Lemezismertetők

ABYSMAL DAWN – From Ashes (Reissue)

Kiadó: Relapse Records

Weboldal: myspace.com/abysmaldawn

Kiadás éve: 2012

Stílus: Melodic Death metal

Brief Sum: The band’s music is clearer and contains more melody, but in total this old album is enjoyable to listen to as well.

 

A 2003-ban alakult Abysmal Dawn tavalyi korongja a „Leveling the Plane of Existence” nagyon betalált nálam. A fiatal csapat intenzíven és kreatívan vezette elő a death metalt, melyben az enyhe modern beütések mellett is hűen tükrözték a halál metal mibenlétét. Úgy látszik a lemez jó fogattatására a Relapse Records is ráérzett ugyanis most újból megjelentette a csapat bemutatkozó anyagát a „From Ashes”-t mindezt megtoldva a csapat első demójával. Így kaptam az alkalmon, hogy a banda régebbi dolgaiba is belefüleljek.

Ami már az első hangnál lejött, hogy érdekes módon már ekkor körvonalazódott az Abysmal Dawn zenei stílusa, ugyanis egyből rá lehet ismerni a csapat zenéjére. Ezek a kezdeti dalok még ugyan nem rendelkeztek olyan önálló karakterrel, mint az újabbak, viszont jóval brutálisabbak és közelebb állnak a death metal régebbi vonalához. Egyébként már itt sem tudták letagadni a Cannibal Corpse hatását. A korong hangzásához szerintem nem nyúltak hozzá ami nem is baj mert ezeknek a nótáknak ebben a régebbi „koszosabb” hangzásban kell megszólalnia. Így hiteles! Pár szó erejéig a demós dalokról is érdemes beszélni bár itt még kezdetlegesebb a megszólalás, de a témák cseppet sem rosszabbak. Ha az ember meghallgatja ezt és az újabb anyagot kétségtelenül érezhető a minőségi különbség és a zenei fejlődés. Mégis a kezdeti stílust megtartva újabb elemek beszövése ellenére is meg lehet ismerni az Abysmal Dawn stílusát és ez így is van rendjén.

Most már egy kicsit letisztultabb, több dallamot tartalmaz a csapat zenéje, de összességében ezt a régi anyagot is élvezet hallgatni. Egy ilyen kiadványt hiba lenne pontozni így ettől eltekintek. A lényeg, hogy ismét jól szórakoztam, így akinek tetszik ez az amerikai zenekar ebben az anyagban sem fog csalódni. Most pedig elég a múltból jöhet az új korong!

Tracklist:

1. Impending Doom
2. In The Hands Of Death
3. Blacken the Sky
4. Servants to Their Knees
5. Wicked Impulse
6. Solitude’s Demise
7. State of Mind
8. Salting The Earth
9. Crown Desire
10. Blacken the Sky
11. Solitude’s Demise
12. State of Mind

Kapcsolódó cikkek

Abysmal Dawn „Obsolescence” borító és dallista bemutatása

KMZ

Hot News – Hate Eternal: Kicks off North American tour with Origin today in Austin, TX!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek