Koncertek

Date Fellépő / Esemény neve City Venue Country
2017/07/05 Gojira Budapest Barba Negra Track HU
Address: Neumann János utca 2..

GOJIRA

A francia extrém metalosok Budapesten is bemutatják a tavaly megjelent “Magma” című albumukat.

Kezdés: 20.00-kor
Belépő: 6900 – 7900 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/07/27 Korpse, Scordatura, Kill WIth Hate Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

Mégis bejött egy újabb buli nyárra a Tukker Booking jóvoltából, ami a szinte már hagyományos Summer Blast Festnek lesz a következő eseménye. Az estére elég ütős felhozatal jött össze olyan zenekarokkal karöltve, mint a holland Korpse és a skót illetőségű Scordatura, akik először fognak fellépni nálunk. A 2013-ban alakult Korpse-t a Cliteater, Beheadedből ismert Marten van Kruijssen dobos alapította meg. Olyan zenekarokból csatlakoztak még mellé tagok, mint a Dr Doom, a Teethgrinder és a Visionary 666. Már a legelső kiadvány után felkerültek a slam/death metal térképre, miután a Morbid Generation Records gondoskodott a debüt anyag fizikai példányairól. A zenekar hamar kinőtte magát, ​amiben a tonnaszámra lévő koncertjeik ​sokat segítettek. A Devourment, Aborted, ​Putridity hatásait sem mellőző banda először fog játszani nálunk, hogy bemutassák a legutóbbi „Unethical”-ra keresztelt lemezük brutális slam slágereit.

A velük turnézó Scordatura közel 10 éve alakult, de az akkoriban még 15-16 éves srácoknak kellet jó pár év, hogy összerázódjanak, és az eredményére 2012-ig kellett várni, amikor is megjelent az első lemezük. Azóta az ő hátuk mögött is megannyi koncert sorakozik nem is akármilyen nevekkel. A zenekar legújabb anyaga márciusban jött ki, aminek kiadásáról a Gore House Productions ​gondoskodott. Hazai részről nem más, mint a Kill With Hate fogja adni a szupportot, akiknek szerencsére koncertekben gazdag lesz ez a nyár. Tőlük is egy riffekkel teli death metal aprításra számíthatunk. Az eseménynek a Dürer Kert fog otthont​ adni!

​Start: 20.00
Beugró: 1500 HUF (Jegyek csak a helyszínen!)

Facebook events
2017/08/07 Siberian Meat Grinder, Macabre, Liberal Youth, S.O.T.E. Budapest Dürer Kert – Kisterem HU
Address: Ajtósi Dürer sor 19-21..

Egyenese Chicagóból érkezik hozzánk a legendás death/grind MACABRE, a másik headliner pedig az orosz thrash/hardcore SIBEARIAN MEAT GRINDER lesz.
Hazai részről a veterán Liberal Youth és a legjobb magyar grind banda a S.O.T.E. biztosan pusztítani fog. További nevek folyamatosan érkeznek majd.

Purcy Dance Party 2017.
——————————
Siberian Meat Grinder (RUS)
MACABRE (USA)
Liberal Youth
S.O.T.E.

Facebook events
2017/08/14 Suffocation Budapest Dürer Kert HU
Time: 00:00. Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

A Phoenix Music Hungary és a Planetnoir Industries bemutatja:

Suffocation (USA)
+ vendégek

Kapunyitás: 19:00
Belépő: 3.900 Ft (limitált elővétel), 4.900 Ft

LIMITÁLT ELŐVÉTEL, MINDÖSSZE 100 DB ELŐVÉTELES JEGY KAPHATÓ!
A rendezvény a Dürer Kert 041-es termében lesz megtartva. Amennyiben időben fogynak a jegyek, a koncertet átrakjuk a nagyterembe!

Nemsokára bejelentjük a vendégeket is, egy külföldi és két hazai zenekarral lesz teljes a felállás! További információk hamarosan!

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/08/16 Budapest Hardcore Superbowl – Pro-Pain, Don Gatto Budapest Barba Negra Track HU
Address: Neumann János utca 2..

❒ A Hammer Concerts bemutatja:
BUDAPEST HARDCORE SUPERBOWL

PRO-PAIN
DON GATTO
and many more / és még sokan mások!

❒ Két év után visszatér Budapestre a legendás NYC hardcore banda, a PRO-PAIN, ráadásul ezúttal szabad téren bulizhatunk! A hazai esemény elengedhetetlen és kiemelkedő vendége a DON GATTO lesz, ugyanakkor az augusztusi nyár estét a szcéna további kiváló képviselői is színesítik majd. Várunk szeretettel az első Budapest Hardcore Superbowl-on!

❒ TOVÁBBI INFORMÁCIÓK HAMAROSAN!

❒ JEGYEK:
4999 Ft ▲ 2017.08.15-ig
5999 Ft ▲ A koncert napján

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/09/13 Richie Kotzen, The Konincks Budapest A38 Hajó HU
Address: Petőfi híd budai hídfő.

Salting Earth Euro Tour

Richie Kotzen
The Konincks

A Mr. Big és a The Winery Dogs gitárhőse, Richie Kotzen ősszel újra visszatér Budapestre, hogy bemutassa áprilisban megjelenő 21. szólóalbuma, a Salting Earth dalait.

▲ Jegyek ▲
május 15-ig: 5.900 Ft
május 16-től és a helyszínen: 6.500 Ft

További infók hamarosan!

Facebook events
2017/10/10 Der Weg Einer Freiheit, Inter Arma, Regarde Les Hommes Tomber Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

A Phoenix Music Hungary bemutatja:

Der Weg einer Freiheit (D)
INTER ARMA (USA)
REGARDE LES HOMMES TOMBER (F)
Kapunyitás: 19:00
Belépő: 3.500 Ft (limitált elővétel), 4.500 Ft (helyszíni)

Október tizedikén Budapestet is eléri a kurrens extrém zenei színtér egyik legkomolyabb turnéja! Nem csak visszatér Budapestre a Season Of Mist kötelékeibe tartozó, a Dissection- vagy a Sacramentum-féle riffközpontú, egyszerre dallamos és agresszív black metált játszó Der Weg Einer Freiheit, de két kiváló előzenekart is hoz magával. Egyikük a Relapse Records pionírja, az Allman Brothers-féle ikergitáros déli rockot progresszív hatásokkal és death metallal kombináló Inter Arma. A másik pedig a francia Regarde Les Hommes Tomber, akik az éjsötét sludge, a black és a poszt metál háromszögéből kiindulva alapozzák majd meg az este hangulatát kíméletlen szonikus terrorjukkal.

Az 1994-ben, Svédországban alakult Der Weg Einer Freiheit… kezdhetnénk akár így is a szöveget, hiszen a német trió zenéjét hallgatva alig tűnne fel valakinek a kis hiba. A 2009-ben alakult zenekar bevallottan a black metál második generációjának elsöprően agresszív, dallamos riffekben és blastbeatekben tobzódó és északian fagyos-melankolikus atmoszférával bíró világát idézi meg. Dissection, Dawn, Sacramentum, Dark Funeral – a sor a végtelenségig folytatható. Számos kortársuktól eltérően viszont a Der Weg Einter Freiheit több, mint egy tisztelgés a nagy elődök előtt; pont annyira formálják a maguk képére a hatásokat, hogy az több legyen szimpla múltidézésnél.

Jó helyről meríteni természetesen bármelyik zenekar tud, azonban kevesen képesek olyan magas technikai színvonalon kivitelezni az ötleteiket, amelyen a négy tag. Tobias Schuler dobost rendszeresen a műfaj legjobb zenészei között említik, akárcsak a gitárosból a második album óta énekessé is előlépett Nikita Kampradot. Ezek tudatában nem meglepő, hogy a tavalyelőtt megjelent harmadik lemezt, a Stellart már a metál egyik legnagyobb becsben tartott kiadója, a francia Season Of Mist adta ki. A Der Weg Einer Freiheit tavaly már bizonyította, hogy bármilyen körülmények közt képes megteremteni a rájuk jellemző, súlyos és sötét atmoszférát – és semmi okunk sincs azt hinni, hogy októberben kudarcot vallanak majd.

„Inter arma silent leges”, avagy a háborúban hallgatnak a múzsák. A magát a Cicerónak tulajdonított szállóige után elnevező zenekar a kurrens extrém zenei színtér egyik legkülönlegesebb együttese. Talán a bázisuknak számító város miatt: Amerika keleti partján mindig is erősebben jelen voltak az európai hatások, de Virginia ezen belül is egyfajta átjáró volt a déli tradíciók és a már említett tengerentúli kultúra között. Az Inter Arma esetében ez pedig azt eredményezte, hogy nem idegenkednek sem az ikergitáros déli rocktól vagy a David Gilmourt idéző elszállásoktól sem, de a zenekar rajongói is joggal feltételezhetik, hogy az öt tag sokat pörgette a Darkthrone, a Led Zeppelin vagy épp a Sleep lemezeit is. Vagy ahogy a Pitchfork kritikusa fogalmazott: „az Inter Arma egyszerre próbál meg a világ legsúlyosabb és legszebb zenekara lenni és nagyrészt sikerül is neki”.

Eddigi három lemezük – különösen a tavalyi Paradise Gallows – igazi monstrum, olyan kiérlelt és a különböző hatások ellenére is egységes és felvillanyozó hallgatnivaló, melyet a náluk sokkal régebb óta pályán lévő bandáktól várna az ember. Nem véletlen, hogy a legtöbben már most a Neurosishoz vagy a Swanshoz hasonlítják őket: hozzájuk hasonló kompromisszummentességgel állnak a zeneíráshoz, és mivel ismerik az erősségeiket, csúcsra is járatják azokat, különösen élőben. Egyszerre kifinomult és megfékezhetetlen, brutális mégis érzékeny, stílusokon átívelő művészet az övék – és biztosak vagyunk benne, hogy még mindig csak az út elején vannak.

Az este harmadik fellépője a nevét az azonos című francia film után elnevezett Regarde Les Hommes Tomber lesz. Esetükben elég lehetne annyi is, hogy nem kisebb kiadó szerződtette őket, mint a Les Acteurs de l’Ombre Productions, de továbbmegyünk: a Bölzer vagy a Neurosis rajongóinak bőven van miért odaérniük a kezdésükre. A poszt-black metál és a sludge határán egyensúlyozó banda olyan sötéten örvénylő hangorkánnal fogja bevenni az Ajtósi Dürer sort, ami mindenki számára validálja majd a turnén betöltött szerepüket.

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/10/26 Eluveitie, Amaranthe, The Charm, The Fury Budapest Barba Negra Music Club HU
Address: XI. kerület, Prielle Kornélia u.4..

❒ A Hammer Concerts bemutatja:

ELUVEITIE és AMARANTHE
MAXIMUM EVOCATION TOUR 2017
speciális vendég: THE CHARM THE FURY

❒ Magyarországon 2017-ben csak a Barba Negra színpadán: ELUVEITE és AMARANTHE!

❒ Október 26-án közös turnéjával érkezik Budapestre az Eluveitie és az Amaranthe. Előbbi Evocation II című új lemezét mutatja be, mely legelőször az idei német Summer Breeze fesztiválon debütál majd.

Az folk metalos svájci Eluveitie tavalyi fesztiválfellépése után idén ősszel tér vissza Magyarországra egy megszilárdult, megújult felállással.

Az Elize Ryd énekesnő vezette Amaranthe legutóbbi lemeze tavaly októberben Maximalism címmel az ultrasikeres 2014-es Massive Addictive lemez folytatásaként látott napivlágot. Ők szintén egy évvel később térnek vissza hozzánk, az Eluveitivel közös turnéjuk keretében.

Az októberi buli az egyetlen hazai fellépése lesz mindkét zenekarnak, ráadásul korábban így együtt még nem voltak láthatóak, így igazán különleges este várható.

A turné kiemelt vendége a szintén front csajos modern metal, post-hardcore vonalas holland The Charm The Fury!

❒ JEGYEK MÁJUS MÁSODIKÁTÓL!

LIMITÁLT EARLY BIRD JEGY: 4999 Ft ▲ ÖSSZESEN CSAK 200 DARAB, KIZÁRÓLAG A BARBA NEGRA ONLINE FELÜLETÉN!

5999 Ft ▲ 2017.10.25-ig
6999 Ft ▲ A koncert napján

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/11/14 Skálmöld, Omnium Gatherum, Satm1na Budapest Barba Negra Music Club HU
Address: XI. kerület, Prielle Kornélia u.4..

❒ A Hammer Concerts bemutatja:
SKÁLMÖLD és OMNIUM GATHERUM
közös turné
speciális vendég: STAM1NA

Az izlani viking / folk metal zenekar, a Skálmöld és a finn melodikus death brigád, az Omnium Gatherum közös turnéra indul az év végén. Előbbi tavaly megjelent, Vögguvísur Yggdrasils című, utóbbi Grey Heavens-re keresztelt lemezét mutatja be. A körút speciális vendége a szintén finn Stam1na. A budapesti állomás november 14-én lesz a Barba Negra Music Club-ban!

❒ JEGYEK:
2999 Ft ▲ 2017.06.01-ig – kizárólag a Barba Negra online felületén!
3999 Ft ▲ 2017.11.13-ig
4999 Ft ▲ A koncert napján

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events

Subscribe: RSS | iCal