Lemezismertetők

ANCIENT – Back to the Land of the Dead

Kiadó: Soulseller Records

Weboldal: www.ancientband.net

Kiadás éve: 2016

Stílus: Melodic Black Metal

Brief Sum: It’s got spirit, energy and dark atmosphere – you cannot hear the sounds of aging. „Back to the Land of the Dead” is a decent piece, the sounding isn’t the overpolished plastic one, the cover is a blast… what else do you need?!

 

A jó öreg norvég Ancient 12 év (!!!) hallgatás után visszatért! A magam részéről meglepődtem, nem számítottam rá. De ha már így alakult nézzük mit is hoztak nekünk össze, mert annak ellenére, hogy sosem tartozott szigorúan véve a stílus krémjéhez, azért egy-két kisiklástól eltekintve mindig jó lemezekkel jelentkeztek. Ők a tipikus a norvég „black metal” melodikusabb oldaláról közelítettek a zenéléshez és ezen az új „Back to the Land of the Dead” lemez sem kíván változtatni.

Szélvész riffek, feszes tempó és nem utolsó sorban igazi norvég hangulat ez mind amit kínálnak nekünk. A csapathoz Nick Barker is csatlakozott, ami a nem kisebb reklámérték mellett azért a minőséget is hozza. Így egy egész korrekt bár egy kicsit hosszú 12+1 feldolgozás több mint egy órás játékidejű lemezt született. A dalok zeneiségét tekintve sok újdonság nem mondható el, de mindegyikben rejtettek egy-egy megjegyezhető riffet, kiállást ami a maga közegében elviszi a hátán a muzsikát. Ami még pozitívum, hogy akad a nótákba egy-két „kalandozás” is, ha kell akusztikus gitárral fűszerezve és ez mindenképpen jót tesz az összképnek. Nem beszélve az itt-ott előforduló szólókról. Dalok tekintetében a lemezt nyitó „Land if the Dead” a „The Empyrean Sword”, „The Ancient Disarray” hármasa tűnik a legerősebbnek, de mondom mindegyik tétel bőven vállalható.

Van benne szufla, energia, sötét hangulat nem hallatszanak a kiöregedés jelei. Korrekt anyag a „Back to the Land of the Dead”  a hangzás sem az a túlcsiszolt műanyag, a borító is hatásos…mi kell még?! Ancient üdv újra a sötétség fedélzetén.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Land of the Dead
2. Beyond the Blood Moon
3. The Sempiternal Haze
4. The Empyrean Sword
5. The Ancient Disarray
6. Occlude the Gates
7. The Excruciating Journey, Part I: Defiance and Rage
8. The Excruciating Journey, Part II: The Prodigal Years
9. The Excruciating Journey, Part III: The Awakening
10. Death Will Die
11. The Spiral
12. Petrified by Their End
13. 13 Candles (Bathory cover)

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek