Lemezismertetők

ARVAS – Black Satanic Mysticism

Kiadó: ATMF

Weboldal: facebook.com/Arvasblackmetal

Kiadás éve: 2015

Stílus: Black Metal

Brief Sum: The Norwegian bastards, Arvas released a brand new full length album, called Black Satanic Mysticism. Still occult, still filled with the power of the old underground movement, and still with a quite good quality. The album released not long ago, so go and buy it, as soon as possible. Their infernal hatred for christianity is coming back and terrorize the souls of the warriors of light. Ave!

 

Nagy örömömre szolgált, mikor megláttam, az Arvas ismét megjelentet egy anyagot, 2015-ben. Még jobban örültem, mikor rátehettem a kezemet. Jól ismerem munkásságukat, az oldalon is megjelent már róluk egy kritika, tőlem.
Aki szeretné a banda múltját, méltatását olvasni, javaslom, a legutóbbi anyagukról is olvassanak, melynek neve: Into the Realm of the Occult.
Ennek tisztázása után rátérhetünk a lényegre; mit is tartalmaz a Black Satanic Mysticism.
Vöröses-feketés albumborítót kapott az anyag, melyen szent ember alakja látható, Baphomet szimbólummal helyettesítve fejét. Nincs túlbonyolítva, egyszerű, letisztult, pont azt sugallja, amit kell.

Az anyag egy hosszúra nyúlt, több, mint három perces introval fogad bennünket. Ám aztán kímélet nélkül az arcunkba csap a Behoolder of Demons, mint második, nyitó vérengzés. Ismét a jól ismert károgások köszöntenek bennünket, sok Nattefrost, Darkthrone hatással karöltve. A témák kifejezetten gonoszak az egész albumon, pörgős, igazi true Black Metal anyaggal van dolgunk. Próbálnak variálni a tempóval és riffekkel, ami nagyon jó ötlet volt, így az ember szerencsére egy percre sem unatkozik hallgatózás közben. Blast beat-ek ugyanúgy fellelhetőek a dobok terén, mint középtempós elemek, a gitár pedig mindenhol próbálja tartani a megszokott sötét aurát.
Minőségileg továbbá is remek az Arvas, nem a megszokott, kásás, 90-es évekre jellemző dara az útmutató. Újdonságnak számít viszont, hogy felbukkan instrumentális tétel is a dalok között, melynek értékén egyáltalán nem csökkent a tény, hogy nem károg, üvöltözik valaki alatta. Az oly’ kellemes sötét riff nagyon domináns végig, melynek színvonalát pont annyira emeli az ének és dob, amennyire kell.

Azt hiszem, több felesleges dolgot nem is kell mondanom erről az anyagról. Abszolút kedvenc továbbra is az Arvas, az összes apró elemével. Maximális pontszám, kiváló felvétel. Megéri meghallgatni!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Intro
2. Flames of Black
3. Beholder of Demons
4. Redemption Black
5. Faith of Negatron
6. Follow the Raven
7. Consumer of Filth
8. Path to the Fires of Hell
9. Starlight Eclipse
10. Summoning
11. Call of the Abyss
12. Outro

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

ARVAS – Into the Realm of the Occult

Melciah

Koncertajánló: Deicide | Arvas | Sweetest Devilry | Destinity

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek