kaotikus volt a hangzás, ami a végére teljesen helyre állt.

Volt aztán bodysurf és minden egyéb ami, ha valaki ismeri a Yuk belmagasságát, elég mókásan nézett ki. Egy-két embert határozottan felkentek a plafonra. Meglepetésemre, játszottak egy számot, amit nem ismertem illetve a Dead Memories-nek nagyon örültem amit Paul Grey-nek dedikáltak a srácok. Abszolút jól hozzák az egész színpadképet, maszkok, fellépő ruha, néhol vokál bejátszások és még egy sörös hordót is felszereltek a bohóc szerkójára, hogy a fém kuka effekt is meglegyen.

Másfél órát játszottak jó pár ráadás számmal.

Aztán következett a Watch My Dying hirtelen felindulásból elkövetett koncertje. Ennek én nagyon örültem hisz csak januárban fogjuk őket újra látni és utoljára Brutal Assaulton részesülhettem a mindig remek zenei élményben.

Ami más volt, hogy ugyanúgy, mint Csehországban megint Maczák Márk dobolt Dávid helyett. A másik változás, hogy elkészült Viktor döntött fretes 8 húrosa, úgyhogy most már két nyolcassal dörren meg a zenekar. Nekik is elég hosszúra sikerült az átszerelés és beállás.

Aztán végre elkezdődött a koncert. A hangzás szakított, a srácok pedig remek formában voltak. A kis színpad nekik sem való, hisz ők is szeretik bemozogni a teret egy-két húzósabb témánál. Kisebb technikai problémák szinte mindenki cuccával akadtak, amiket szerencsésen orvosoltak. Az ő szavaikkal élve a Technika Angyala tegnap sem szerette őket. Hát mit ne mondjak arra végképp nem számítottam, hogy megint lesz táncos leányzó, aki hozzáadott megint a különlegességhez két számnál is.

Ami meglepett, hogy a Fényérzékeny elején lévő gitár téma is samplerről ment, amit azt hiszem még nem hallottam így. Kaptunk válogatott finomságokat, volt Carbon, Túladagolt Idő,  Gyúlékony Csíra és egyéb mókák. Körülbelül egy órát játszottak. Közben demózgatnak íródnak az új számok amikhez Gaobr a saját bevallása szerint azért nem tudott dalszövegeket írni, mert túl happy minden. Ami nem baj, sőt, de reméljük azért nem instrumentális lemezt kapunk majd ezen okból tőlük legközelebb. 🙂 Azt hiszem, sokak nevében mondhatom, hogy szeretnénk még ilyen hirtelen felindulásból elkövetett koncerteket.

Jó este, jó fellépőkkel és remélem valamikor a DeathTones-t és a HellAlive-ot is megtudom lesni.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek