Lemezismertetők

ANTIGAMA – Stop The Chaos MCD

Kiadó: Selfmadegod Records

Weboldal: myspace.com/antigama

Kiadás éve: 2012

Stílus: Grindcore

Brief Sum: A not too long but quality grindcore without surprising movements. Despite that, everyone can found a favorite piece to listen to among the well composed songs.

 

Amikor bekerült a lejátszóba az Antigama soron következő lemeze, nem tudtam mit várjak tőle hiszen az előző munkásságaikat nem ismertem. Első hallgatásra őszintén szólva nem sok új és megfogó dolgot hallottam benne. Aztán második hallgatásnál már jobban megcsapták fülem a gitár témák, amikről egy visszafogott Psyopus érzés tört rám. Még így a cikk írása közben sem tudom eldönteni pontosan, hogy a GrindCore mellett mit is hallok benne. 

Az első komolyabb darab a lemezen a címadó nóta, ebben elsőre kitűnnek a disszonáns gitár témák, melyek általában eszeveszett csúszkálásokkal vannak összekötve. Innentől fogva válik a lemez igazán élvezhetővé, ami a számok hosszabbodását is jelenti. Azért persze ne számítsunk túl hosszú fejezetekre, a maguk két és fél perc körüli hosszukkal teljesen megfelelnek! 

A záró nóta, nem túl meglepően a The End c. viseli. Azért ezt emelem még ki, mert ez egy kicsit industrialos vonalon mozgó elvont darab, semmi zúzás semmi dara, csak a hangulat teremtés. Néhol egy kis dobbal néhol egy kis gitárral és egyéb aláfestő sampleres témákkal. Nekem nagyon tetszett, hogy a gitárnak a gerjedését is alá vágták, ami ugyan nem nagy dolog, de személy szerint az ilyesmit mindig szerettem, mint hangulat fokozó elem. 

A lemez hangzása rendben van, a lábdob csattogása különösen tetszett. A pergőt viszont egy kicsit magasabbra vettem volna, mely egy kis ideig meg is valósul az Indicate Trap címre hallgató alkotásban. Részemről jobban tetszett volna ha végig így szólna. Az énekről túl sok mindent nem lehet elmondani, beleillik helyén van és nem túl változatos. A néhol feltűnő sampleres témák se nyomják el szerencsére az alap zenét, így itt-ott ahol fetünnek üde színfoltot jelentenek, lehetett volna több belőlük kicsivel. 

Kiemelném az album borítót, mely nekem a maga egyszerűségével nagyon tetszett, egyszerű és nagyszerű! 

A dalszövegeknek próbáltam utánanézni, ám túl sok mindent nem sikerült kideríteni így ezekről nem tudok nyilatkozni. 

A lemez összességében és hosszúságával együtt, túl sok újat nem nyújt, viszont ami benne van az el van találva és jól szól. Összesen 15 percet kapunk ezzel a koronggal belőlük amit kicsit keveslek még kislemezként is, de akinek tetszik úgyis beszerzi a többi anyagukat is. Mindenképp többszöri emésztést ajánlok a lemezhez, még azoknak is akik ezt a stílust preferálják.

Tracklist:

1. E Conspectu
2. The Law
3. Stop The Chaos
4. Find The Function
5. Intricate Trap
6. The End

Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

Antigama – Stúdiómunkák megkezdése januárban

KMZ

Hot News: Antigama – Polish Grind Purveyors Unload New Track From Upcoming Meteor LP

KMZ

Hot News: Antigama – Video Trailer For Meteor LP Reveals First Audio From New Album

KMZ

Hot News: Antigama – Details On Sixth Album Meteor Confirmed

KMZ

Hot News: Antigama – Completes New LP

KMZ

Hot News: Antigama – Stop The Chaos Remixes Is Out Now

KMZ

Hot News: Antigama – Has Entered The Studio To Construct Sixth LP

KMZ

Hot News: Antigama – Stop The Chaos 12″LP; Remixes CD; show with Nasum

KMZ

Hot News: Antigama – New Track From Upcoming MCD Posted

KMZ

Hot News: Antigama – Exclusive Studio Report Trailer Posted At Metal Injection

KMZ

Hot News – Antigama: Return To Selfmadegod Records

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek