Lemezismertetők

APOLOKIA – Kathaarian Vortex

Kiadó: My Kingdom Music

Weboldal: www.apolokia.com

Kiadás éve: 2013

Stílus: Black Metal

Brief Sum: Maybe Apolokia is one of the few bands who still ignores the modern-wave Black Metal, and in the Kathaarian Vortex, you can hear this hard statement again. Brutal, cold guitar riffs, apocalyptic vocal…must listen to it.

 

Nálam az Apolokia régi időkre nyúlik vissza; ha jól emlékszem készítettek egy split-et a Nargaroth-al, ami igen bejött, azóta kedvenceim egyike. Hagyományos, tradicionális Blackre törekedtek mindig is, mindezt kellemesen dübörgő riffekkel és túlvilági hangulattal fűszerezve a kezdetek kezdetétől. A 2013-ban kiadott Kathaarian Vortex anyag ugyan kissé zajos lett, de még mindig Apolokia.
A formáció Olasz honban született meg a kilencvenes években. Von Blackfrost, illetve Lord Verminaard már ’97 óta nyomja együtt, ami kellemes fúziónak tűnik, akárhogy is nézzük. Véleményem szerint túlságosan nem kell bemutatni a bandát, így térjünk is a lényegi részre; miből is áll az új anyag.
Kissé zajos, közel két perces Intro után beköszön hozzánk a jól ismert apokalipszis, ám ezúttal valamiért nagyon recsegős lett a felvétel, mintha végig egy kávédaráló is a hangszereket erősítené. Ezen felülemelkedve, illetve akklimatizálódva a kezdeti hangzáshoz, nagyon profi anyagot raktak össze a srácok. Kilenc számot hörrentettek fel a korongra, mindegyik példásan brutális, elevenen felfaló egyveleget alkotva ez által. A gitártémák és dobok kifejezetten pontosak, ami a korábbi anyagaik némelyikén nem feltétlenül volt igaz, ám itt remekül megfigyelhető. A középtempót elfelejthetjük, végig brutális blast-beat-ek jellemzőek. A számok nagy részénél valamiért „elhalkulás” hallható; lehalkítják a szám végét. Ez egy-két tételnél még okés, ám szerintem itt halmozottan igaz, ami nem feltétlenül pozitív, mert valahogy nincs előttem, hogy élőben hogyan is festene egy-egy nóta. Ének terén némi „csiharosodást” hallhatunk, nem pedig a pokoli károgást, amit ismerünk már az olasz legényektől.  Nekem mondjuk így kissé apokaliptikusabb lett, ez az énekstílus mindig valahogy pozitívan befolyásolja a zene minőségét, persze ez egy erősen szubjektív vélemény, nyugodtan meg lehet cáfolni. Az viszont biztos, hogy érdemes meghallgatni, nagy spiritusz van a Kathaarian Vortex-ben. Csupán a recsegés miatt kap lepontozást.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Consolamentum
2. Post Kristus Daemonolatry
3. In Figuram Baphometis
4. Order of the Nine
5. Malignant Asphyxiation
6. Kathaarian Vortex
7. Signum Satani
8. Coil of Nihilism
9. Pure Imperial Darkness MMXII


Pontszám: 7.5

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Apolokia Debuts Track From Upcoming Album And Official Vinyl Release

KMZ

Hot News: Apolokia introduce you to their Inhuman Black Metal Art. Here is the album trailer

KMZ

Hot News: The return of Apolokia, Italy’s most hateful and elitistic Black Metal band ever forged since 1994

KMZ

Hot News – Apolokia: Elitistic Black Metal… finally the debut on My Kingdom Music!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek