Lemezismertetők

AD ASTRA – Crust Of Ego

Kiadó: Nail Records

Weboldal: www.adastramusic.hu

Kiadás éve: 2008

Stílus: Progressive Metal

 

 

 

 

Nehezen tudok objektíven közelíteni ehhez a koronghoz. Régóta vártam már ettől a csapattól egy nagylemezt és végre valahára megérkezett. A gödi banda 1999 óta van a színtéren, ezalatt az idő alatt 1 demot, egy EP-t és egy kislemezt adtak ki. Örvendetes, hogy a teljes EP megtalálható mp3 formátumban a CD-n.

Mit nyer a zenehallgató ezzel a muzsikával? Az Ad Astra zenéje összetett, néhol megtekert (Stranger Faces-ben fellelhető borulást), témázgatós, nagyszerűen összerakott progresszív dalcsokor. Hosszú körszólók díszítik az egyes nótákat, amire kellemesen csengő férfihang teszi fel a koronát. Ha kell, a srácok akusztikus hangszereléssel hidalják át a zúzásokat és szólózásokat (One minute silence), ha kell beindulnak és húzzák magukkal a gyanútlanabbakat (Waves). Továbbiak pedig: 2.7K egy ének nélküli szerzemény, majd a saját kompozíciók sorát az ikergitárral kezdő, kegyetlenül eltalált hangszínnel operáló “Other self” zárja. Az utolsó szám egy U2 feldolgozás a Hold me, thrill me.

A borítón egy elkorrodálódott arc szerepel, a belső lapokon az adott zeneszám hangulatához illő grafika látható. A srácok a szolnoki Denevérben vették fel a lemezt, külön köszönet illeti Cserfalvi Zolit, hogy ilyen jól kidomborította a basszusgitár hangját.

Visszatérve a feltett kérdésre. Nyertünk velük egy pompás muzikális élményt nyújtó együttest, akik külföldön is érdeklődésre számíthatnak és ahogy utánanéztem egyes oldalakon, meg is kapják ezt. Csak így tovább!

Tracklist:

1. No Contact
2. Stranger Faces
3. Crust of Ego
4. One Minute Silence
5. Waves
6. 2.7 K (instrumental)
7. Other Self
8. Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me (U2 cover)

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek