Lemezismertetők

ALTARS – Altars (demo)

Kiadó: 

Weboldal: myspace.com/altarsofficial

Kiadás éve: 2008

Stílus: Death metal

 

 

 

 

Az ausztráliai Altars 2005-ben alakult, a simán Altars névvel rendelkező kiadványuk, mely egy 5 dalos demó/MCD, pedig az első amit jónak láttak a nagyvilág elé tárni. A késés oka annyi, hogy a felállás csupán 2007-re stabilizálódott, amikor a Sarsekim-i (helybéli death banda) Jon Dewar csatlakozott a zenekarhoz, mint basszusgitáros. Esélyt is kaptak, nem is keveset az élettől, hisz egy színpadon játszhattak a svéd Dismember-el, akiket Ausztrália-i körútjukon kísértek el egy ugyancsak underground helyi zenekarral, a Tzun-Zu-val. A MCD kultikus jellegét növelendő, 500 példányszámot nyomattak csupán. Következő kiadványként videóklippet is ígérnek, tehát valaki csak dolgozik a háttérben, ha ilyen jellegű kiadványra is elragadtatják magukat.

Death Metal / Experimental / Ambient – így írják körül a zenéjüket, megtoldva, hogy ezen érzelmek kavalkádja emeli ki őket a tömegekből. Gyanítom, hogy a tömeges szeméthalmazra gondoltak, ami elözönli hallójáratainkat mostanság a death metal színtérről.

A zenekar által beígért “experimentalizmus” annyiban nyilvánul meg, hogy a demó záró dalát egy Neurosis jellegű vontatott gitárnyüvés vezeti le, ami egyben keretbe foglalja az egész produkciót. Hogy mit tartogatnak tarsolyaikban, azt nem is sejtem, de a röpke 24 percben nem sikerült egyáltalán meggyőzniük. Helyesbítek, a tömegből nem igazán sikerült nekik sem kiemelkedniük.

Az alap a Cannibal Corpse/Morbid Angel jellegű death metal nyakon öntve holmi belassult témázgatással. Van “gyerekes” megoldás is, ami mosolyra késztetett. Kukk bele a 4-es trackbe, melynek becses címe: Obstinance of Being. A már említett utolsó dalban thrash-es riffelés is felüti fejét. Van azért jó momentuma is ennek a bemutatkozásnak. A második dal középrésze egészen csinosra sikeredett, ahogy mostanság mondanánk, nagyon pöpec.

A zenekari fotót nézegetve igazán irigylésre méltó fickókkal van dolgunk, nem kell ezer kilóméreket utazzanak, hogy gyönyörű, napsütötte tájakat lássanak, azonban e napsütötte vidékről nem igazán sikerült meggyőző zenét produkálniuk nekünk, akik ki vagyunk éhezve üdítő zenékre.

Tracklist:

1. Transcending the Spectral Planes
2. Towers of Silence
3. Besiege the Walls
4. Obstinance of Being
5. Fallen Beneath Seleucid Temples

Pontszám: 4

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek