Lemezismertetők

A LOSING SEASON – Fall Again, Fall Better EP

Kiadó: 

Weboldal: @ Facebook

Kiadás éve: 2012

Stílus: Melodic Death Metal

Brief Sum: Great Hungarian Metal music with a capital „M”. Mixing the toughness of metal with guitar melodies and clean vocals, they keep the equilibrium between the two, so you will not get bored.

 

Valahogy mindig elkerültük egymást Losing Seasonékkel. Pedig mindig láttam a plakátjait és mindig megakartam hallgatni őket, de vagy a koncertjükről maradtam le vagy a korongjuk nem került kezembe. No, bár most is némileg véletlenül, de sikerült hozzájutni a tavaly megjelent EP-jükhöz. A koronghoz jár egy szép booklet, dalszövegekkel, mely öt darab nótát foglal magába. Az összidő épphogy nem húsz(20) perc ami egy kislemezhez nagyjából ideális.

A zene ahogy már ők is fogalmaztak leginkább Metál – határozott nagy betűvel. Variálják a lágyabb dallamokat melyekhez általában tiszta vokál is párosul, illetve a súlyosabb riffelgetéseket. A zene nincs agyon bonyolítva, pont kellemesen hasít végig a téren. A megszólalás korrekt, alapvetően jobbat nem is kívánhatunk. Fura párhuzamot vontam le egy két énektéma között illetve a zene között (nem is tudom, hogy fura-e majd ti eldöntitek), szóval néhol erősen emlékeztet a Wrong Side of The Wall-ra. Főleg a harmadik szerzemény a lemezen. Ez egyáltalán nem baj, mert őket már régebb óta csípem.

Kicsit az útkeresést érzem a zenében és ehhez az érzéshez a dalszövegek is hozzá segítenek. Nagyon jól összerakott dologról beszélünk, 4-5ször is simán lepörög egymás után mire eszembe jut, hogy betegyek valami mást. Nem újítanak igazán azzal amit csinálnak, de mégis nagyon jó hallgatni való, most már ideje  mindenképp megnézni őket színpadon is. Az értékelés pedig egy jó erős hetes.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Start Again
2. Casting Stones
3. If I Knew All This Would Happen I Would’ve Stayed at Home
4. Super G to the Rescue!
5. A Life of Good Karma

Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

A Losing Season – Új EP, új videoklip

KMZ

A Losing Season – Fall again fall better EP

KMZ

A LOSING SEASON – Delirium Provides The Safest Shelter

Dr. Feelgood

A Losing Season Interjú

A honlap alapértelmezése

A LOSING SEASON – To Whom It May Concern EP

A honlap alapértelmezése

Watch My Dying, Mindcontrol, A Losing Season, Sollen – Koncertbeszámoló

Hoze

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek