Koncertek

Date Fellépő / Esemény neve City Venue Country
2017/04/25 PAIN, Dust In Mind, Dying Wish Budapest Barba Negra Music Club HU
Address: XI. kerület, Prielle Kornélia u.4..

Coming Home Tour 2017 Part II

PAIN
Dust In Mind
Dying Wish

Kezdés: 18.00-kor
Belépő: 4999 – 5999 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/04/25 Cryptic Void, Needful Things, Controlled Existence, SxOxTxEx, Father Bluebeard Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

CRYPTIC VOID (USA)
NEEDFUL THINGS (CZ)
CONTROLLED EXISTENCE (CZ)
SxOxTxEx
FATHER BLUEBEARD

START: 20.00
BEUGRÓ: 1500 HUF

Facebook events
2017/04/26 Thy Art Is Murder, Being As An Ocean, Miss May I, Casey Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

Thy Art Is Murder (AUS)
Being As An Ocean (USA)
MissMayI (USA)
Casey (UK)

Kezdés: 19.00-kor
Belépő: 4500 – 5500 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/04/26 Merrimack, Kozeljnik, Zloslut, Niedergang Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

A francia Merrimack áprilisi turnéja szerencsére érinti Magyarországot így betekintést nyerhetünk a francia black metal egyik legsötétebb zugába. A párizsi srácokat két szerb banda, a Kozeljnik és Zloslut fogja elkísérni. Hazai oldalról pedig a Niedergang erősíti majd a frontot.

Merrimack
Kozeljnik
Zloslut
Niedergang

Jegy (csak a helyszínen lesz): 1500 Ft

Facebook events
2017/04/30 Sonic Syndicate, The Shiver Budapest Barba Negra Music Club HU
Address: XI. kerület, Prielle Kornélia u.4..

CONFESSIONS TOUR 2017

SONIC SYNDICATE
THE SHIVER

Kezdés: 18.00-kor
Belépő: 4999 – 5999 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/04/30 Banisher, Shodan, Posthumous Blasphemer, Gore Thrower Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

Hazánkban nem először jár már a krakkói Banisher. Ezúttal egy kisebb turné keretein belül látogatnak meg minket és természetesen most sem lesz hiány a mulatozásból. Aki szereti a modern felfogású death metal muzsikát az midenképp nézze meg a lengyel fenegyerekeket mert kőkemény amit a hangszerekkel művelnek. A bulira elkíséri őket a szintén lengyel Shodan és fehérorosz Posthumous Blasphemer. Természetesen lesz helyi banda is méghozzá a csúcsszuper Gore Thrower.

Banisher
Shodan
Posthumous Blasphemer
Gore Thrower

Jegy (csak helyszínen): 1500 Ft

Facebook events
2017/04/30 Down for Whatever, New Friend Request, Borders of Byzantium Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

Április 22-én jelenik meg a Down for Whatever első nagylemeze, a White Light. A zenekar 2015 elején alakult. És a banda létjogosultságát méltán tükrözi, hogy 2016. október 31-én, az éves Gumizsiráf díjátadón elhozták az első díjat az Ifjú Titánok kategóriájában. A díj elnyerése után stúdióba is vonultak, melynek végeredményét mutatják majd be április 30-án. Ezt megelőzően, április 16-án jön az új klip, melyet a lemez címadó dalára forgatnak majd le.
A lemezbemutató koncertre komoly hang és show technikával készülnek. Melyre a Dürer 041-es termében még sohasem került sor. A színpadot a Borders of Byzantium melegíti majd be, debütáló koncertként. A koncert különleges vendége a New Friend Request lesz. Ők az első lemezükön dolgoznak épp, melynek megjelenése idén őszre várható.
A bulira jegyek már kaphatók az alábbi elérhetőségeken.

★ 19:00 – Kapunyitás
★ 20:00 – Borders of Byzantium
★ 20:50 – New Friend Request
★ 22:00 – Down for Whatever

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/05/02 The Body, Uniform, Oaken, Entrópia Architektúra Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

Május 2-án nem akármilyen eseménynek lehetünk szem- és fültanúi, hiszen a mai kortárs extrém zene egyik legfontosabb zenekara fogja tiszteletét tenni nálunk a The Body személyében.
A két tagot számláló zenekar létezése 2004-ig vezethető vissza, amikor is a cím nélküli “self-titled” lemezük jelent meg az akkor még Bostonban székelő párosnak.
Hosszú évek turnézása és számtalan EP + 1 split kiadása után 2010-ben napvilágra bocsájtották az “All The Waters Of The Earth Turn To Blood” c. lemezüket, ami szépen-lassan az underground köztudatba emelte őket.
A kísérleti elektronika, a gépzenék és a sludge agresszióját kezdték el tökéletesen a saját szájízükre formálni, és ezáltal egy megkerülhetetlen stílusjegyet teremteni, ami egyszerűen örökké az agyunkba véste a Chip King jellegzetesen aberrált, sajátos énektémáival kísért zenét.
Egészen hihetetlen, hogy a már alapból rutinos arcokból álló banda mennyire a semmiből robbant be a köztudatba, bár jó ideje benne voltak már az underground körforgásában, és ezért tűnhetett hirtelennek az átütő siker. Nemzetközi szinten a 2013-as Christ, Redeemers ért el olyan eredményeket, amit már az extrém zenei sajtó is kellőképpen pozitívan fogadott.
A The Body a saját anyagaik mellett olyan zenekarokkal kooperált az évek során, mint a Thou, a Braveyoung, a Krieg vagy akár a Full of Hell. Az olykor teljes zenekari felállással, vagy csak szimplán samplerekkel operáló zenekar tavaly adta ki a legutóbbi lemezét, a “No One Deserves Happiness”-t, amellyel igazából a XXI. század popzenéjét alkották meg, természetesen a saját előadásukban tálalva. Rengeteg zenekarra, stílusra hatottak, amelyet már nem egy turnén bizonyítottak be. Több, mint valószínű, hogy pár év múlva még nagyobb nevet tisztelhetünk bennük, és sok zenekar, előadó fő hatásaként fogja említeni a The Bodyt.
Az est további kuriózuma, hogy Magyarországon először lehet őket megnézni, és ha életed egyik koncertélményére vágysz, akkor Május 2-án a Dürer Kert felé veszed az irányt.

Még egy óriási hír, hogy turnépartnerként New Yorkból a Uniformot hozzák magukkal, akik szintén nagy reménységnek számítanak a szcénán belül.
A 2013-ban alakult duó az industrial és a noise világában éli az életét, és a januárban kiadott “Wake In Fright” c. lemezzel is óriásit ugrottak afelé, hogy 1-2 év múlva megkerülhetetlenek legyenek a kortárs extrém zenén belül.
A reménytelenség és az elkeseredettség megtestesítője a Uniform, kiknek zenéje a tökéletes szócsöve a beteljesületlen álmoknak, a múltban elkövetett hibáknak és a személyiségromboló, mélyre letaszító gondolatoknak. A zenéjük egy fajta terápia, amit élőben is egy csoda lesz megtekinteni.

Hazai részről két príma zenekart nézhettek meg az Oaken és az Entrópia Architektúra személyében, akiknél jobb bandákat el sem tudnánk képzelni erre az estére.

Gyere el az év egyik legerősebb bulijára!

The Body
Uniform
Oaken
Entrópia Architektúra

Kezdés: 20.00
Belépő: 2800 / 3500 HUF

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/05/06 Ossian – Az igazi szabadság lemezbemutató koncert Budapest Barba Negra Track HU
Address: Neumann János utca 2..

● OSSIAN ● Az igazi szabadság lemezbemutató
különleges vendég: Kalapács és az Akusztika

Kezdés: 18.00-kor
Belépő: 2999 – 3499 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/05/06 Thulsa Doom Fest III. Budapest Supersonic (Blue Hell & Red Hell) HU
Address: Fényes Adolf utca 28..

METHADONE SKIES (RO)
POZVAKOWSKI
ENTER THE VOID
HER HIGHNESS
BAND IN THE PIT

A 2017-es év sludge, doom, stoner és rokon műfajok köré szerveződő fesztiválján, a 3. Thulsa Doom Fest-en ezúttal a pszichedelikusabb, stoneres vonal képviselői kerülnek előtérbe, érkezik ugyanis Romániából a Methadone Skies, fellépnek az experimentális noise rock hazai királyai, a Pozvakowski, és itt lesz a dunaújvárosi psych/stoner kiválóság, a Band In The Pit is. Szerencsére azonban a súlyos, riff-központú zenék rajongóinak sincs okuk a szomorúságra, hiszen visszatér a második TD Fest-en osztatlan sikerrel bemutatkozott Enter The Void, a szó eredeti értelmében vett doom/sludge riffekről pedig a fesztivál állandó fellépője, a Her Highness gondoskodik. Az eseménynek ezúttal a KVLT BP (ex-Vörös Yuk) ad otthont.

Belépő: 1200 Ft

Facebook events
2017/05/07 Lacuna Coil, Infected Rain Budapest A38 Hajó HU
Address: Petőfi híd budai hídfő.

Sok év után tér vissza ismét Budapestre az egyik legnépszerűbb gothic metal zenekar, a Lacuna Coil. Az 1994-ben alakított milánói együttes május 7-én fő fellépőként játszik majd A38 Hajón, a Moldovából érkező Infected Rain felvezetése után.

A némileg átalakult tagsággal felálló, de változatlanul Cristina Scabbia és Andrea Ferro énekesek által vezetett csapat legutóbbi albuma a tavaly megjelent Delirium, mely egy kemény hangzású, de a zenekar védjegyszerű énekbetéteit változatlanul megtartó lemez lett. Az új album dalai és a korábbi slágerek egyaránt előkerülnek majd a budapesti koncerten.

LACUNA COIL
INFECTED RAIN

Kezdés: 19.00-kor
Belépő: 3900 – 5900 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/05/10 Dream Theater Budapest SYMA Sport- és Rendezvényközpont HU
Address: Dózsa György út 1..

IN CONCERT IMAGES, WORDS & BEYOND

DREAM THEATER:
Budapesten is eljátsszák a teljes “Images and Words” albumot!

Monumentális európai turnén tér vissza Európába a Dream Theater. Az amerikai progresszív metal zenekar munkásságának egyik igazi mérföldkövét ünnepli idén: 25 évvel ezelőtt jelent meg az Images and Words című albumuk, melyet minden turnéállomáson teljes egészében eljátszanak majd, további nagy közönségkedvenc dalok mellett, egy három órás műsor keretében. A turné május 10-én érkezik Budapestre, ahol a zenekar a BOK Csarnokban (volt Syma Csarnok) lép fel. A koncertre a jegyértékesítés január 27-én, pénteken, déli 12 órakor indul.

Kezdés: 20.00-kor
Belépő: 15900 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/05/12 Macskanadrág, Säy Hëy, Infected Infinity Budapest Kvlt BP (ex-vörös yuk) HU
Address: Fényes Adolf u. 28..

2017 Május 12. –én (péntek) az óbudai KVLT BP –ben lép színpadra a 90 –es évek egyik kultikus, hazai punk-rock zenekara, a Macskanadrág. Nem először fogja koptatni a jelenleg KVLT BP néven üzemelő, ex-Vörös Yuk színpadát a Macskanadrág. A régi, oldschool nóták mellett felcsendülnek majd a 2007 –es porból lettél album tételei is. Vendégeik az új, hazai punk-rock generáció két oszlopos tagja, az Infected Infinity és a Say Hey lesznek. Várunk hát mindenkit sok szeretettel Május 12. –án a KVLT BP –be, egy hamisítatlan punk-rock estre!

20:00-20:40 – Säy Hëy
21:00-21:40 – Infected Infinity
22:00-23:00 – Macskanadrág

Facebook events
2017/05/20 Bornholm, Nothgard Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

Primaeval Pantheons lemezbemutató

Hazánk black metal hősei lemezbemutatóval ünneplik a közelmúltban megjelent albumukat. Különleges vendég a germán death metalos NOTHGARD.

Kezdés: 20.00-kor
Belépő: 1500 – 2500 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/05/22 Nargaroth, Absu, Hate Budapest Dürer Kert HU
Address: XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor 19-21..

Nargaroth (GER)
Absu (USA)
Hate (POL)

Jegyek:
Limitált elővétel: 3500 HUF
Helszíni: 4000 HUF
Kezdés: 19.00-kor

Facebook events
2017/06/14 Mastodon Budapest Barba Negra Track HU
Address: Neumann János utca 2..

MASTODON

Az új Mastodon album március végén jelenik meg Emperor Of Sand címmel, és a Brendan O’Brien producerrel rögzített friss anyaggal – 6 év után – újra Magyarországon játszanak.

Kezdés: 20.00-kor
Belépő: 6500 – 8500 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/07/05 Gojira Budapest Barba Negra Track HU
Address: Neumann János utca 2..

GOJIRA

A francia extrém metalosok Budapesten is bemutatják a tavaly megjelent “Magma” című albumukat.

Kezdés: 20.00-kor
Belépő: 6900 – 7900 Ft

JEGYVÁSÁRLÁS – Facebook events
2017/08/07 Siberian Meat Grinder, Macabre, Liberal Youth, S.O.T.E. Budapest Dürer Kert – Kisterem HU
Address: Ajtósi Dürer sor 19-21..

Egyenese Chicagóból érkezik hozzánk a legendás death/grind MACABRE, a másik headliner pedig az orosz thrash/hardcore SIBEARIAN MEAT GRINDER lesz.
Hazai részről a veterán Liberal Youth és a legjobb magyar grind banda a S.O.T.E. biztosan pusztítani fog. További nevek folyamatosan érkeznek majd.

Purcy Dance Party 2017.
——————————
Siberian Meat Grinder (RUS)
MACABRE (USA)
Liberal Youth
S.O.T.E.

Facebook events

Subscribe: RSS | iCal