Koncertbeszámolók

Variola, Libra – Koncertbeszámoló

2007. augusztus 19. Szeged, Piros Úszóház

A RedRock névvel fémjelzett bulit (helyszín) a Szeged belvárosától kellő távolságban ringó kellemesen lerobbant Piros Úszóházon rendezték meg. Már kora este fekete emberkék motoszkáltak a békalencsével koszorúzott deszkatömeg közelében. Hiszen 100 embernél több nem igen fér ám be, ezért tanácsos volt hamar odaérni. Egyébként hangulatos kis hajó ez, ebben a fülledt időben teljesen okés helyszínként funkcionált a koncertek számára.

Csúszás minimális volt csak, az új lemezét, a Humanifestation-t bemutató Libra lépett fel először. Szerintem most nem annyira voltak csúcsformában, idén most hallottam őket először, de tény hogy a fuvola körül akadtak problémák. Néhol kicsit kicsúszott a ritmusból, és sajnos eléggé torzította a hangosítás is, de talán ez nem az ő hibájuknak tudható be. Ettől eltekintve energikus, összeszedett koncertként értékelném. A néhol doom-os, de inkább folkos elemekben gazdag zene megtette a hatását: az utolsó számok környékére már egész sokan vették a fáradságot a közönség tagjai közül, és felsorakoztak a színpad elé. Ugyebár kezdeni nem olyan hálás feladat, de a Libra-nak szerintem sikerült mindenkit megfelelően ráhangolni az estére.

Egy kis könnyed borozás után már mentem is fotózni a Variolát. Hozták a megszokott összképet, Varga Zoli mezítláb, “merész” ingben, bár elmondása szerint leginkább semmit sem vett volna fel. No comment:) Ez a koncert már végre megmozgatta a népet, bár inkább a lassú, elrévedő hullámzás volt jellemző. A minőségi feltételek szerencsére adottak voltak a zene megfelelő élvezetéhez, így létrejött az az érzés, mikor a koncertélvező igazán elmerülhet zenében, és azt kapja amit várt. Izgalmas felfedezés volt látni az arcokat, ahogy a sötét ritmus hatására teljesen elrévednek, szinte mindenki valahol máshol járt, valahol talán a múltban. A “Sötét a csillagod” album, ami egyébként decemberben jelent meg jó kis anyag: rockos, eleven, mégis elgondolkodtató és sötét hangulatot árasztó. Jól átjött a mondanivaló ez alkalommal is, hiszen a témák időtlenek.

Készítette: darkfeelings
Fotók: Theowina

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek