Lemezismertetők

108 – 18.61

Kiadó: Deathwish Inc.

Weboldal: myspace.com/108music

Kiadás éve: 2010

Stílus: Hardcore / Punk

 

 

 

 

Friss, 23 és fél perces anyag az amerikai „Krishna-core” zenekar 108-tól. Az 1991-ben alakult, azóta egyszer-kétszer jegelt, majd 2005-ben újra összeállt banda a következő felállásban vette fel az albumot: Vic DiCara – gitár, vokál (Inside Out, Shelter, Burn), Tim Cohen – basszusgitár, Michael Justian – dob (Unearth, The Red Chord), Robert Fish (The Judas Factor, Ressurection, jelenleg Eshas) – ének. Kurt Ballou (Converge) keverte, illetve segített még nekik a Give Up The Ghost-os Alex Garcia-Rivera is.

A megjelenés előtt nem sokkal az énekes kiszállt, nem tudni még mi lesz a zenekarral. Kár lenne értük, mert ez egészen kitűnő lemez lett, persze annyi mindenen mentek már keresztül, nem hiszem, hogy a végleges feloszlás veszélyeztetné őket.

Az első visszatérő anyaguk a Deathwish-nél a 2007-es ‘A New Beat from a Dead Heart’ volt, idén pedig szintén itt jelent meg a sorban az ötödik album.
Mint írtam nem egy hosszú cd-ről van szó, az utolsó hosszabb számot („Early Funeral”) leszámítva 9 dalt kapunk 18 perc alatt. Így kellően pörgős és egyáltalán nem unalmas az egész. Persze ez nem azt jelenti, hogy darálás megy végig, erre jó példa pl. a címadó szám, ami itt meghallgatható. Élőben valahogy így fest. Sajnos nem valószínű, hogy ezt Európában valaha is megtapasztalhatjuk…

Tehát 2 percekben is el tudnak mondani „mindent”, és ez nagy szó. A záró tétel meg egy Converge végére is felférne bármikor.

Tracklist:

1. God Talk
2. Crescent Moon
3. 18.61
4. Reduced
5. Relentless Masters
6. Fallen Angel
7. Mannequins
8. Ashes/Dust
9. Forever is Destroyed
10. Early Funeral

Pontszám: 9

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek