Lemezismertetők

ARGHOSLENT – Hornets Of The Pogrom

Kiadó: Drakkar Productions

Weboldal: www.arghoslent.cjb.net

Kiadás éve: 2008

Stílus: Death Metal

 

(scroll down for English Version)

 

 

Az 1990-ben alakult Arghoslent-et úgy reklámozzák, mint minden idők legvitatottabb “dallamos death metal” zenekarát. Érdekes reklám, nem tudom, hogy a tagok mit gondolnak erről a promo szövegről, de végül is mindegy. A kritika tárgyát képező korong a csapat harmadik nagylemeze. A Grand Belial’s Key oldahajtásaként indult csapat mára teljesen önálló zenekarrá nőtte ki magát. Sokszor mondják, hogy egy banda életében a harmadik nagylemez vízválasztó lehet. Nos, az ő esetükben biztosan állíthatom, hogy nem nyújtanak mást, mint eddig, de van létjogosultságuk a színtéren, az biztos.

A közel háromnegyed órás lemezre nyolc nótát pakoltak fel. Én nem mondanám tipikus death metalnak, belevisznek sok más elemet a zenéjükbe, kezdve a gyors thrash riffeléstől egészen a black metalra jellemző akkordbontós témákig. A lemez átlagsebességét tekintve inkább a gyorsabb korongok közé tartozik. Persze nem egy Nile ill. Kataklysm szintű pusztításra kell gondolni. Biztos nem az a zenészek célja, hogy 45 percen keresztül száguldjanak!

Minden dalban vannak lassabb témák, kiállásokkal színesítik a nótákat. A “The Nubian Archer” az egyik legjobb tétel a korongon. Igazi black-death metal, száguldással, lassulásokkal, sőt az igazi csemege a jól felépített és igényesen feljátszott szólókban rejlik.
Sok mai death metal csapat megfeledkezik a szólókról, pedig nem szégyen az!

Két negatívumot tudok említeni a lemezzel kapcsolatban, az egyik az énekes jellemtelen hörgése (rohadt unalmas egy orgánum), a másik pedig, hogy néha az az érzésem támad, hogy túl hosszúak a számok. Nehezen megkülönböztethetőek egymástól, egy-két témát kivéve.

Szövegeik történelmi témákat feszegetnek, háborúkról, hadjáratokról, csatákról, hadvezérekről szólnak.
A borítón egy kairói ostrom képe látható, illik az anyag zenei tartalmához a festmény.
Nem lesznek klasszikus death metal fogat, az biztos, de nem is erre törekednek, csak olyan zenét játszanak, amilyet szeretnek. Van benne ötletesség, de érezni a Grand Belial’s… hatásait is. Mindent összevetve egy 7-est érdemelnek.

———————-

ENGLISH VERSION:

Arghoslnet was formed in 1990, and they are promoted as on of the most controversial melodic death metal band of all time. Well, it’s an interesting way of promotion, but i wonder what the members of the band think about it.

Hornets of Pogrom is the third album of the horde. They started as a side project containing members from Grand Belials Key. The third album is usually a watershed in a bands career,
and here we can say that the band has a place in the scene, although they didn’t changed their sound too much.

The disc contains 8 tracks in 45 minutes. It’s not typical death metal what they do, they use a lot of different elements in their songs from fast thrash riffs to black metal themes. The album is basicly very fast, but not as fast a Nile or Kataklysm record, and it’s obvious that grinding through 45 minutes was not the goal of the musicians.

Every song has slower themes to make the music more diverse. I think that one of the best song is The Nubian Archer. It begins with merciless death-black crushing, then slows down
and some brilliant solos coming in, which make this song very special.

One of the problems with the record is the vocals, he has a very boring stlye in harsh vocals. The other problem is I think that the lenght of the songs, they are a little bit too long. It’s hard to meke difference between them, except a few parts.

The lyrics are basicly about historical themes, wars, battles, and warlords. On the front cover of the disc you can see the siege of Cairo, it really fits the atmosphere of the music.

One thing is for sure, that this horde will never be a classical death metal band, but i guess it’s not their goal, they play the music what they like. But it is incontrovertible that they have creativity in music writing, and we can say that they also have the influences from Grand Belial’s Key. Seeing it all, the record is worth to give 7 points.

Tracklist:

1. In Coffles They Were Led
2. Swill of the Knaves
3. Manacled Freightage
4. The Nubian Archer
5. Dog and Broom
6. Oracle of the Malefic Rhizome
7. Hornets of the Pogrom
8. The Grenadier

Pontszám: 7

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek