Lemezismertetők

AL-NAMROOD – Estorat Taghoot

Kiadó: Shaytan Productions

Weboldal: myspace.com/alnamrood

Kiadás éve: 2010

Stílus: Black metal

Brief Sum: Great black metal from Saudi Arabia. If you want to listen arabian motives influenced black metal or if you just simply like Melechesh this album is waiting for you.

 

A lemez egy kellemes kis intróval indul. Nem csak erre, hanem az egész műre jellemzően, az arab motívumokat részesíti előnyben, ami nem is meglepő hisz a zenekar szaúd-arábiai. Aztán egy igazi black metal nóta következik, eszeveszett tempón. Hangulatos és határozottan tetszetős már első hallásra is.

Az album hangzására egyébként jellemző, hogy a dobok gyakran elvesznek és a gitárszólók illetve egyéb hangulatkeltő hangszerek megjelenése pedig túl hangos. Ennek ellenére mégis rendben van és megvan a zene varázsa.

A dalszövegekről annyit lehet tudni, hogy leginkább az ősi mitológiákról szólnak.

Az albumborító számomra nem túl sokat mondó, viszont a banda logó kifejezetten tetszik. Általában nem bírom az efféle krikszkrakszos logókat, de ebből még kilehet olvasni az együttes nevét és van egy összképe. 

A négyes számú nóta az abszolút kedvenc. Végig eszméletlen lüktetése van a zenének és a vokál is tökéletesen passzol bele. Szerencsére a dallamos részek egyensúlyban vannak a gyorsabb, tekerősebb témákkal így egyikre sem ununk rá. 

Talán a vége felé már kezdenek ismerősek lenni a dallamok, így az utolsó 2-3 számot már felejthetőbb alkotásnak mondanám, aztán kitudja majd ha legközelebb hallgatom lehet pont azok közül fog megtetszeni valamelyik. A hatos számú szerzeményben mely amúgy sem egy gyors darab, van egy eszméletlen jól eltalált lassulás teljesen vokál mentesen. Ez gondolom átvezető gyanánt került a lemezre. 

Az album még 2010-ben jelent meg és ha jók az információim azóta egy újabb kiadványuk is napvilágot látott. Mindenképp utána kell majd néznem. 

Ez egy remek lemez, a néhol rossz hangzás ellenére is. Sikerült belopniuk magukat a mostanában  hallgatott lemezek közül az öt legjobba.

Tracklist:

1. Arousal At Nebuchadnezzar Fortress
2. Junood Al Amjaad
3. Estorat Taghoot
4. Ma Kan Mn AlDahr Mundther
5. Endma Tuqsaf Al Ruoos
6. Ma’dabt Al Audhama
7. Fe Youm Thaqeef
8. Wata’a Bakhtanasar
9. Laylat Ghabra’a
10. Asda’ Al Dmar
11. Ajal Babel


Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek