Lemezismertetők

ARMORED SAINT – La Raza

Kiadó: Metal Blade Records

Weboldal: www.armoredsaint.com

Kiadás éve: 2010

Stílus: Traditional Metal

 

 

 

Az amerikai Armored Saint neve nem lehet ismeretlen az amerikai stílusú power metal szerelmesei előtt. A ’80-as évek közepétől 1991-ig négy nagyszerű lemezt adtak ki, de az igazi áttörés nem sikerült nekik, ezért hamarosan földbe is állt a csapat. Az akkor még élelmes és átgondoltan tevékenykedő Anthrax le is csapott az énekes John Bushra, hogy vele nyomják tovább egyedi thrash metaljukat.

A zenekar közel 10 éves pihenő után egy újabb lemezt jelentett meg Revelation címmel, de rövid idő után ismét felszívódtak. Bush továbbra is turnézott az Anthrax-szel, ahova kisegítő basszusgitárosként az Armored Saint másik alapembere, a basszer Joey Vera is beszállt, így a magyar közönség is láthatta őket, amikor még a new yorki csapat tagjaiként a Szigeten zúztak.

John Bush kirúgása az Anthraxból valahogy előrevetítette, hogy a szentek megint aktivizálódni fognak, de nem siették el, a stúdiólemezre most kerek 10 évet kellett várni az előzőhöz képest. Ez pedig rengeteg idő a zenei életben, de a rajongók nem felejtették el a bandát és most a Metal Blade jóvoltából már mindegyikük kezében tarthatja a La Razát.

A srácok, mit srácok, meglett, középkorú emberek nem nagyon változtattak a jól bevált recepten, amcsi power metalt tolnak az arcunkba, kőkeményen, mégis roppant fogósan, ahogy azt kell és elvárjuk a hasonló csapatoktól. Szinte észre sem vesszük, elszáll az 50 perc, de azonnal pörgetjük is tovább. Eleve a kezdő hármas Loose Cannon, az organaintroval bíró Head On és a Left Hook From Right Field megadja az alaphangot zúzdáival és elsőre ható refrénjeivel. John Bush egyébként legjobban a Little Monkey-ban mutatja meg, hogy mire is képes hangjával, de az érzelmesed, lassabb Blues vagy Chilled is jól áll neki, nem csak a power éneklés. Az album legérdekesebb, a többitől leginkább különböző száma pedig a címadó, latinos ritmusaival, a Los angelesi metalos hispán bűnbandák biztos örömmel fogják üvöltetni. A sok váltással és egyéb, metal lemezeken nem szokványos hangszerekkel operáló záró Bandit Country és Black Feet is a banda zenei határait tolja ki. Egyedül talán a Get Off The Fence nem üti meg az egyenletesen magasra emelt mércét.

Jeff Duncan és Phil Sandoval gitárosok nem játszanak bonyolult témákat, de azok szinte kivétel nélkül fogósak és mulatásra invitálják a fémszívűeket (most senki se a Korpiklaani-féle csujjogatásra gondoljon:)), de a power metalt nem ők fogják ismét megváltani. Mindenesetre egy életműbe jól illeszkedő, szerethető és élvezetes albumot hoztak össze a kaliforniaiak és manapság már ennek is örülhet az ember, aki ezt a stílust favorizálja. Arról nem is szólva, hogy tényleg egy kultikus csapat tért vissza, bár azzal, hogy a hírek szerint John Bush ismét az Anthrax tagja lett, nem jósolok sok koncertet és gyakori lemezkiadást az Armored Saintnek. Reméljük azért, hogy a következő lemez nem 2020-ban fog megjelenni!

Tracklist:

1. Loose Cannon
2. Head On
3. Left Hook from Right Field
4. Get Off the Fence
5. Chilled
6. La Raza
7. Black Feet
8. Little Monkey
9. Blues
10. Bandit Country

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

ARMORED SAINT – Win Hands Down

Dehumanizer

Az Armored Saint ‘Mess’ című száma a ‘Win Hands Down’ albumról mától online!

KMZ

Az Armored Saint nyáron kiadja „Win Hands Down” c. albumát

KMZ

Az Armored Saint nyáron új albummal jelentkezik!

KMZ

Hot News: Armored Saint’s John Bush performs on Metal Gear Rising: Revengeance soundtrack

KMZ

Hot News: Armored Saint to release first EP with bonus tracks and etching on vinyl!

KMZ

Hot News: Armored Saint – Confirms headlining shows and festival appearances in Europe for July!

KMZ

Armored Saint Interjú

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek