Koncertbeszámolók

We Butter The Bread With Butter, Betraying The Martyrs, Shoot the Girl First – Koncertbeszámoló

2013. november 4. @ Budapest, A38 Hajó

Subliminal Merger koncertje egyéb elfoglaltságok miatt kimaradt, azonban a Shoot The Girl First első akkordjaira sikerült megérkezni. A kicsit átlagosabb deathcore-t játszó franciák még nem szólaltak meg túl egészségesen. Nem volt meg az egyensúly, a dob hangos volt, a gitárok pedig kicsit kásák. Ennek ellenére teljes beleélést kaptunk a nem túl nagy közönség felé. Kicsit el is szomorodtam, hogy azzal együtt, hogy hétfő este ilyen kevés embert mozgat meg az esemény. Tulajdonképpen fél ház sem volt. Nagyjából fél órát játszottak a samplerekkel túlfűtött, női billentyűst felmutató zenekar, aztán egy pöpec rövid átszerelés után végre a Betraying The Martyrs lépett a deszkákra.

Annak idején, amikor voltak nálunk sajnos pont lemaradtam a bulijukról, így komoly várakozással telt az idő az este második francia fellépője felé. Ha egy mondatban kéne összefoglalnom a produkciót, akkor azt mondanám, hogy amilyen rövid volt olyan intenzív. Híres a zenekar a lendületes előadás módjáról, ezt végre megtapasztalhattam én is. A rövid Intro után berobbantak a Man Made Disaster eszméletlen blastbeatjével. Engem pedig rögtön elkapott a gépszíj és két headbangelés között alig volt időm fotózni illetve nézni a színpadi showt.

Beindult a mozgás, komoly karatézásba kezdett a közönség, volt Circle Pit, mind közönség mind a zenekar részéről Body Surf és egyéb finomságok. Itt már helyre állt a hangzás szinte teljesen, így elég pöpecül zúdultak ránk a témák. Nagyon kíváncsi voltam a billentyűs/vokálos teljesítményére, hisz a tiszta ének mindig kínos pontja ezeknek a zenéknek. Panasz nem lehet, szépen jól hozta a témákat, így hazafelé egész végig a Because of You refrénje ment a fejemben.

Life is Precious-re hatalmas ugrálás/taposás/tánc alakult ki, ha többen vagyunk tuti hintázott volna a hajó. Én meg párszor megnéztem közelebbről a padlózatot fejrázás közben. 🙂

Remek hangulat uralkodott végig. Aztán sajnos tényleg körülbelül negyven perc után lementek a színpadról és hosszabb átszerelés után következhetett a – még mindig vicces nevű- We Butter the Bread with Butter. Akik meglepő mód részben a Gorillaz – Clint Eastwoodjára álltak meg.

Mivel sikerült elkapnom Brutal Assaulton a napos órákban a zenekart tudtam mit várjak tőlük. Mivel lemezbemutató turné, ezért most jobban az új dalokra koncentráltak. Remekül működnek a számok élőben bár még nem sikerült teljesen megbarátkoznom a koronggal.

Az első nagy meglepetésem az volt, hogy ugyan kicsit megzúzva, de eltolták a Der Kleine Vampir-t. Erre hatalmas táncot illetve sok emberből mosolyt csaltak elő. A Superföhn Bananendate-ban pedig külön reménykedtem, hogy lesz újra éééés nem kellett csalódnom. Pont az elején csúsztam el egy kis sör utánpótlásért és még az egyik pultos hölgyből is kicsalt némi életérzést az indítás.

A koncert pöpecül szólalt meg minden egyben volt, így elég volt arra figyelni, hogy jól érezzük magunk. Ami sikerült is, bár úgy láttam páran többet /nagyobb zúzást vártak/, de mindenki tette amit tenni kellett. Aztán a Word of Warcraft klasszikus dallamaival zártak.

Remek este volt, szomorúan kevés emberrel, nagyon jó áron egy esős hétfő estén.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek