Lemezismertetők

ABNORMAL THOUGHT PATTERNS – Abnormal Thought Patterns Ep

Kiadó: CynNormal Lab Recordings

Weboldal: www.abnormalthoughtpatterns.com

Kiadás éve: 2011

Stílus: Progressive metal

Brief Sum: The professionalism, virtuosity and preparedness of these musicians is undisputed. This EP is a real delicacy for the fans of progressive music.

 

Progresszív metal/rock körökben jól csengő név az amerikai Zero Hour. Az 1993-ban alakult pleasanton-i (Kalifornia) csapat eleddig öt lemezt jelentetett meg, melyekkel egyrészt kultikus státuszt sikerült kivívniuk maguknak, másrészt napjaink egyik legjobb progresszív metal alakulatává avanzsáltak.

Ez a rövid bevezető azért volt szükséges, mert az Abnormal Thought Patterns mögött a Zero Hour harmada van, azaz Jasun Tipton gitáros/billentyűs, ikertestvére, Troy Tipton basszusgitáros és Mike Guy dobos. A honlapon olvasott biográfia szerint, 2008-ban Jasun írt és rögzített egy nótát, a Velocity And Acceleration-t, egy tizenkét perces instrumentális felvételt, amely tudatlanul az ATP kezdete lett. Amikor Troy meghallotta a dalt, felvetette testvérének, hogy rakjanak össze egy instrumentális zenekart, a dobos személyének kiléte pedig nem volt kérdéses, Mike Guy-on kívül nem kerestek senki mást, ő találtatott a legmegfelelőbb, legtökéletesebb ütősnek. Projekte(ke)t – véleményem szerint – azért alakítanak zenészek, hogy mást játszanak, mint főzenekarukban. Megítélésem szerint ez a kitétel jellemző az ATP-re is, mert az alig több, mint 20 perces Ep mentes a Zero Hour power metalos elemeitől, a dalok, sokkal inkább a korai Dream Theater-re emlékeztetnek.

A zenészek professzionalizmusa, virtuozitása, magas fokú felkészültsége vitán felül áll, a rövid játékidejű nótáknak köszönhetően pedig az anyag nem megy a befogadhatóság rovására. Annak ellenére, hogy a szőr feláll a hátamon az instrumentális zenéktől – a Blotted Science és a Spastic Ink lemezeit azért elismerem, mert nagyon jók – többszöri meghallgatás után azon a véleményen voltam, hogy egyáltalán nem hiányzik az ének a dalokból, a hét szerzemény kerek egészet alkot. Felesleges is tovább ragoznom a korongot, felesleges a nótákat részletesen elemezni, ez az Ep minden progresszív zene kedvelőnek csemege a javából.

SAMPLE:
Facebook link

Tracklist:

1. The Machine Within
2. Velocity and Acceleration: Movement 1
3. Velocity and Acceleration: Movement 2
4. Velocity and Acceleration: Movement 3
5. Velocity and Acceleration: Movement 4
6. Ulnar Nerve Damage
7. Electric Sun

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Az Abnormal Thought Patterns kiadta a ‘Distortions Of Perception’ új klipjét

KMZ

Az Abnormal Thought Patterns bemutatja a ’Nocturnal Haven’ új klipjét

KMZ

Az Abnormal Thought Patterns felfedi új albumának részleteit

KMZ

Hot News: Abnormal Thought Patterns reveal new video!

KMZ

Hot News: Abnormal Thought Patterns reveal album cover and first track off forthcoming album

KMZ

Hot News: Lifeforce Records welcomes Abnormal Thought Patterns to its roster

KMZ

Hot News: Abnormal Thought Patterns – Post First Video From Debut EP

KMZ

Hot News – Abnormal Thought Patterns: Debut EP Out Today; Full Stream Available

KMZ

Hot News – Abnormal Thought Patterns: Zero Hour Trio Form New Band & Label

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek