Lemezismertetők

ANUBIS GATE – Andromeda Unchained

Kiadó: Locomotive Music

Weboldal: www.anubisgate.com

Kiadás éve: 2007

Stílus: Progressive / Metal / Rock

 

 

 

 

Megjelent az új lemeze az Anubis Gate-nek, ami hivatalosan augusztusban jelent meg, s a Danish metal awardson az év jelölését kapták meg. 2005 óta új énekessel nyomul a banda, méghozzá jó barátjukkal és producerükkel Jacob Hansennel. A harmadik lemeze a bandának új elemekkel bír, tehát a dinamikus, heavy metalos témák kaptak egy jó adagnyi progresszivitást főleg az ének miatt, s maga koncepció a Sci-fi témáját boncolgatja. Nem kell megijedni a rajongóknak, mert minőségben hasonló remek anyagot kaptunk a zenekartól megszokva. Szerintem a banda feljebb ment egy szinttel, bár most egy jóval másabb lemezt alkottak az eddigiekhez képest, s ezért érzem ezt. A zene nagyon illeszkedik az énekhez, vagy fordítva, nem tudom, melyik született meg előbb. Azt is gondolom, hogy talán szándékosan már az új énekhez írták a számokat, mindenesetre nagyon úgy érzem.

Egy remek intro után a “Snowbound” c. tétellel nyit a lemez, ami nem egy tipikus kezdő szám, mivel nem üt be, nem dörren bele arcba, de olyan dallammal bír, hogy ezt meg tudom bocsátani a zenekarnak. Nem értem, mi mehet ott skandináv földön, ott elég keményen nyomják az ipart, minőségi lemezekkel operálnak a svéd, dán bandák, tök mindegy milyen stílussal bírnak, de ami külön plusz pont az összes bandának, meg észre is vettem, de lehet nem nagy észrevétel, hogy olyan modern soundot tudnak nyújtani a szinti, effektek, hogy teljes a megújulás. Mondjuk az ottani stúdió körülmények ott vannak a szeren, bár itthon is elkezdődött valami, de nem tudom milyen szinten. Nagyon meg vannak írva ezek a számok egytől – egyig. A “Waking hour”-ben is remek melódiák, no meg gyorsabb ütem, és nagyon szívfacsaró énektémákat hallhat az ember. A címadó dal “Andromeda unchained” már megadja a lemez koncepcióját tartalmi és dalok minősége terén is. Mindenképp progresszív újító, amit hallhatunk.

Az a jó a zenében, hogy igazából, bármilyen újdonságot kaphat az ember, de sok esetben a befogadótól is függ, de itt egyértelműen az Anubis Gate is odatesz azért, hogy jókat mondjon az ember róla. Van a lemeznek egy olyan hangulata, hogy utaztat, belevisz egy szép, érdekes világba, szinte az egész történetet el tudod képzelni, miről szólhat a lemez. Teszem hozzá, mindenkinek mást mondhat. A számok hallgatása közben okoz az embernek katarzis élményt a lemez. Vannak fajsúlyosabb hosszúságú számok is, de nem az időhúzás, hanem a beleélés végett. Mindenképp ajánlom progresszív, dallamos, elragadó zenét kedvelő arcoknak, meg mindenkinek, aki nyitott.

Tracklist:

1. Freak Storm At Post Zeta … one child missing …
2. Snowbound
3. Waking Hour
4. Andromeda Unchained
5. Banished From Sector Q
6. Beyond Redemption
7. Resurrection Time
8. Escape Pod
9. This White Storm Through My Mind
10. The Final Overture
11. Take Me Home
12. Point Of No Concern
13. The End Of Millenium Road
14. The Stars Of Canis Minor

Pontszám: 9

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek