Koncertbeszámolók

Watch My Dying, Dim Visions, Vale Of Tears, Depths Of Desecration, Dispassion – Koncertbeszámoló

2009. május 01. @ Debrecen, Új Vigadó

Idén is megrendezésre került a debreceni Metálmajális fesztivál az Új Vigadóban. Ismét sikerült egykét nagy nevet elhozni a szervezőknek a koncertre, mint például a Watch My Dying, de fiatalabb bandák is bebizonyíthatták zenei tudásukat. Sajnos az első fellépőt lekéstük a Dispassion személyében. Nem volt hosszú műsoridejük.

Mire megérkeztünk már a DEPTHS OF DESECRATION játszotta dallamosabb death metalját. Körbenézve nem volt nagy tolongás a vigadóban. Pedig a D.o.D. zenéje elég színesnek mondható. Különböző hatásokkal – thrash, death, kis HC -. A közönség eléggé ellaposodott nem nagyon mozogtak a zenére, pedig az énekes invitálta őket egy kis pogózásra.

Pár szám után bekövetkezett az, ami minden zenekarnak a rémálma. Egy elég komoly technikai gond akadt, ami miatt a koncert egy jó 10 percre leállt. A zenekar addig eljammelgetett a színpadon, kis családias légkör keletkezett, mintha egy nyílt próba lett volna. Majd végül a probléma megoldódni látszott és ismét a húrok közé csaphatott a zenekar. Mostmár többen voltak a színpad előtt, mint az első pár számnál. A hangosításról annyit, hogy nagyon jó volt, csupán az ének hagyott kívánnivalót maga után. Sőt nem is keveset.

A harmadik fellépő a karcagi VALE OF TEARS volt. Azt hiszem nem kell bemutatnom a bandát. Elég régen jártak már Debrecenben és én is régen voltam koncertjükön. Már az első számukkal a padlóra küldtek, ami a személyes kedvencem, a Desolate volt. Hihetetlen dinamikával indították a koncertet. Ekkor már jelentősen megemelkedett a nézők száma a vigadóban, bár én így is keveselltem. Sok headbangelő ember volt, ami pozitívum az est eddig eltelt idejéhez képest. A zenekarnak hamarosan kijön az új lemeze, amiről nem kevés számot játszott a banda, mint például a The Mere Cypher vagy a The Innocents.
A hangosítás énekileg egy fokkal már jobb volt, mint az előző zenekar esetében, de mégsem a legjobb. Az utolsó szám után még sikerült visszainvitálni a bandát még egy dal erejéig.

A negyedik fellépő a helyi DIM VISION volt. A zenekar egy nagyobb szabású bulira készült, hiszen kép- és hanganyag is készült a koncertről, amit később DVD formájában megvehetnek az érdeklődők. Így koncert közben nem egyszer inspirálta a banda a tömeget egy kis mozgásra. Szó, ami szó. Az este leghangulatosabb koncertje a Dim Vision zenekaré volt. Csak úgy zúzták a death metalt. A küzdőtér megtelt emberekkel, az első sorban szinte kivétel nélkül mindenki végig headbangelte a teljes számlistát. Személyem szerint elfotózgattam az emberek között. Volt egykét pillanat, hogy majdnem pogóba keveredtem, de akkor igyekeztem elhagyni az embereket és a szélen élvezni tovább a koncertet. Ahogy az előző banda esetében is, Dim Visionéktól is hallhattunk új számokat a hamarosan megjelenő lemezről. De persze az Epidermis dalait is hallhattuk. Összességében egy nagyon hangulatos koncert volt a D.V. Talán az eddigi legjobb koncertjük volt, amin eddig voltam.

Az est utolsó zenekara a WATCH MY DYING volt. Koncert előtt már terjengtek a hírek, hogy az énekes betegen lép színpadra. Így nem fűztem sok reményt a koncerthez. Aránylag hamar beállt a zenekar. A felállásban kis változás történt, hiszen a Kovács Attila gitáros kiszállt a bandából. Bár nélküle is igen odavágott a koncert. A hajak szálltak a levegőben, kósza füttyszók, ordítások zengték be a számok közötti pár másodperces szüneteket. Ahogy a többi banda is, a WMD-nek is elkészülőben van az új lemeze, amiről mutattak is egy kis ízelítőt. Persze az új számok mellett megszólaltak a nagy klasszikusok, mint a Klausztrofónia, Carbon, Nicht for dem Kind. Sajnos az énekesen látszott, hogy nem volt a legjobb formájában, de azt hiszem a közönséget kárpótolta a zene minősége.

Összességében nem volt ez egy rossz este, csupán az embereket hiányoltam. Lehettek volna sokkal többen, hiszen nem rossz zenekarok játszottak az est folyamán.
Levezetésképpen még iszogattunk a Kikötőben egykét sört és utána tovább folytatódott az este máshol, más helyen…

Kapcsolódó cikkek

Napköszörű címmel mutatja be az első dalt az ősszel érkező új lemezéről a Watch My Dying

KMZ

XIV. Full of Anger Underground Metal Fesztivál – Koncertbeszámoló

Azagtoth

Vale of Tears – Oxymora I. EP és Antibiosis videoklip megjelenés

KMZ

Undead Fesztivál 2022 – Koncertbeszámoló

Steve

Vale of Tears / Atrox Trauma – nagyszerű volt a koncert, ami teltházasra sikeredett

KMZ

Watch My Dying / Nest Of Plagues – királyul éreztük magunkat

KMZ

Metal.hu évzáró turné a Watch My Dying, a Beneath The Void, a Heedless Elegance és a Nest of Plagues közreműködésével

KMZ

Undead Fesztivál 2021 – jó szervezés, jó hangulat

KMZ

Watch My Dying & Omega Diatribe koncert az Akváriumban!

KMZ

Vale of Tears – Új felállás és bemutatkozó buli

KMZ

Vale Of Tears – Elkészült az új daluk!

KMZ

Watch My Dying – 4.2 lemezbemutató koncert

KMZ

Koncertajánló: Watch My Dying nagykoncert

KMZ

Koncertajánló: Nightbreaker Party / Watch My Dying / Underground United Fesztivál

KMZ

Új Watch My Dying dalpremier

KMZ

Koncertajánló: Christian Epidemic, Dying Wish, Vale of Tears

KMZ

Watch My Dying koncert a Gozsdu Manó Klubban május 15-én

KMZ

A Watch My Dying 2013 legjobb koncertzenekara

KMZ

WATCH MY DYING – 4.1 EP

SteveShield

XI. Stagediving Fesztivál – Koncertbeszámoló

SteveShield

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek