Lemezismertetők

ABORTED – Termination Redux EP

Kiadó: Century Media Records

Weboldal: http://goremageddon.be

Kiadás éve: 2016

Stílus: Death Metal

Brief Sum: Aborted has its own style and taste in Death Metal and they never dissapoint me. This EP is kind of a teaser before the LP. They’ve created another great piece of music for us, with great drum parts and riffs. There are a bit more solos than you would expect, but that is not a problem in this case. If you want heavy riffs and blazing fast drumming, this stuff is for you!

 

Valamikor a Goremageddon lemez után pár év hallottam először ezt a nevet, de akkor még nem ragadt meg. Aztán szép lassan telt az idő, sok víz lefolyt a Dunán és én is változtam. Elballagtam 2012-ben az akkor már ex-Wigwamba egy remek Cannibal Corpse koncertre. Ezen estén a CC kívül  és a magyar Kill With Hate mellett az Aborted is játszott. Gyakorlatilag leszakították a fejem és így indult a komolyabb kapcsolatunk.

Azóta mindig remegő kézzel várom az új anyagaikat, mert ugyan a stílust és önmagukat nem újítják meg, mindig fejlődnek egy kicsit. Számomra a Global Flatline lett az alapvetés az újabb anyagaik közül és mindig ehhez is mérem a következő korongot. Legutoljára 2014-ben jelentkeztek teljes kiadvánnyal Sven-ék ami még egy fokkal pöpecebb volt már csak hangzásilag is a fentebb említett etalonnál. Tulajdonképpen technikailag is fejlődtek, de zeneileg talán nem ütötte meg azt a szintet.

Ken Bedene dobolását az új EP kapcsán is muszáj kiemelnem. Ez a csávó mindig egyre gyorsabb, jobb, ötletesebb és precízebb lesz. Iszonyat mód bejön a stílusa, ahogy és amilyen lazasággal játszik. Közben egy gitáros csere történt a zenekarnál ami szerencsére nem törte meg a lendületüket, élőben is ugyanúgy ütnek!  Danny Tunker helyére Ian Jekelis érkezett a pontosság kedvéért.

A rövidke intro után a már korábban elérhetővé vált címadó nótával kezdünk. Eszméletlen erővel indul el a dal, még egy kicsivel jobban szól mint a Necrotic, a basszusgitár jobban zörög és a lábdob is precízebben hallható. Úgy tűnik áttértek a gyors riffelgetős életérzésre és a kimértebb, jobban kidolgozott szólózásra. Amit összességében hiányolok a -kis- lemezről és ezt valamiért itt akaródzik megjegyeznem, a kis filmes betétek amik mindig tökéletesen illeszkedne környezetbe. Remélem a nagy lemezen ezt majd pótolják, mert mindig külön kis jó pont.

A Bound In Acrimony c. eposz egy igen intenzív erősen BloodBath-es kezdéssel operál mely kifejezetten kedvemre való. Van benne tempózás, basszusgitár/dob kombós kiállás, minden mi szemszáj és erős metál villázás inger küszöböket döntöget. Nagyon erősen dominál egyébként ez a beszpidezett Death Metal móka. Sven hangja cseppet se változott és annak megszólalása és helyenkénti effektezéssel való kiemelése az évek során, de ez egyáltalán nem baj, hisz ebben a környezetben így működik! Illik mind a Blastbeat-es mind a földbe döngölős riffelgetős részek alá!

A korong öt (azaz 5) számot tartalmaz az Intro-val együtt (melyben azért felhangzik egykét klasszikus filmes idézet – hála az égnek). Ez szerintem pont kellemes kedvcsináló a Retrogore névre keresztelt és remek borítóval ellátott nagylemezhez. Apropó borító! : Kellemes darab kicsit a középpontban álló lény nekem kilóg a képből, de egyébként rendben van.

Nos így valahogy hölgyek/urak! Nyilván ennél sokkal többet is elviselnék az ilyen profi kivitelezésű muzsikából, de hamarosan mint említettem itt a lemez! A 4-ből két szám telitalálat, a másik kettő pedig azért hozza a szintet. Amit még a végére fontosnak tartok megjegyezni, hogy a címadó dalt leszámítva egy sem szerepel a lemezen, ami mindenképp dicséretes – viszont cserébe a Retrogore deluxe kiadásához hozzápakolják a kislemezt is!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Liberate Me Ex Inferis (Intro)
2. Termination Redux
3. Vestal Disfigurement Upon The Sacred Chantry
4. Bound In Acrimony
5. The Holocaust Re-Incarnate

Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

Kreator, Sepultura, Soilwork, Aborted – Koncertbeszámoló

Cryonus

ABORTED – Retrogore

SteveShield

Aborted – Cenobites (Official video)

KMZ

Aborted „The Extirpation Agenda” új videójának premierje

KMZ

Hot News: Aborted – on tour with Origin, Exhumed and Miasmal

KMZ

Hot News: Aborted – album „The Necrotic Manifesto” now available in Europe! Album stream online!

KMZ

Hot News: Aborted – lyric video for „Coffin Upon Coffin” via Terrorizer UK

KMZ

ABORTED – The Necrotic Manifesto

SteveShield

Hot News: Aborted – premiering song of upcoming studio album, „The Necrotic Manifesto”

KMZ

Hot News: Aborted – reveals details for upcoming album, „The Necrotic Manifesto”

KMZ

Hot News: Aborted – enters the Hansen Studio to record their eight studio album

KMZ

Hot News: Aborted Celebrate 10 Years of Goremageddon!

KMZ

Hot News: Aborted – Premieres New Video „Expurgation Euphoria” & Japan Tour!

KMZ

Hot News: Aborted – New Lyric Video Online and Euro Tour!

KMZ

Hot News: Aborted – European Tour With Vader!

KMZ

Hot News: Aborted – First Japan Tour & Eindhoven Metal Meeting!

KMZ

Cannibal Corpse, Aborted, Kill With Hate – Koncertbeszámoló

SteveShield

Cannibal Corpse koncert Budapesten

KMZ

Hot News: Aborted – Announce New Tour Dates

KMZ

Hot News: Aborted – On Tour With Cannibal Corpse

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek