Lemezismertetők

ALL SHALL PERISH – Awaken The Dreamers

Kiadó: Nuclear Blast

Weboldal: www.allshallperish.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Deathcore

 

(scroll down for English Version)

 

Az All Shall Perish még a deathcore-nak nevezett stílus felfutásával került a felszínre. Már a bemutatkozó lemezük is nagy visszhangot keltett, hisz” a későbbiek folyamán leszerződtette őket a Nuclear Blast, és azóta is töretlenül dolgoznak a kiadó égisze alatt. Akkoriban én is felfigyeltem rájuk, és a mai napig az egyik legjobb csapatnak tartom ebben a stílusban. Immár harmadik albumukkal jelentkeznek, és ez dönti majd el, mennyire is van létjogosultsága a csapatnak. Azt előre leszögezem, hogy a most megjelent “Awaken the Dreamers”-ön nem fog múlni semmi. A 2006-os lemezük (azt leszámítva, hogy nem volt rossz) valahogy nem hozta el számomra azt a szintet, amit vártam volna tőlük, de a mostani mindegyiken túltesz. Ha valakinek még elkerülte volna a figyelmét az All Shall Perish, annak mindenképp ezzel vagy az első lemezzel kezdeném a bemutatást, sőt olyan embereknek is ajánlanám (főleg ezt az új lemezt), akik elvből elzárkóznak ettől a fajta stílustól. Mert igenis ebben a bandában megvan az a kellő düh és energia, ami mindent elsöpör az útjából.

Már a lemez első dalánál kiderül, hogy minden eddiginél technikásabbra vették a figurát, és a sötét tónus is még nagyobb teret kap. Az őrült tekeréseken kívül az ebben a stílusban elengedhetetlen súlyos, földbe döngölő riffekre is képesek. Persze, ha az adott dal megkívánja, harmóniákra is vetemednek, sőt egy-egy virga szóló is belefér a keretbe. Ennek szellemében érdemes meghallgatni az egyik kedvenc dalomat, a “Black Gold Reign”-t, de ugyanez elmondható a “Never… Again”-ről is. Ha már itt tartunk, érdemes a dalokat jobban is fülelni, ugyanis nagyon jó témákat hoznak Chris Storey és Beniko Orum gitárosok, pl.: a címadó dal.

A lemez másik erőssége, hogy nincs végigzúzva (ami amúgy az első lemez egyetlen szépséghibája volt), hanem kellő pontossággal és átgondoltsággal van felépítve. Gondolok itt az olyan ötletekre, mint átvezetőként funkcionáló “The Ones We Left Behind” és “Misery’s Introduction” dalokra, a végig tiszta dallamokat és üres, magányos pengetéseket felvonultató “Memories Of A Glass Sanctuary”-re, vagy a teljesen instrumentális hatalmas szólókkal teletűzdelt “From So Far Away”-re. Amúgy van ezeket ellenpontozó durvulat is: “Stabbing To Purge Dissimulation”. A változatosság másik eleme a mindenfajta hangot kiadni képes Eddie (Hernan) Hermida énekes, és ne felejtsük ki a sorból a dobos Matt Kuykendall precíz játékát sem.

Száz szónak is egy a vége, ez a 36 perces korong egy kerek egészet alkotva hibátlanul prezentálja nekünk a stílus mibenlétét. Ki-ki döntse el maga, de számomra ez egy kiváló lemez.

————————-

ENGLISH VERSION:

All Shall Perish came on surface when metalcore started to got more popular. Their debut album had great responses ’cause later they’ve signed with Nuclear Blast and still they’re working under this label. At those days they grabbed my attention too and I think that they’re one of the best bands of this genre. This time they’re here with their third album and this will decide if they bear a reason for existence. In advance I pinpoint that nothin will be up to the present released “Awaken the Dreamers”. Their album released in 2006 (it wasn’t bad) somehow didn’t managed to take them up to the level that I expected from them but the present is outshine all of them. If All Shall Perish hasavoided someone’s attention than they may try with this or their first disc, moreover I may advise them (mostly the new one) for those who are against this music on principle. Since in this band there’s the competentanger and energy thatsweeps away everything from it’s way.

In the first song of the disc it can be heard that they are playing more technically than anytime before and the dark tone also gets a greater space. Besides the crazy shreddings a crucial thing is the wight too, they can play fucken heavy riffs. Of course if the given song requires they can play harmonies and sometimes there are some virtuoso solos. You should listen to one of my favorite song of the disc called “Black Gold Reign” in this manner but the same could be told of “Never… Again”. And if we’re at this point then I have to say that it is worthy to listen to the tracks attentively cause the guitarists Chris Storey and Beniko Orum are playing really fine theme for example “Awaken the Dreamers”.

Another acuity of the disc is that is not just a big crushing (which was the only fault of their first album) but it has been built up with competent accuracy and matureness. I mean such ideas like “The Ones We Left Behind” and “Misery’s Introduction” which are functionate as interludes, and the “Memories of a Glass Sanctuary” which is of clean melodies and lonely plucking, or the instrumental song with great solos called “From so Far Away”. By the way there are contrapuntists of these songs: “Stabbing to Purge Dissimulation”. The other element of the manifoldness is the vocalist Eddie (Hernan) Hermedia and we must not forget about the drummer Matt Kuykendall’s precise play.

It is needless to say anything more, this 36 minutes long disc is a complete creation that presents us the genre without failures. You should decide yourself but for me this album is excellent.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. When Life Meant More…
2. Black Gold Reign
3. Never…Again
4. The Ones We Left Behind
5. Awaken The Dreamers
6. Memories Of A Glass Sanctuary
7. Stabbing To Purge Dissimulation
8. Gagged, Bound, Shelved And Forgotten
9. Until The End
10. From So Far Away
11. Misery’s Introduction
12. Songs For The Damned

Pontszám: 9

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek