Lemezismertetők

AMONGST THE MOONLIGHT – A Journey Through Darkness

https://youtu.be/gNogPTrkyD8

Mostanában egyre több csapat igyekszik elcsípni a 90-es évek közepén „fellángolt” szimfonikus black metal ízvilágát, szóval ezt is elérte végül a retro mozgalom. Az USA voltaképpen mindig fáziskésésben volt az Európában virágzó zenei irányok tekintetében. Persze, ez önmagában még nem gond, sőt adott a lehetőség, hogy az újra felfedezés öröme kitermeljen néhány figyelemre méltó bandát, produkciót.

A washingtoni Amongst The Moonlight-ról nincs sok infóm, de a zenéjük egyértelművé teszi számomra, hogy rongyosra hallgatták a korai Emperor, Dimmu Borgir, Limbonic Art lemezeket, ebből is az In The Nightside Eclipse-t jelölném meg legfőbb hatásnak. Ennek megfelelően, már a lejátszóba helyezés pillanatában gyülekezni kezdenek fölöttünk a baljós fekete fellegek. Tetszik, hogy nem tolják túl a szimfonikus elemeket, inkább csak a hangzás dúsítása a cél, no meg az a már-már megfoghatatlan atmoszféra megteremtése, ami határtalanná varázsolja körülöttünk ezt a természetellenes sötétséget. Ezen a téren tehát nagyon jól teljesít az album, valóban rengeteg kellemes emléket, érzést sikerül megidézni vele, de ezzel kész is a szó-, és igetár. Az Emperor zsenialitása nem csak a hangzásban, de a magas szintű komponálási készségben és a hihetetlen emlékezetes riffekben rejlett. Az Amongst The Moonlight ebből csak a hangulatot tudja hozni, így senkit sem fog akkora magasságokba röpíteni és olyan szédítő mélységekbe rántani, mint a fekete fém császárjai.

Nem akarom bántani őket, igazából nincs is miért. Amit bevállaltak, tényleg jó érzékkel hozzák is végig, bár érezhető, hogy az erősebb dalok az album elején foglalnak helyet. Arról pedig nem ők tehetnek, hogy az Emperor-hoz nem lehet felnőni.

Továbbra is bátorítok mindenkit, aki szereti, vagy szerette ezeket a bandákat, hogy próbálkozzon A Journey Through Darkness-el, mert megérdemlik. A következő albumra pedig még egy hatalmasat is léphetnek akár. A kiváló alapokat mindenesetre már most birtokolják.

Kiadó: Immortal Dawn Productions
Kiadás éve: 2020
Stílus: Symphonic Black Metal
Weboldal: https://amongstthemoonlight.bandcamp.com/

Tracklist:

  1. Astral Skies Awake
  2. A Journey Through Darkness
  3. Mask of Twilight
  4. The Catalyst
  5. Riders of the Dark
  6. A Tunneled Abyss
  7. Swallowed
  8. Betrayer and the Nameless
  9. Haunting of a Memory
  10. Vessel of the Ancients

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek