Koncertbeszámolók

Xmass Hardcore Superbowl – Koncertbeszámoló

2007. december 22. @ Budapest, Kultiplex, kisterem

Honest For Truth Records szervezésében.

FELLÉPՐK: Losing Streak, Hold X True, Motivation, Unheard Call, Nothing

Ezen az estén a Kulti kisterme adott otthont a belga Losing Streak Tour magyar állomásának, amit a Motivation frontember, Kis G szervezett le. Elég sokan lejöttek a karácsony előtti bulira. Na mindegy, nem kezdődött pontosan a buli, hiszen 8-ra volt kiírva, de szerintem legkorábban 9-kor kezdődött el, ha jól emlékszem.

Az eddig sokat nem koncertező, de az utóbbi időben magáról nagy hangot adó NOTHING kezdte az estét kb. 15 perces programjukkal. Nekem nagyon bejön ez a banda, mert vágom, milyen akar lenni a zene, bár az előző bulijuk, amit szintén itt a Kultiban láttam az jobban bejött, de nem lehetett rájuk panasz. Jó kis elborulós, old-school elemekkel teli muzsika, s néha nekem a Something Against You ugrik be róluk. Nem mindig voltak a helyzet magaslatán, de ez majd idővel javulni fog szerintem. A Black Flag “Fix me”- t most is másképp játszották, mint korábban, de most sem úgy, ahogy az eredeti szól, na de nem baj :).

A második zenekar az UNHEARD CALL legénysége volt, akik az első koncertjük óta felvettek egy számot, amit a myspace-en meg is hallgathattok. Jó kis tahó bele az arcba HC ala Strife, Unbroken stílusban. Ez a koncertjük sokkal jobbnak bizonyult, mint az előző, amit láttam tőlük. Most mozgás is volt rendesen rájuk, a közönség vette a lapot, főleg a feldolgozásoknál. Oda kell majd rájuk figyelni a jövőben.

A MOTIVATION egyre jobban fejlődő zenekar. Komolyan mondom én ilyen jó formában még nem láttam őket. Amit lerendeztek ebben a 20 percben, az iszonyat volt. A dobos egy állat, nagyon durván nyomja a témákat, s minden téren okés a produkció. Jó gyors, kapkodós hardcore tételek jellemzik a bandát. Nemsokára kijön az új anyag a srácoktól, alig várom milyen cuccal rukkolnak elő.

A LOSING X STREAK következett, akik Belgiumból jöttek, de nemcsak erre a bulira, mert éppen turnén vannak. Az énekes srác nagyon rock and rollosan adta elő a hardcore/thrash kapkodásokat, amiben bőven megfértek a mosh témák is, a közönség vette a lapot, a buli király volt, nem lehetett panasz az arcokra. Nem volt szarakodás, sok pofázás, csak 25 perc fasza zene. Még egy Cro-Mags nóta is megszólalt a végén. Jó bulit tudhattak magukénak a belga straight edge thrasherek.

A HOLD X TRUE volt az uccsó banda, s kb. 5 percet játszottak a srácok méghozzá csak egy gitárral, mert a koncertek előtt volt egy olyan szitu, hogy white pride vagy valamilyen aryan szövegű ruhában lévő egyéneket kirakott a tulaj a helyről, s ez nem tetszett a gityósnak, hogy mit képzel magáról a tulaj, bárkinek van joga megtekinteni a bulit, akár ilyen, akár olyan. Na mindegy, ebben nem foglalok állást, mindenesetre voltak ennek is előzményei. Mellesleg a basszusgitáros srác is betegeskedett, szóval nem volt jó napja a bandának. Egy-két saját szám mellett elnyomtak még egy Citizen Arrest (“Serve and protect”) számot is, s aztán ennyi volt erre az estére, ami azért elég jó kis bulis este volt.

http://www.myspace.com/losingxstreak
http://www.myspace.com/xmotivationx
http://www.myspace.com/unheardcall

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek