Lemezismertetők

ANNOTATIONS OF AN AUTOPSY – II: The Reign Of Darkness

Kiadó: Nuclear Blast

Weboldal: facebook.com/AOAAOFFICIAL

Kiadás éve: 2010

Stílus: Death metal

 

 

 

 

A brit death metal/deathcore csapat neve mostanság elég sokat szerepelt a médiában. Eleddig én nem ismertem a zenéjüket, ezért eléggé kíváncsi voltam már rájuk.
2009-ben szerződtek a Nuclear Blasthoz és ez még nagyobbá tette őket. A mostani anyaguk a második teljes hosszúságú lemezük. A négytagú zenekarban a Steve a vokál szerepét tölti be. Elég mélyhangon hörög, semmi problémám nincs vele. Kellően brutális. Helyenként a Cannibal Corpse, Suffocation-t juttatta eszembe, de azért ez kicsit más. Jamie nem játszik túlzottan cifrán/technikásan, és még hipergyorsan sem, de ettől függetlenül jól nyomja. Brad dobjátékában egészen jó duplázásokat és blastbeateket figyelhetünk meg. Sam változatos basszus témáira sem lehet panasz. Így áll össze ez a durva, agresszív játék, amely pusztító erőt áraszt. Egyébként a keverést Erik Rutan végezte, ami kiváló, és még ráadásként a Bone Crown számban néhány pillanatra beszállt ő is.:)

Elég sokszor végig hallgattam az anyagot, de a remek zenészek ellenére nem tudom azt mondani, hogy mennyire szuper lenne. Jó-jó, de mégsem az igazi. Egy idő után unalmas lesz. Pedig van bennük egyéniség és kellőképpen örültek. Igazából, már annyi death metal és deathcore lemez jelent meg, hogy lehet azért nem tűnik csodának egy ilyen kiadvány, mert rengeteg hasonló lemezt hallhattunk már. Mondjuk, azért ne gondoljunk tucat lemezre, de nem is világ megrengető. Kb. a közepes és a jó színt között helyezkedik el, legalábbis nálam.
Mindenesetre idén rengeteget fognak koncertezni és biztos vagyok benne, hogy élőben nagyot fognak zúzni és sok mindenkinek megtetszhet!

Tracklist:

1. And So It Begins…
2. In Snakes I Bathe
3. Born Dead
4. Bone Crown (feat Erik Rutan)
5. Emptiness
6. Catastrophic Hybridization
7. VII: The Horror, The Destruction…
8. Impale The Sun
9. Portrait Of Souls
10. Cryogenica
11. Into The Black Slumber

Pontszám: 6.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek