ASENBLUT – Legenden EP

Print Friendly, PDF & Email

2018. jan 29, 19:35 :

Kiadó: AFM Records

Weboldal: www.asenblut.de

Kiadás éve: 2018

Stílus: Black / Thrash / Pagan Metal

Brief Sum: This EP is hard to rate. We are talking about decade-old songs, and the band has surely matured since then, meaning that these similarities have become uniqueness. Apart from the ever-present Amont Amarth influence, this is a great record. So crank up the volume! Nowadays the guys are touring with Ereb Altor, it must be a smashing combination to catch!

 

Az Asenblut egy német csapat, akik 2006 óta három nagylemezt adtak ki. A zenéjük dallamos death viking metal jelzőkkel írható körül. A kezdeti időkhöz képest nagy fejlődésen mentek át, aminek eredményeként jobb studiós lehetőségekhez jutottak, így a 2016-os Berserker anyaguk már nem csak zeneileg, hanem hangzásilag is bika lett. Ezen felbuzdulva az idei évet egy EP-vel nyitják, amin 4 elsőlemezes daluk újracsiszolt változata és egy Manowar feldolgozás található. A kiadó szemléletesen azt mondja róluk, hogy az Amon Amarth-tól a Blind Guardianig húzódó zenei területen mozognak.

A nótákat elsősorban hatalmas lendület jellemzi; még olyankor is mikor nem kapkodnak; ami annyira sodró, hogy már ez magában megállná a helyét. Ezt tetézik jó dallamokkal mind az ének mind a gitárok területén.A kórusok is fontos szerepet kapnak. A címekből látszik, hogy a szövegek németül íródtak, szerintem így (is) remek.

Az Asenblut egy középtempós dal ennélfogva nagyobb teret enged a black gyökerek felszínre törésének, de azért nem feledkeznek meg pár AA fogásról, sőt riffről sem. Lehet 2009-ben ez még belefért. Ez a párhuzam még erősebb a Heldenbrüde alatt. Szerencsére vannak olyan részek, amik ezt a hasonlóságot elnyomják. A Die Legende és a záró tétel már sokkal egyedibbnek hangzik. A feldolgozásdal egyből felismerhető, mégis sikerült maguk képére formázni.

Nehéz értékelni ezt az EP-t. Ezek nagyjából 10 évvel ezelőtti dalok, azóta biztos, hogy nagy fejlődésen ment át a csapat, ami azt is jelenti, hogy ezek a hasonlóságok átmentek egyediségbe. Eltekintve az állandó Amon Amarth hatástól, ez egy remek lemez. Úgyhogy fel a hangerőt! Koncerteken mostanság az Ereb Altor társaságában lehet őket elcsípni, ütős egy összeállítás!

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Die Legende (2018 Version)
2. Heldenbürde (2018 Version)
3. Asenblut (2018 Version)
4. God or Man (Manowar cover)
5. Von des Verräters Untergang (2018 Version)

Pontszám: 8

VN:R_U [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Ezt a cikket eddig 561 alkalommal tekintették meg.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..