Lemezismertetők

A TEXTBOOK TRAGEDY – Intimidator

Kiadó: Distort

Weboldal: myspace.com/atextbooktragedy

Kiadás éve: 2008

Stílus: Metal / Hardcore / Progressive

 

 

 

 

A kanadai A Textbook Tragedy 2004-ben alakult, és a Vancouverből származó zenekar 2005-ben már kiadott egy debüt albumot “A partial dialogue between ghost and priest” néven, ahol még a régebbi énekessel operált a banda. Akkoriban egy szintén komplex témadömpinggel megspékelt zenét játszottak, de mégis azt lehet mondani, hogy másabb volt az elődje a mostani alkotáshoz képest. Hangzásban egyértelműen viszi az új anyag a prímet. A kiadójuk elég neves, hiszen a Distort olyan bandák anyagait gondozza, mint pl: a The Cancer Bats vagy a nálunk is nemsokára fellépő Architects cuccait. Ez az 5 ember nem teketóriázik ebben a 12 számban. Mindent belepakoltak zeneileg, amit csak bele lehetett pakolni. Összességében azt kell mondjam, egy modern metal / hc anyag született, de a Meshuggah-s komplexitású témahalmaz mellett a The Red Chord féle grind / punk / progresszívitás is bőven belefér zenéjükbe.

Az amcsiknál elég sokat koncerteznek, ami egyértelmű, mert mégis ott van a piac, de biztos vagyok benne, hogy az európai közönség is meg fogja szeretni őket, hiszen iszonyat erős ez a lemez, amit letettek az asztalra. A borító is kellőképpen aktuális a mai komplex / death / metal / core zenék világában, szóval garantált a siker. Nem hosszú a lemez, ami még egy jó pont lehet, hiszen sok hallgatónak tömény lehet eme zene hallgatása akár egy órán keresztül. Tényleg rengeteg elem van belepakolva ebbe a zenébe. Sokszor a melodikus őrlések is felütik a fejüket egy adott blastbeat után, ami kellőképpen meglepő. Meg kell hagyni azért elég nagy nevekkel nyomtak már koncerteket. Pl.: All That Remains, Emmure, Misery Signals, Comeback Kid, Ion Dissonance. Jó kis névsor, s minden egyes banda hatása is megvan a Textbook zenéjében.

Az “Intimidator” azonos című számában van benne minden, amit ez a banda magával hordoz. Igaz, ez egy hosszabb lélegzetvételű szám, de mindent megtalálhatsz benne, ami szem-szájnak ingere. Nagyon szívesen megnézném őket élőben, garantáltan gyilkos lehet. A “Dude, I’m on alesse” c. számra még klipp is készült. A dupla vokál is nagyon gyilkos, hiszen a frontember mellett a gitáros Kai Thurmann is nagyon keményeket benyom. Szintén egy fiatal tagokból álló bandával van dolgunk, akik előtt még nagyon szép jövő állhat. Kérem szépen, fel lett adva a lecke sok bandának az extrém mezőnyben, mert bizony itt akár az év egyik meglepetése is megszülethetett.

Tracklist:

1. If You Want Blood…
2. Bottomfeeders
3. WWJOCD
4. Dude, I’m On Alesse
5. Intimidator
6. The Gospel According To Textbook
7. Who Invited Zentner?
8. Godspeed, Centipede
9. Stay Out of Riverdale
10. Cathy Rattlesnake
11. Total Immoral
12. Start The Reactor

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek