Lemezismertetők

AIRBAG – The Greatest Show On Earth

Kiadó: Karisma Records

Weboldal: www.airbagsound.com

Kiadás éve: 2013

Stílus: Progressive / Psychedelic Rock

Brief Sum: Another great album from the band. The sound of the CD is almost perfect. If you liked the older albums or are a fan of Pink Floyd, then you won’t be disappointed.

 

Alig egy éve írtam meg az előző korongról a kritikát és máris itt van a következő. Szerencsére a színvonal nem igazán esett, de összességében kevésbé fogott meg. Azért nem rohanok ennyire előre, nézzük mit tud nyújtani az idei összesen hat (6) számot felvonultató 50 (ötven) perces lemez.

A borító könnyebben értelmezhető és itt rögtön szembe is jön, ami előzőleg a zenén volt nagyon érezhető a „Pink-Floyd hatás”. Nagyszerű és letisztult borító. Egy könnyed introt kapunk, ami meghozza a kicsit melankolikus hangulatot, mely az előző lemezt is jellemezte.

Újfent remekül operál a zenekar az effektekkel, nem viszik túlzásba, nem is kevés, pont helyben vannak. A gitárszólók hangulatosak és ezen részeken végre helyet kap a billentyű is, mely remek háttértöltést ad a zenének, javarészt orgona hangzásokkal.

A gitárok a már emlegetett effekt használat miatt is, erősen eszébe juttatják az embernek David Gilmoure játékát. Én ezt nem bánom, hisz az éneket remekül ellensúlyozza a felemelő hangulatával. Néhol rövidebb időre egy kis zúzósabb ízvilágot is adnak.

Kicsit kevesebb a vokál így inkább filmzenés hatása van gyakran a muzsikának. A számok az intro-t leszámítva, amely az utolsó epikus majdnem 17 perces hosszúságú dalban folytatódik 5 percnél nem rövidebbek. Továbbra sincs hiány kreativitásban és igényességben, így nem igazán unható meg a lemez. Amit igazán személy szerint hiányolok az a kicsit több élet, kicsit több energia. A dalszövegek továbbra sem az élet napos oldalát fejtegetik.

Némi elektronikus zaj is előfordul, szerencsére nem túlzott mértékben, mert megölné a természetes atmoszféráját a daloknak. Remek albumot tettek le megint, remélem hamarosan élőben is megtekinthetem őket.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Surveillance (part 1)
2. Redemption
3. Silence Grows
4. Call Me Back
5. The Greatest Show on Earth
6. Surveillance (part 2-3)


Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Karisma Records Debuts Track From Upcoming Solo Release From Airbag Guitarist Bjørn Riis

KMZ

Hot News: Karisma Records To Release Debut Solo Album From Airbag Guitarist Bjørn Riis

KMZ

Hot News: Karisma Records Debuts Track From Upcoming Album From Prog Rockers Airbag

KMZ

Hot News: Prog Rockers Airbag Offer Sneak Preview Of Track From Upcoming Album

KMZ

Hot News: Karisma Records Signs Prog Rockers Airbag For A Further Two Album Deal

KMZ

AIRBAG – All Right Removed

SteveShield

Hot News – Prog Rockers Airbag Release Digital Single Ahead of Upcoming Sophomore Album

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek