Koncertbeszámolók

Vio-lence, Whiplash, Artillery, Xentrix – Koncertbeszámoló

2022. november 27. @ Budapest, Barba Negra Blue Stage

MTV Headbangers Ball Tour 2022

Aki szereti a 80-as évek thrash metal vonalát, valószínűleg pezsgőt bontott, amikor érkezett a bejelentés, hogy már sokadik alkalommal, Budapestet is érinti a MTV Headbangers Ball Tour 2022-es kiadása. A mostani „csomag” tartalma a dán Artillery, a New Jersey-i Whiplash, az angol Xentrix és a San Franciscó-i Vio-Lence volt. Négy legendás zenekar, igazi 80-as évek feeling, egy tökéletes este állt előttünk.

Kifejezetten izgatott voltam, mivel egyik zenekart sem léttam még élőben, illetve a Whiplash elég sokat pörgött a lejátszóban az utóbbi 6-8 évben.

Az esemény a Barba Negra Blue Stage-én volt megrendezve, ami egy vasárnap estéhez képest elég szépen megtelt. 300-400 ember körül lehettünk, az átlag korosztály pedig valahol a 40-50 körül mozoghatott, de nagy örömömre találkoztam több fiatal rajongóval is. Ahogy a példa mutatja, kicsit öreg fiúk buli volt, viszont van utánpótlás, és ez a lényeg!

Amúgy öreg fiúk ide vagy oda, mind a zenekarok, mind a közönség keményen oda tette magát! Volt itt ájulás, betört homlok, sőt egy thrasher kolléga a buli háromnegyedét végig aludta a keverőpult mögött. Nos igen, valahogy így képzel el az ember egy estét amikor arra gondol, hogy 80’s thrash metal koncert.

Egyre többször olvasom mostanában a szociális médiában, hogy kommentek formájában szidják a Barba Negrát, hogy milyen rossz a hangzás. Nem tudom, hogy kivel van a gond, de az utóbbi koncerteken mindig teljesen korrekt volt, ezen a bulin pedig kifejezetten kiemelkedő. Megfordultam már sok helyen, külföldön is több koncerten, és igen, így kell szólnia egy koncertnek! Pacsi a hangosítóknak, kihozták a maxot!

Na de milyenek voltak a koncertek, hozták amit kellett? Hakni volt?

Azt kell mondanom, hogy mind a négy zenekar azt hozta, amire számítottam! Vérprofi kiállás, súlyos és villámgyors riffek. Nem ma kezdték a szakmát az tuti, és mégis akkora energiával tettek oda minden számot, hogy az valami hihetetlen. Természetesen egy szép kis pit is gyorsan kialakult, ahogy annak lennie kell, egy ilyen koncerten. Mind a négy bulin jó volt a kommunikáció a közönséggel, látszott, hogy élvezik a zenekarok, hogy itt lehetnek, és hogy ennyi ember tiszteletét tette egy vasárnapi estén.

Az este meglepetése számomra a Vio-Lence volt. Hallgattam őket is ezelőtt, illetve tudtam, hogy kikről is van szó, és hogy legendák (ahogy az este többi zenekara is), viszont arra nem számítottam, hogy ekkora bulit fognak tolni! Az utolsó előtti szám közben Sean Killian az énekes nyomott is egy szép ugrást a közönségbe!

Viszont bármekkora bulit is toltak, nekem egy picivel, de a Whiplash vitte az estét. Amit ők hárman csinálnak a színpadon, az példa értékű! – Fiatalok tanuljatok!

A buli vége felé sikerült is elkapni a frontemberüket Tony Portaro-t, egy gyors pacsira, fotóra illetve pár mondatra. Nagyon tetszett neki a hazai közönség meg az egész buli, remélem, hogy minél hamarabb vissza is fognak térni.

Összességében azt kell, hogy mondjam, hogy aki éli a 80-as évek thrash metalját, és kihagyta ezt az estét az sajnos bánhatja. Zsigerből, szívből-lélekből tolta mindenki a bulit, és igen jó látni olyan zenekarokat, akiknek tényleg érződik, hogy imádják, amit csinálnak!

Ha kisebb negatívumot kéne mondanom, az annyi lenne, hogy szerintem rettentően túl volt fűtve a sátor. 30 fokon mentek a klímák, persze értem én, hogy november vége van meg hideg, de azért ez kissé overkill volt azt gondolom.

Mindenesetre tényleg 10/10-es este volt ez, remélem jövőre is lesz valami hasonló megmozdulás! Pacsi a szervezőknek, a zenekaroknak, a közönségnek, és mindenkinek, aki részt vette ebben a csodálatos eseményben!

Thrash ’Til Death!


1127MTV Headbangers Ball Tour

Kapcsolódó cikkek

Artillery – „By Inheritance – Live At Copenhell” (lyric video) premier

KMZ

Artillery – „The Challenge” (lyric video) premier

KMZ

Az Artillery nyáron újra stúdióba vonul új albumuk felvételeihez!

KMZ

Hot News: Artillery to tour Europe with Onslaught and Hatriot in July!

KMZ

Hot News: Artillery launches official video clip for title track of new album ‘Legions’!

KMZ

Hot News: Artillery launches lyric video for 2nd single ‘Wardrum Heartbeat’ exclusively through Metal Hammer Germany!

KMZ

Hot News: Artillery posts video with studio footage of recordings for new album ‘Legions’!

KMZ

Hot News: Artillery launch landing page and first single taken off new album ‘Legions’!

KMZ

Hot News: Artillery signs to Metal Blade!

KMZ

Hot News: Artillery announces new drummer

KMZ

Hot News: Artillery – Upcoming tour, 30 year anniversary, line-up change and more!

KMZ

Artillery Interjú

Dr. Feelgood

ARTILLERY – My Blood

Dr. Feelgood

WHIPLASH – Unborn Again

Krisz

ARTILLERY – When Death Comes

Krisz

Artillery Interjú

Vodka

ARTILLERY – One Foot In The Grave, The Other One In The Trash DVD

Vodka

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek