Lemezismertetők

ABHOR – Rituale Stramonium

Kiadó: Moribund Records

Weboldal: facebook.com/abhor666

Kiadás éve: 2015

Stílus: Black Metal

Brief Sum: Do you know that feeling when you’re surrounded by vampires? If the answer is NO, you should listen to ABHOR’s last studio album, ‘Ritualia Stramonium’. With the everlasting sound of the organ, and with pure hate at the vocals, I can proof; this is an evil masterpiece.

 

Azt hittem, hogy az orgonával kísért Black Metal bandák száma valahol 10-50 között helyezkedik el, éppen ezért nem nagyon fogok belebotlani ilyesmibe. Legnagyobb meglepetésemre azonban az olasz Abhor kifejezetten ezt az irányvonalat célozta meg.
1995-től aktív a zenekar, tagváltások nem jellemzőek. Habár én még nem találkoztam velük (és ezért akár meg is kövezhet, aki akar), tagadhatatlan, hogy a trió kifejezetten termékeny; aktív státuszuk óta ez a tizenegyedik anyag, mely nevükkel fémjelzett.
A mostani anyag kilenc számot tartalmaz, egész terebélyes időtartammal, mivel fejenként 5-9 perc közé esnek a számok. Aki még nem leli meg sehol sem az anyagot, ne aggódjon; a Moribund Records jelenteti meg ez év március végén.

A minőség egészen kiváló lett, jó studió anyaggal van dolgunk, ebbe beleértendő a master is, ami nagyon jól egyensúlyba hozta az orgona hangját a gitárokkal, énekkel és dobbal. Valahol a zenekar a Darkthrone/Abigor/Aborym vonalat képviseli, utóbbiból a Csihar Attilával eltöltött produktum kiemelendő. Erős középtempóra számíthat a hallgató, viszont itt nem az agyszéttépő blastbeat a domináns, hanem a hangulatos, sötét tónusú riffek. Ezt kiválóan festi alá az egész anyagon az orgona.
Alapvetően okkult témákat válogat az Abhor, sátánizmussal, boszorkánysággal kombinálnak főleg szövegeikben.
Mivel az anyag nem jelent még meg hivatalosan, így annyit tudok mondani összegzésképpen:
Kiváló anyag, jó minőség, megvan a sajátos hangulata. Kizárólag azért kap egy pont levonást, mert újat nem tesz le az asztalra (ami valljuk be, igen nehéz lenne már manapság), viszont olyan hibridet hoztak létre zenéjükben, melyet a műfaj kedvelői úgy gondolom, szívesen hallgatnának. Kifejezetten az Old School vonalnak ajánlatos.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Between Flames and Moon
2. Diabolus Est Qui Id Invocat
3. De Exorcismis et Supplicantionibus Quibusdam
4. I…the Witch
5. Soul’s Poison
6. Circle of Stones
7. The Chant of the Owl
8. Wine of Sabbath
9. Requiem for Errans Infernorum

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Abhor – Új Moribund album megjelenése

KMZ

Hot News: Abhor working on new Moribund album, to feature Mortuary Drape founder

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek