Lemezismertetők

16 – Drop Out (Re-issue)

Kiadó: Relapse

Weboldal: myspace.com/16

Kiadás éve: 2010

Stílus: Sludge Metal

 

 

 

 

A legendás, ám Európában kevéssé ismert kaliforniai 16 körül nagyot fordult a világ, mikor pár évvel ezelőtt leszerződtek a Relapse kiadóhoz. Legutóbbi, Bridges to Burn című nagylemezük már végre megkapta azt a promóciót, amire tehetségük predesztinálja őket, egy év elteltével pedig újra kiadják első két albumukat, a Curves That Kick-et és a Drop Out-ot.

A banda az amerikai sludge hullámmal indult a ’90-es évek elején, de a szerencse rendre elkerülte őket, és nem tudtak igazán befutni. A Drop Out talán a legnépszerűbb anyaguk (nem is érdemtelenül), rajta tíz őserejű számmal, köztük az öndefiniáló 16 című dallal. A zene hamisítatlan, vérparaszt sludge metal; a füstös, súlyos gitárjáték bizonyítja, hogy nem csak New Orleans környékén lehet hitelesen játszani ezt a délies ízű muzsikát. Ha mindenáron stílusmegjelölésekkel akarnék dobálózni, azt mondanám, hogy ezen kívül ott van a dalaikban a hardcore, nyakon öntve némi rock&roll-al; de ennek itt semmi értelme, a lényeg, hogy ösztönből, érzésből zenélnek a srácok. Az arcletépő, szaggatott gitárriffek, a hol gyorsabb, hol lassabb, de általában középtempós döngölések és Cris Jerue agresszív üvöltése egy páncélököl erejével taglózzák le a hallgatót, de mégis áthatja az egészet egy olyan zsigeri, beleszarós lazaság, amitől a lemez szerethetővé, és könnyen emészthetővé válik. Nem is érdemes különösebben vesézgetni a számokat, csak hátra kell dőlni (vagy az asztal tetején headbangelni, vérmérséklet szerint), és élvezni a zenét. Kifejezetten jól szól az anyag, a hangzás arányos, mégis lélegző. Végig jól hallani a bőgőt is, ez is sokat dob az összképen.

A Relapse jóvoltából pedig talán végre megnyílik az út a zenekar előtt (19 év után…), és világszerte megkaphatják a nekik járó figyelmet. Megérdemlik.

Tracklist:

1. Trigger Happy
2. Pump Fake
3. Tocohara
4. Sniper
5. Felecia
6. Fucked For Life
7. Bloody Knuckles
8. Butterfly Labes
9. Seeds And Stems
10. 16

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Hot News: -(16)- announce ‘Deep Cuts Over Europe’ tour 2014

KMZ

Hot News: -(16)- confirmed for Roadburn festival 2014

KMZ

Hot News: -(16)- premiere new music video

KMZ

Hot News: 16 – Debut Brand New Song

KMZ

Hot News – 16: Reveal Album Cover + Release Date

KMZ

Hot News – 16: Complete recording new album

KMZ

16 – Curves That Kick (Re-issue)

REBELPROUD

16 – Bridges To Burn

Hermes

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek