Lemezismertetők

ABOMINATOR – Evil Proclaimed

Kiadó: Hells Headbangers

Weboldal:  @ facebook

Kiadás éve: 2015

Stílus: Black / Death

Brief Sum: Good old days, when white Nike shoes and blue jeans equaled to Death and Thrash Metal fans’ usual equipment for every day. The upcoming Abominator album will take you back in time to feel this lifestyle, once again. Warning: Trve Death Metal attack!

 

Előre bocsátandó, hogy habár leírás alapján Black/Death Metal bandáról van szó, a következő írásom kifejezetten a Death vonal szerelmeseinek készült inkább.
Jelen kritikánk tárgya a ’95 óta aktív, nyolc anyaggal a hátuk mögött tevékenykedő Abominator, akik áprilisban fognak minket meglepni az Evil Proclaimed anyagukkal, mely nyolc, vértől fröcsögő szerzeményt fog magába foglalni. No lássuk is, milyen ez az anyag.

Némi intro után fogad minket az első nóta, Black Mass Warframe címre keresztelvén. Kiváló indító szám, dinamizmus és összetettség rejlik benne. Minőség terén teljesen rendben van az anyag, a Hells Headbangers nem véletlenül vette szárnyai alá a duót. 3-5 perc közé esik egy dal, a legelső szám kivételével pedig nem sok totojázás figyelhető meg; aprítanak a srácok, ahogy kell.
Albumdesign tekintetében a puritán egyszerűségű, tipikus Death/Thrash jellegű borítót választották; fekete háttér, egy adott témát felkaroló rajz, és valamelyik sarokban a banda logója. Hörgés a vokálok sávján, összetett gitárriffek, blastbeat, duplázó. Ez bizony mind egy pakkban érkezik az új anyaggal.

Sajnos azonban nem tudok elsiklani a legnagyobb jóindulattal sem amellett, hogy az album az üdítő első szám után teljesen egyhangú. Semmilyen kiugró lendület, pontosan ugyanazt kapjuk az összes többi számban, mint a legelsőben. Számomra túlságosan egysíkú volt az anyag, az összes pozitívuma ellenére is. Legalább négy olyan pillanat volt, miközben hallgattam a számokat, hogy azt gondoltam: “én mndjárt elalszok…”. Megjegyzendő még, hogy én személy szerint nem találkoztam Black Metal elemekkel, holott elméletileg az Abominator egy Black/Death Metal banda. Szerintem inkább a Thrash/Death Metal illene rá jobban, bár meg kell hagyni, ének tekintetében néha-néha feltűnik egy kis károgás gyanús dolog.

Azt tudom, hogy a tipikus Thrash fanok nagyon kedvelni fogják az Evil Proclaimed-et, mivel teljesen azonosulni tudnak majd vele. Abszolúte ennek a kornak a hős időszakát idézi meg, mindenféle túlcicomázás nélkül. Újat ne várjon senki…de a műfajon belül nagyon jók.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Black Mass Warfare
2. The Brimstone Nucleus
3. Evil Proclaimed
4. Ashes of a Demonic Legacy
5. Invoker of the Four Winds
6. The Devil’s Pandemonium
7. Indomitable Master
8. Re-Birth of the Arch Nemesis

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Abominator – Új Hells Headbangers kiavány megjelenési dátuma, új dal

KMZ

Hot News: Abominator sign with Hells Headbangers, prepare release of comeback album

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek