Lemezismertetők

ANOTHER WAY – Holtágak Az Ártérben

Kiadó: 

Weboldal: myspace.com/anotherway666

Kiadás éve: 2009

Stílus: Hardcore / Grindcore / Punk

 

(scroll down for English Version)

 

 

2009 januárjában lett felvéve az Another Way legújabb albuma, melyen 12 nóta szerepel plusz egy outro. Sajnos a zenekarról nem sok mindent tudok, szinte csak annyit, hogy Békés megyéből származnak és hogy 4 tagot számlál: Gida – basszusgitár,ének; Bandi – dob; Tomi – gitár valamint Máté tölti be az énekesi posztot.

Az albumon található dalok nem túl hosszúak, vannak egypercesek is, de a leghosszabb is alig éri el a két és fél percet. Ami nem probléma, hiszen az ilyesmi stílusú dalokat általában hamar „ledarálják” a hasonló műfajban utazó zenekarok. És ha már műfaj… meghatározásként az Another Way esetében punk/hardcore/grindcore van írva, ami tökéletes leírás: mindhárom műfajból kapunk egy kis részletet, s a műfaji jegyek hellyel-közzel összhangba vannak egymással.

Már az album kezdete elég érdekes, egy darabig azt hittem, hogy el sem kezdődött az első szám, aztán hirtelen belecsaptak a lecsóba!
Különben több zenekar hatását is érezni lehet az Another Way zenéjében. Például valahol olyan riffet hallottam, mint amelyet már a Napalm Deathben, a „Tévhit” pedig kísértetiesen hasonlít a Fostartály zenekar valamelyik szerzeményéhez.
Kissé fura a két ének az „Erőszakos múlt”-nál, mintha nem illenének össze. A „Visszafordíthatatlan”-nál is majdnem ugyanez a helyzet, mintha csúszna az ének, de itt ezen felül még némi disznóvisítást is kapunk.
A „Tétova lelkek” viszont egy egészen jó HC dal, nekem ez az egyik kedvencem az albumról. A másik pedig a „Jövőképtelenség”, ez ugyanis egy nagyon eltalált dal, lassú gitártémákkal, illetve gyors, darálós részekkel.
Megmelíteném még az outrot is. Elég ellentmondásos az elején lévő elgondolkodtató szöveg, majd a hirtelen bekiabálás: „b@zd meg”.

Nekem annyira nem jött be ez az album. Főleg az énekkel vannak a gondjaim, néhol mintha elcsúszna, s a vokál sem mindig passzol az adott közegbe. A keverés sem mindenhol jó, egyes számok között alig van szünet, mások között pedig eltelik majdnem 10 másodperc. Emiatt ez sajna nekem csak 6/10

—————————-

ENGLISH VERSION:

Another way recorded their new album in January, 2009, and there are 12 songs on it plus an outro. Unfortunately, I don’t know too many things about the band, but they are from Békés county, and there are four memebers in the band: Gida – bass, vocals; Bandi – drums; Tomi -guitar; and Máté – vocals.

The songs in this album are not too long, there are one-minute songs, but the longest song is about 2,5 minutes. It’s not a problem, because there aren’t too much long songs in this kind of music. I read for Another Way’s music: It’s punk/hardcore/grind, and this is a perfect description, because they mix these 3 kinds of music style in their music almost right.

The beginning of this album is already interesting, because after a short quiet period, they start the grindin’!
We can realize some band’s inspirations in the songs, eg I heard some guitar themes, which I’v heard in Napalm Death’s music before, and „Tévhit” is similar to a Fostartály (hungarian grindcore band) song.
Double vocals are a bit strange in „Erőszakos múlt”, I think they don’t fit to each other. It’s the same in „Visszafordíthatatlan”, vocals are lost, and we get some pig-screams too.
„Tétova lelkek” is a great hc song, this is one of my favourite songs in this album. The other song is „Jövőképtelenség” with Its slow and fast guitar themes.
I’d like to mention the outro. It’s a bit contradicted, that It’s have a great lyrics at the beginning, then they suddenly scream: „f*ck you”.

I don’t really like this album. I don’t like the vocals, sometimes they’re lost, and don’t fit to the agent. Sounding is also not perfect, sometimes there aren’t any break between two songs, but sometimes there are 10 seconds. Unfortunately It’s 6/10.

Tracklist:

1. Az élet nem vész el
2. Tévhit
3. Döntő pillanat
4. Otthon a világ végén
5. Mocsár
6. Erőszakos múlt
7. Visszafordíthatatlan
8. Tétova lelkek
9. A szavak ajtók, a szavak falak
10. Duzzasztógátak
11. A butaság földjén
12. Jövőképtelenség

Pontszám: 6

Kapcsolódó cikkek

Jack, Another Way – első számtól kezdve beindult a közönség

KMZ

ANOTHER WAY – Csillagok kutyaláncon

Loomin Cage

Another Way interjú

KMZ

nemecsek / Another Way / Bipølaris – azt mondják jó volt

KMZ

Crippled Fox / Jack / Another Way / Infectious Pit – teltházas brutális este

KMZ

Magrudergrind, Primitive Man, Another Way, Ghostchant koncika a fővárosban

KMZ

Horse The Band, Gacy’s Threads, Rivers Run Dry, Another Way – Koncertbeszámoló

terror

Fostartály, Another Way, Húsdaráló Project, Mondo Gecko – Koncertbeszámoló

Adomina

Guided Cradle, Holocausto Canibal, Human Error, Another Way, Jack, Kötelező Közhelyek – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

ANOTHER WAY / KERNEL PANIC / NOT THIS TIME – 3 Way Split

xfixbitchx

Magrudergrind, Another Way, Pavilionul 32, Aku – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek