Lemezismertetők

ACHERONTAS – Ma​-​IoN (Formulas of Reptilian Unification)

Kiadó: W.T.C. Productions

Weboldal: @ Facebook

Kiadás éve: 2015

Stílus: Black Metal

Brief Sum: I never dreamt about a band which feels the pure darkness of the old records, like De Mysteriis Dom Sathanas, or the early Watain albums. But in 2015, ACHERONTAS destroyed my wall of skepticism with their new upcoming album, Ma IoN. This one drives us through the unholy depths of hell with the simple brutality of old and traditional Black Metal!

 

Sokszor veszekedtünk anno zenekartársaimmal, mikor még aktívan zenéltem, hogy mi is határozza meg a Black Metal-ban a Trve fogalmát. Volt dobosunk bedobta: A Trve nem más, mint a De Mysteriis Dom Sathanas. Valahogy ebben mindannyian egyetértettünk, majd lassan boncolgattuk, mi miatt is lehet ez így. Aztán rájöttünk; a dobok hangosítása és összetettsége, Csihar Attila énekstílusa, a mondandó és a gitártémák egy olyan egyedi összhangja, mely se nem túl sejtető, se nem túl gonosz, csak pont annyira, amennyire kell. Én ugyan hozzátettem; a korai Watain anyagok is megállják a helyüket ezen porondon, melyben szintén egyet értettünk.
Ezen felvezető csak azért gondolom, hogy fontos volt, hogy lássátok; nem túlozni akarok, amikor azt mondom: az Acherontas nemsoká megjelenő anyaga olyan elementális gonoszságot rejt magában, melyet csakis a fentebb említett példákkal tudok meghatározni.

A Görög származású, többször hibásan NSBM-nek titulált ötösfogat 2007-ben alakult meg, a Stutthof romjain, habár elhatárolódnak attól a srácok, hogy ez egy újrakezdés lenne. A banda “fiatalsága” ellenére jelentős anyagot gyártottak ezidáig le; A Ma IoN lesz a sorban a tizennegyedik delikvens.
Nézzük hát, miből áll az anyag! Egy közel három perces intro után elképesztő energiával és dühvel ver minket képen a Nereid Tide of Neptune’s Rudra. Szép fokozatosan felépített szám, amolyan Hellhammer-es dobvégigpörgetésekkel, valamint Erik Danielsson stílusát idéző vokállal, de néhol megfigyelhető egy kis Csihar-féle hörgős-morgós ének is. A korongon több helyen is hallható átvezető, instrumentális szerzemény, melyet ismét egy erős, igazi Trve nóta követ. Mindemellett kiváló stúdióminőségben rögzítették a szerzeményeket, kegyetlenül magával húzó, igényes, egyedi alkotásra számíthat minden unikumot kedvelő Black fanatikus.
Gyakorlatilag szavakkal leírhatatlan, mennyire jól eltalálták azt az összhangot a görögök, milyen mélyreszántóan gonosz és okkult az egész anyag, mindezt úgy megalkotva, hogy dalszövegeikben nem süllyednek idáig; körbeírják, de nem személyesítik meg az eredendő sötétséget. Ugyan még csak alig kezdődött el 2015, meg merem kockáztatni, hogy a Ma IoN egyike lesz ezen jeles év legerősebb Black Metal anyagainak.

Ezt mindenkinek kötelező meghallgatni, aki a szubkultúra szerelmese.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Fires of Prometheus
2. Nereid Tide of Neptune’s Rudra
3. Convolut-ion, Manifestat-ion, Secret-ion, Karma-lravatl the Thunders Emerged
4. Ma-Ion (Formulas of Reptilian Unification)
5. Permutation in the Aetheric Void (Ma-Ion Sacred Seal)
6. Shaman and the Waning Moon
7. Lunar Transcendence & the Secret Kiss of Nut
8. The Awakening of Astral Orphic Mysteries – Behind the Eyes of Irida
9. Copper Arcana
10. Therionic Transformation
11. Orgiastic Feast of Flesh, Beheld Thine Vicissitude

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Acherontas – Következő W.T.C. albumának részletei

KMZ

Hot News: Acherontas and Nightbringer join forces!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek