Lemezismertetők

ANGELCORPSE – Of Lucifer And Lightning

Kiadó: Osmose Productions

Weboldal: myspace.com/angelcorpse666

Kiadás éve: 2007

Stílus: Death / Black Metal

 

 

 

 

Megtörtént az, amire évek óta vártam, az Angelcorpse nevű szörnyeteg újjáalakulásáról van szó. Sejteni lehetett anno, hogy Peter Helmpkamp és társulata nem bírja majd ki a fő elfoglaltsága nélkül. Hivatásos “blasphemer” Pete és Gene Palubicky gitáros is, igaz sosem akasztották végleg szögre a “fegyvereiket”, de az Angelcorpse elvileg feloszlott pár éve.

Pete talált magának egy nyersebb, primitívebb zenekart a volt Conqueror tagok oldalán, ez pedig a hírhedt Revenge. Ott kizajonghatta magát. Sok helyen olvastam olyan írásokat, amikben Helmkapmot lehúzták, amiért beszállt egy ilyen nem túl “agyas” zenekarba. Persze, ez csak a kommersz médiamajmok véleménye!

2007 elején nagy várakozás előzte meg részemről a visszatérő lemez megjelenését. Nem is kellett csalódnom. Nem lettek semmivel sem puhányabbak a srácok, és a hangzóanyag minősége is megfelel az elvárásoknak.
Paraméterek: Intro plusz 8 szám, bő fél órában. Hozzák a jól megszokott black metalt. (Mások sokan death metal-nak aposztrofálják őket, de szerintem inkább a fekete stílus felé hajlik a mérleg nyelve, bár ez tök mindegy). Technikás, tördelt dalszerkezetek, Slayer ihlette káosz-szólók, és okkult szövegvilág jellemzi a lemez tartalmát. Kellett pár hallgatás, míg ráhangolódtam teljesen a cuccra, de ez minden lemezzel így volt, a debütálást leszámítva.

Nemigen tudok kiemelni egy nótát sem, egy egybefüggő gyalázat az egész lemez. Talán a “Hexensabbat” és a “Saints of Blasphemy” a két legkiemelkedőbb zúzmány.
Van itt minden, húzós, tördelt és belassult részek is, biztos nem fél óra alatt tákolták össze a szerzeményeket. De ezt szintén megszokhatták a banda munkásságát kedvelő arcok.
Az egyedüli kicsiny negatívum számomra a kissé steril hangzás, ami teljesen hasonlatos a legutóbbi Morbid Angel lemezek hangzásvilágához. De ez már csak az én személyes véleményem. Minden tisztán, jól hallható, de elsőre fura volt az én fülemnek. Aztán a lemez közepéhez érve már nem is érintette a hallójárataimat a fent említett dolog.

Lényeg ami lényeg: Helmkampék visszatértek, koncerteznek is rendesen, szóval az Angelcorpse feltámadt hamvaiból! Az meg, hogy hazánk felé tévednének, valószínű csak egy általam kreált álom marad, de talán majd egyszer…
Tegyétek be ezt a lemezt és biztosak lehettek benne, hogy az összes evilági lény holtan esik össze ezeket a hangokat hallván!

Tracklist:

1. Credo Decimatus
2. Antichrist Vanguard
3. Machinery of the Cleansing
4. Hexensabbat
5. Extermination Sworn
6. Saints of Blasphemy
7. Thrall
8. Shining One (Rex Luciferi)
9. Lustmord

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek